Медијатека
 • Регистрација

Крајем септембра 2014. године наша школа је постала чланица УДРУЖЕЊА ЗА УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ СРБИЈЕ (УЗУНС). УЗУНС је невладина и неполитичка организација, која је основана 1952. године. Удружење делује у оквиру Светске федерације удружења за Уједињене нације (WФУНА), која је настала 1946. године као ’’народни покрет за Уједињене нације’’.

Основна мисија и област деловања УЗУНС-а је промоција идеала и подршка циљевима и активностима УН. Програм рада УЗУНС-а је веома богат и предвидја разноврсне активности сваког месеца у години.

Клуб за Уједињене нације у школи делује као секција у оквиру ваннаставних облика образовно-васпитног рада. Рад клубова за УН у школама у протеклом вишегодишњем периоду развијан је у складу са препорукама Министарства просвете и других институција за Пројекат  ’’Глобално промишљање – клубови за УН као вид ваннаставних активности у школама’’.

Програми и методи рада клуба за УН у школи потпуно се уклапају у реформу образовања, јер подстичу интерактивно учење, едукативне радионице, креативност и иницијативност ученика.

Основна мисија клуба за УН је да доприносе образовању младих за што потпуније разумевање збивања у свету, упознавању циљева и начела у Повељи УН.

Циљеви  клуба за УН усмерени су ка подстицању младих на глобално промишљање и активан однос према савременом свету. Разумевање глобалних токова доприноси образовању за живот у светској заједници, у складу с процесима међузависности и неопходности сарадње људи, народа и држава, у духу мира, толеранције и поштовања људских права.

Чланови клуба су ученици од 6-8 разреда. Састанци клуба се организују по договору ментора и чланова клуба сваког месеца и у складу са активностима.

Ментор :

Гордана Милић  проф. географије

------------------------------------------------------------------------------------------------

Међународни дан борбе против сиромаштва

Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва у нашој школи је обележен 16. октобар. Чланови клуба УН - ученици шестог разреда припремили су паное са подацима и фотографијама o распрострањености сиромаштво у свету, о узроцима великог броја гладних, као и о томе који су народи и државе најпогођенији.

На „Видео Васи“, школском телевизору у холу приказана је презентација под називом  „Глад у свету'' са циљем да се сви ученици упознају са овом појавом која је погодила човечанство, као и поруком да сви заједно помогнемо да се ова слика промени и да учинимо свет бољим!

Ментор клуба УН Гордана Милић

------------------------------------------------------------------------------------------------

Дан Уједињених нација

 

' УЗМИ ОСМЕХ И ДАРУЈ ГА ОНОМЕ КО ГА НИКАД НИЈЕ ИМАО.

УЗМИ ЗРАК СУНЦА И ПОШАЉИ ГА ТАМО ГДЕ ВЛАДА НОЋ.

ОТКРИЈ ИЗВОР И ОКУПАЈ ОНОГА КО ЖИВИ У БЛАТУ.

УЗМИ СУЗУ И ПОЛОЖИ ЈЕ НА ЛИЦЕ ОНОГА КО НИКАД НИЈЕ ПЛАКАО.

УЗМИ ХРАБРОСТ И СТАВИ ЈЕ У ДУШУ ОНОГА КО СЕ НЕ УСУДИ БОРИТИ.

ОТКРИЈ ЖИВОТ И ПРИПОВЕДАЈ О ЊЕМУ ОНОМЕ КО ГА НЕ МОЖЕ СХВАТИТИ.

УЗМИ  НАДУ И ЖИВИ У ЊЕНОМ СВЕТЛУ.

УЗМИ  ДОБРОТУ И ДАРУЈ ЈЕ ОНОМЕ КО НЕ ЗНА ДАРИВАТИ.

ОТКРИЈ ЉУБАВ И ПОКАЖИ ЈЕ ЧИТАВОМ СВЕТУ...''

 

МАХАТМА ГАНДИ

 

Чланови клуба УН у нашој школи обележили су Дан УН (24.10.). На самом почетку састанка клуба прочитана је порука Генералног секретара Уједињених нација  господина Бан Кимуна. Анализирали смо актуелне проблеме у свету : глад, ратове, сиромаштво и болести. Ученици су дискутовали  и износили своје предлоге за решавање проблема који погађају цело човечанство. Циљ састанка био је да се ученици информишу о активностима и мисији УН у целом свету, о њиховом залагању да свет постане боље место за живот свих људи. Разговор смо завршили са мислима и порукама о хуманости, доброти, љубави, ненасиљу.

