Медијатека
  • Регистрација

Медијатека

Медијатека школе и четврту годину наставља са радом. Захваљујући помоћи  и наставника и ученика фонд медијатеке се стално увећава. Поред мултимедијалних пројектора, компјутера, лап топ рачунара, скенера, фотокопир апарата, видео пројектора, фото апарата, ту су и  штампани материјали, видео материјали и дискови различитих садржаја.

У матичном објекту у Белом Потоку инвентарна књига са медијатечким фондом садржи преко 500 CD, DVD, VHS, штампаних материјала  и техничких помагала. Број сакупљених power point презентација износи преко 400. Започето је  формирање базе, односно фонда медијатеке и у издвојеним одељењима у Пиносави и Зуцу.

У школској медијатеци орагнизују се и часови у реализацији како наставника, тако и ученика школе. У амфитеатру где је постављен мултимедијални пројектор, наставници често организују часове редовне наставе, али и слободних активности  ( пуштање анимираних, играних и документарних филмова, видео материјала са такмичења, додела награда и других садржаја забавног карактера). За одређене предмете за које је погоднија кабинетска настава углавном се користи преносиви мултимедијални пројектор.

Фонд, средства и простор школске медијатеке често су ангажовани како при релизацији културно-уметничких програма и манифестација ( Дан школе, Радост Европе, Дечија недеља, приредба за Нову годину, Свети Сава...) , тако и приликом сарадње са другим институцијама      ( предавања, представљање средњих школа, спортских клубова и сл.).

Ту је и „Видео Васа“ , школски телевизор постављен у холу школе, путем којег се емитују различити садржаји за које су задужени ученици који похађају мултимедијалну секцију. На тим часовима ученици припремају power point презентације на различите теме са циљем обележавања актуелних дешавања како у самој школи, тако и изван ње.

медијатекар школе

Предавање уметника Бранка Радунковића

У четвртак 11.10.2012. год., у амфитеатру ОШ " Васа Чарапић " у Белом Потоку, одржана су два предавање на тему " Воља чини чуда". Предавач је био славонски уметник г-дин Бранко Радунковић.

У оквиру професионалне оријентације ученици 8. разреда су данас у медијатеци школе упознати са начином рада средње школе МОЦ "Радоје Дакић".

Медијатекар школе

2014-04-16

Представници  Београдског водовода и канализације  у школској медијатеци одржали су предавање на тему " Чувајмо воду " за ученике другог разреда. Осим информација о значају и коришћењу воде ученици су добили пригодне поклончиће.

30.11.2012.