Такмичења и промоције ученика
  • Регистрација

Игор Главашић (12 година) је ученик ОШ „Васа Чарапић“, одељење 6-1; а такође је и ученик МШ „Јосип Славенски“, први разред средње музичке школе (теоријски одсек) и шести разред основне музичке школе (клавирски одсек). 

Игор је до сада имао све петице и у основној и у музичкој школи.  Такође је у обе школе учествовао на великом броју такмичења.  Из овогодишњих такмичења требало би истаћи:

  1. Репубилчко такмичење из солфеђа и теоретских предмета је одржано 9. и 10. децембра 2017. године, у организацији УДРУЖЕЊА МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ПЕДАГОГА СРБИЈЕ. Ово такмичење је признато од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Игор Главашић је освојио прву награду са 98,66 поена од могућих 100 иако је био убељиво најмлађи такмичар у ИВа категорији; сви остали су били у просеку 3 године старији од њега.
  1. по реду Међународно текмичење Даворин Јенко је одржано 1.-5. Фебруара 2018. у Београду. Ово такмичење је подржано од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Било је 688 такмичара из 15 Европских земаља (између осталих из Словеније, Хрватске, Италије, Аустрије, Чешке, Француске, Мађарске).  Чланови жирија су били из Немачке, Италије, Русије, Хрватске, Македоније, Француске, Швајцарске, итд.  Игор Главашић је освојио прву награду и златну медаљу те је најбоље пласиран од свих шест учесника из музичке школе Јосип Славенски (која је иначе славно прошла са 5 првих награда и једном другом).  Свирао је Бахову Француску свиту бр.4 и Моцартову сонату за клавир у Б дуру, кв.333.

Поносни смо на Игора и  све његове успехе и желимо му пуно нових успеха , награда и концерата.

Одељењска заједница 6-1 и одељ.старешина Невенка Јоксовић

Мисао дана

„Из молитвeника свога покидала сам била свe листовe.
Потпуно бeз ближњих сам сe потуцала стазом лутања.
Тада, срeла сам тeбe, нeдораслог, нeжног јeдног
Дeчка, украс јeдан овe зeмљe и цeлога свeта…
Давно нeобрадована, обрадовала сам сe диодeми чистих твојих дeтињих очију
Мeсто ја тeбe, ти си мeнe за руку повeо,
Причао си да волиш Србију, Слободу и јeдног Принца.
И с тобом зајeдно сам волeла Србију, Слободу и јeдног Принца.”

(Исидора Сeкулић, ''Тихe строфe'', посвeћeнe најмлађeм погинулом војнику Цeрскe биткe – Станиславу Сондeрмајeру)