НАША ПОРУКА ЗА ОВАЈ ДАН ЈЕ:

''БУДИ ПРОМЕНА КОЈУ ЖЕЛИШ ВИДЕТИ У СВЕТУ!''

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

НЕДЕЉА ТОЛЕРАНЦИЈЕ

'' Шта је толеранција? То је последица човечанства. Сви смо ми створени од слабости и грешака и опростити један другоме глупост реципрочно – то је први закон природе. '' – Волтер

Прошла недеља у нашој школи је протекла у знаку толеранције, али можемо слободно рећи и свака друга у години. Чланови Клуба УН су је обележили активно. Недељу смо почели радионицом на тему ''Толеранција и НЕнасиље'' коју је реализовала кординаторка нашег клуба Аница Гиљен. Било је лепо видети занимање ученика за ову тему као и њихово знање и идеје како да сваки дан свако од нас буде још торерантнији, да поштује друге и уважава туђе мишљење. Заједно смо се ''преслишали'' где сви грешимо и како да учимо једни од других. Недељу смо завршили са спровођењем анкете о толеранцији која је показала ону најлепшу страну наше деце због које сам срећна и поносна. Били су искрени у сваком тренутку и показали жељу и вољу да буду још бољи, да се ненасиљем супротставе насиљу, да шире толеранцију међу собом, да негују и поштују праве вредности у животу!

''Не слажем се са оним што мислиш, али ћу до краја бранити твоје право да то кажеш.'' - Волтер

------------------------------------------------------------------------------------

Чланови Клуба  УН наставили су са активностима у другом полугодишту. Подељене су теме за представљање објеката Светске баштине УНЕСКА у нашој земљи планиран за месец март.

Протекле недеље наши чланови су присуствовали реализацији радионице под називом ''Дискриминација и предрасуде''. Радионицу је водила кординатор клуба  Аница Гиљен ученица 8/2 разреда, и овом приликом дефинисала појам дискриминације и предрасуда у свакодневном животу. Кроз разговор ученици су показали потпуно разумевање и истакли негативне последице ових процеса у сваком друштву. Посебно је важно што су изнели примере и лична искуства и нагласили како сви требамо да се понашамо. Различити облици дискриминације присутни су у свим доменима савремене цивилизације на различитим меридијанима и против ње се морамо заједно ''борити''. Објаснили смо појаву расне дискриминације као најчешће у свету, која је често узрок најгорих дешавања попут немира и ратова.

Често нисмо ни свесни да имамо предрасуде и баш због тога и разговарамо о томе врло отворено. Једино тако, разговором и потпуним разумевањем и поштовањем других било да су они деца или одрасли бићемо БОЉИ ЉУДИ – а то је суштина свега!

Наша заједничка порука са ове радионице је:

'' ЖИВОТ НАМ ВРАЋА САМО ОНО ШТО МИ ДРУГИМА ДАЈЕМО!''   - Иво Андрић

Гордана Милић

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

СПИСАК ЧЛАНОВА САВЕТА РОДИТЕЉА

ШКОЛСКА  2014/2015. ГОДИНА

 

