Инфо
  • Регистрација

У петак 9.6.2017. године са почетком у 17 часова, у амфитеатру  ОШ “Васа Чарапић“ ће се реализовати овогодишња тема школског пројекта Авалијада- „АВАЛА У СЛИЦИ И РЕЧИ КРОЗ ГОДИШЊА ДОБА“.

Током треће године реализације пројекта ученици су објективом својих фото апарата и телефона, као и пером  бележили интресантне појаве и пределе Авале .  

Позивамо све који желе да оживе успомене , сазнају нешто ново или из другог угла доживе познате  пределе подавалског подручја, да нам се придруже.

Захваљујемо се ученицима  и наставницима које су се одазвали нашем позиву да учествују у пројекту

Реализатори пројекта „Авалијада“

Невенка Јоксовић и Весна Величковић

Мисао дана


Моратe научити своју дeцу да јe зeмља под вашим стопалима пeпeо ваших дeдова. Да би ваша дeца поштовала зeмљу, морају знати да јe зeмља испуњeна душама прeдака, да јe зeмља са нама у сродству. Научитe вашу дeцу оно што смо ми научили нашу, да јe зeмља наша мајка. Шта год снађe њу снаћи ћe и синовe зeмљe. Ако човeк пљујe на тло пљујe на сeбe самога. Ми знамо: зeмља нe припада човeку. Човeк припада зeмљи. Ми то знамо. Свe јe повeзано као крв која ујeдињујe породицу. Свe ствари су повeзанe. Човeк нe тка ткиво живота, ми смо само јeдна нит у ткању. Шта год да чини ткању чини и сeби самом.
 (индијански поглавица Сијeтл )
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22. АПРИЛ