Такмичења и промоције ученика
  • Регистрација

У Вождовачком центру "Шумице" 13. фебруара одржано је 46. општинско такмичење најраспеванијих одељења вождовачких основних школа.

Седам оделењских заједница која су победила на такмичењима организованим у својим школама "Вук Караџић","Васа Чарапић", "Карађорђе", "Бранислав Нушић", "Доситеј Обрадовић", "Милан Ђ. Милићевић" и "Данило Киш", такмичили су се за титулу "Златни славуј", прелазну плакету и право да представљају вождовачке школе на градском такмичењу.

Стручни жири састављен од професора музичке школе "Петар Коњевић" који је пратио наступ свих такмичара одлучио је да победник овогодишњег такмичења буде представник школе "Карађорђе" чије одељење је и прошле године било победник на општинском и градском такмичењу.

Друго место освојили су представници школа "Васа Чарапић" и "Доситеј Обрадовић", док су треће место освојила одељења школа "Вук Караџић", "Бранислав Нушић", "Милан Ђ. Милићевић" и "Данило Киш". 
Награде такмичарима је уручио господин Бојан Младеновић, члан општинског већа градске општине Вождовац.

Разредни старешина :   Весна  Величковић

Мисао дана


Моратe научити своју дeцу да јe зeмља под вашим стопалима пeпeо ваших дeдова. Да би ваша дeца поштовала зeмљу, морају знати да јe зeмља испуњeна душама прeдака, да јe зeмља са нама у сродству. Научитe вашу дeцу оно што смо ми научили нашу, да јe зeмља наша мајка. Шта год снађe њу снаћи ћe и синовe зeмљe. Ако човeк пљујe на тло пљујe на сeбe самога. Ми знамо: зeмља нe припада човeку. Човeк припада зeмљи. Ми то знамо. Свe јe повeзано као крв која ујeдињујe породицу. Свe ствари су повeзанe. Човeк нe тка ткиво живота, ми смо само јeдна нит у ткању. Шта год да чини ткању чини и сeби самом.
 (индијански поглавица Сијeтл )
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22. АПРИЛ