 1. Жељко Јевричић – 1-1
 2. Саво Остојић – 1-2
 3. Александра Ђоновић – 1-3
 4. Марина Маторчевић Николић – 1-4
 5. Јелена Николић – 1-5 – заменик председника
 6. Јелена Марковић – 2-1
 7. Драгица Вуковић – 2-2
 8. Жељко Рајковић -  2-3  -  председник Савета родитеља
 9. Љиљана Рајић - 2-4
 10. Биљана Башенеже – 3-1
 11. Драган Трифуновић – 3-2
 12. Дејан Адуловић – 3-3
 13. Јелена Стаменковић – 3-4
 14. Горан Бубњевић – 3-5
 15. Љубица Кузмановић – 4-1
 16. Јасмина Јовановић – 4-2
 17. Горан Јанковић – 4-3
 18. Бојана Николић – 4-4
 19. Љиљана Минић - 5-1
 20. Весна Недељковић – 5-2
 21. Маја Јовановић – 5-3
 22. Весна Илић – 5-4
 23. Србијанка Милошевић – 5-5
 24. Виолета Саид – 6-1
 25. Александра Пешић Михаиловић – 6-2
 26. Марта Мутавџић – 6-3
 27. Горан Николић – 6-4
 28. Милан Арсеновић – 6-5
 29. Биљана Балчаковић – 7-1
 30. Драган Стаменовић – 7-2 – заменик председника
 31. Драган Илић – 7-3
 32. Мирослав Стринека – 7-4
 33. Сања Живановић – 7-5
 34. Дејан Михајловић – 8-1
 35. Владислав Станковић – 8-2
 36. Александар Михаиловић – 8-3
 37. Наташа Антонијевић – 8-4
 38. Славица Јевтић – специјално одељење

Ове суботе (19.9.2015.) одељење 7/1 је са одељенским старешином Мајом Хаџић и наставницом Горданом Милић посетило Природњачки центар у Свилајнцу, а кроз град нас је провела наставница Јелена Љубичић.

У недељу 08.09.2013. год. у цркви Св. Марије Магалине у Белом Потоку читана је молитва и вршен је призив Светога Духа за почетак нове школске године.

Часови у нашој школи могу бити забавни, што је показано на часу физике који је осмислила наставница Светлана Јока, 16.9.2013.

У одељењима 8/1 и 8/2 био је организован квиз.

 

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ 2015/2016.

 

Одељенске заједнице 7. и 8. разреда предложиле су по два  члана свог одељења за нови састав Ученичког парламента ( УП ).

На састанку одржаном 10. септембра 2015. године, конституисан је састав Ученичког парламента за школску 2015/16. годину:

 

 1. Огњен Томовић 7-1
 2. Милица Кузмановић 7-1
 3. Јелисавета Комарица 7-2
 4. Сара Милићев 7-2
 5. Милица Здравковић 7-3
 6. Анђела Голубовић 7-3
 7. Вељко Рајковић 7-4
 8. Јована Јовановић 7-4
 9. Вук СTевановић 7-5
 10. Јована Арсеновић 7-5
 11. Матија Гладовић 8-1
 12. Вељко Димитријевић 8-1
 13. Ања Калајџић 8-2
 14. Огњен Златковић 8-2
 15. Каролина Ђурић 8-3
 16. Нина Вуловић 8-3
 17. Лазар Здравковић 8-4
 18. Матеја Стошић 8-4
 19. Анђелина Милетић 8-5
 20. Чедомир Антонијевић 8-5
 21. Урош Јефтић   спец. Одељење

 

 

На истој седници је ј изабрано и руководство УП :

Председник УП –Матија Гладовић-8-1

Заменик председника УП- Каролина Ђурић  8-3

Записничар УП- Ања Калајџић-8-2

Руководство УП је изабрано јавним изјашњавањем  17 присутних чланова

 

 

Наставник координатор УП

Невенка Јоксовић

 

На састанку одржаном 9. септембра 2016. године, конституисан је састав Ученичког парламента за школску 2016/2017 годину, чини га 18 ученика представника 7. И 8. разреда:

“РАДОСТ ЕВРОПЕ“, НАЈВЕЋА И НАЈСТАРИЈА МЕЂУНАРОДНА  МАНИФЕСТАЦИЈА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА , УСТАНОВЉЕНА 1969. ГОДИНЕ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДЕТЕТА, ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ СЕ ДЕСЕТИ ПУТ РЕАЛИЗОВАТИ У ОШ „ ВАСА ЧАРАПИЋ“.

У нашој школи у понедељак  01.09.2014. у 8.30 час. свечано је обележен почетак школовања ђака првака у Белом Потоку. Први час је био посвећен упознавању деце и родитеља са учитељицама, као и добијању првих информација на почетку школске године.

Школски одбор ОШ“Васа Чарапић“ на седници која је одржана дана 16.09.2013.год. донео је :

О Д Л У К У

Одобрава се  износ материјалних  давања ученика и то:

-  надокнада наставницима за извођење екскурзије и наставе у природи

650,00 дин. у бруто износу по ученику  и по дану;

-  дечји динар   120,00 дин.  годишње  /чланарина „Пријатељи деце Вождовац“/

-  осигурање ученика  „Дунав осигурање“ годишња премија  190,00 дин.

-  чланарина „Црвени крст“  годишње 50,00 дин.

Материјална давања за дечији динар, осигурање у7ченика и чланарину ЦК  су на добровољној основи .

ПРЕДСЕДНИК ШКОЛСКОГ  ОДБОРА

Ранко Илић

СТОМАТОЛОШКА АМБУЛАНТА У ШКОЛИ

У циљу очувања здравља Вашег детета, поред редовних контрола код педијатра, потребне су и редовне контроле код дечјег стоматолога. Обратите нам се са поверењем јер ми бринемо о Вашем здрављу..

Стоматолошка оринација у ОШ “Васа Чарапић“ :

 • радно време  7,00 – 13,00 часова
 • стоматолог : Др Ивана Стојиљковић
 • сестра : Јасмина Мајкић
 • током распуста и празника стоматолог ради у амбуланти „Бели Поток“  телефон 3906 – 618

 

 

ЈА _______________________

СВЕЧАНО СЕ ЗАКЛИЊЕМ

ДА ЋУ СВОЈЕ ЗУБЕ ПРАТИ

И ЗДРАВУ ИМ ХРАНУ ДАТИ,

ДА ЋУ КОД СВОГ СТОМАТОЛОГА ИЋИ

И ТАКО БОЛЕСТ ЗАОБИЋИ.

 

Српска Православна Црква 13. септембра прославља свете новомученике Јасеновачке. Тим поводом у среду 11. септембра вероучитељ Марко Поповић и професор историје Живојин Хаџић организовали су предавања на тему „ Концентрациони логор- Јасеновац “. Предавањима која су одржана у кабинету историје и амфитеатру  школе, присуствовали су ученици 5/2, 5/3, 6/1, 6/3, 7/1 и 7/2. Предавању су такође присуствовали и чланови новинарске секције са својом наставницом Мајом Хаџић.

 

МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ ЋЕ СЕ ОВЕ ГОДИНЕ ОРГАНИЗОВАТИ 46. –ТИ ПУТ, А УЧЕНИЦИ  ОШ „ ВАСА ЧАРАПИЋ“ ЋЕ  ОД 2.-6. ОКТОБРА 2015. БИТИ ДОМАЋИНИ  11.-ТИ ПУТ. У СВОЈИМ ДОМОВИМА ПОРОДИЦЕ НАШИХ УЧЕНИКА ЋЕ УГОСТИТИ 15 ДЕВОЈЧИЦА ПЛЕСНЕ ГРУПЕ „ВЕНЕРА“ ИЗ ВУКОВАРА.

Пријем првака у ОШ „Васа Чарапић“, Бели Поток организован је 01.09.2015. у 8.00 часова у амфитеатру школе.

РЕЗУЛТАТИ СА ТАКМИЧЕЊА У ШКОЛСКОЈ 2015/16. ГОДИНИ

 

 

УЧЕНИК

 

ТАКМИЧЕЊЕ

ОСВОЈЕНО МЕСТО, НАГРАДА

 

Ања Александра Василијевић 62

Међународни фестивал хумора за децу, Лазаревац

1. место  

Адријана Ламбић 73

3. место  

Ксенија Станковић, бивше 82

3. место  

Јана Кривошић, бивше 82

Републички конкурс „Литерарне стазе“, Вршац

финалисти конкурса

 

Јована Пејић, бивше 82

Адријана Ламбић 73

Огњен Цветојевић 73

Марта Хинић, бивше 82

Републички фестивал лепе речи (ФЛЕРТ 2015.), Тител

финалисти фестивала

 

Ксенија Станковић, бивше 82

Милан Мутавџић 73

Адријана Ламбић 73

Међународни 9. „Дани Душка Трифуновића“, Пале - БИХ

3. награда  

Ања Александра Василијевић 62

 

 

30. Књижевна манифестација

"Дани дечије поезије и прозе",

Драгинац

 

2. награда

 

Теодора Прица 62

2. награда

 

Ђорђе Живковић 62

похвала

 

Јана Кривошић, бивше 82

похвала

 

литерарна секција / школа

похвала за квалитет и масовност радова

 
наставница Снежана Стојановић

похвала за неговање литерарног талента

 
Тијана Антић  85 похвала  
Адријана Ламбић 73

Међународни литерарни конкурс

"Српска кућа"

Пожаревац

Објављени радови у "Зборнику кљижевног стваралаштва Србије и дијаспоре"  
Ања Александра Василијевић 62
Дуња Вићентијевић 73
Димитрије Крстић, бивше 82
Ксенија Станковић, бивше 82
Јана Кривошић, бивше 82
Катарина Ковачевић 61
Марта Хинић, бивше 82
Јана Кривошић, бивше 82 XII међународни фестивал "Везени мост", Тузла, БиХ 1. награда  
Димитрије Крстић, бивше 82 похвала  
Невена Поповић 31 Општински ликовни конкурс "Једно дрво - један живот" 1. награда  
Наталија Вујисић 54 похвала  
ОЗ  41

"Најреспавија ОЗ -а"

школско такмичење

1. место, 1. награда  
ОЗ  42 1. место, 2. награда  
ОЗ  31 1. место. 3. награда  
ОЗ  43 2. место, 1. награда  
ОЗ  32 2. место, 2. награда  
ОЗ  44 2. место, 3. награда  
ОЗ  33 3. место, 1. награда  
ОЗ  45 3. место, 2. награда  
ОЗ  34 3. место, 3. награда  
Адријана Ламбић 73 Песничка сусретања деце Вождовца

1. место -  школско такмичење

 
3. место - општинско такмичење  
Милан Мутавџић  73 Међународни конкурс за најуспелију причу "Голубић" у   Сомбору 3. награда  
Ленка Вучковић Јашин  63 Међународни конкурс за најуспелију причу - URBAN  FEST, Уб похвала  
Дуња Вићентијевић  73 похвала  
Невена Тимотић  82

Школско такмичење рецитатора 5-8. разреда

1.  место, пласман на општинско  
Владимир Цветић  74 1. место  
Ивана Пејчић  53 2. место  
Лука Митић  61 2. место  
Милица Миждало  62 3.место  
Теодора Прица  62 3. место  
Ђурђе Цветић  33 Школско такмичење рецитатора 1-4. разреда 1. место, 1. награда  
Аница Вићентијевић  42 1. место, 2. награда  
Срећко Арсић  42 2. место, 1. награда  
Милица Јелић  43 2. место, 2. награда  
Даница Цветковић  32 3. место, 1. награда  
Невена Поповић  31 3. место, 2. награда  
ОЗ  41

"Најреспавија ОЗ -а"

Општинско такмичење

3. место, 2. награда  
Ања Александра Василијевић 62 Републички литерарни конкурс поводом 170 - годишњице Групне библиотеке у Новом Саду 1. награда  
Теодора Прица  62 1. награда  
Катарина Ковачевић 61 2. награда  
Адријана Ламбић 73 Међународни литерарни конкурс "Изокренута прича", ДКЦ, Београд 2. награда  
Ања Александра Василијевић 62 Републички  24. књижевни конкурс Народне библиотеке "Његош" 1. награда, проза  
Милица Здравковић  73 2. награда, поезија  
Адријана Ламбић 73 3. награда, поезија  
Катарина Ковачевић 61 3. награда, проза  
Ђорђе Живковић  62 похвала, поезија  
Лука Митић  61

Школско такмичење из физике

(12.12.2015.)

1. место, пласман на општинско  
Јелена Ловрић  61 1. место, пласман на општинско  
Ленка Вучковић Јашин  61 1. место, пласман на општинско  
Михајло  Јовановић  63 1. место, пласман на општинско  
Немања  Савић  65 1. место, пласман на општинско  
Дуња Крстић  63 1. место, пласман на општинско  
Никола Јокић  63 1. место, пласман на општинско  
Давид Радојичић  64 1. место, пласман на општинско  
Јелисавета Комарица 72 2. место, пласман на општинско  
Вања Арсић  73 2. место, пласман на општинско  
Анђела Димитријевић  73 2. место, пласман на општинско  
Милица Здравковић  73 2. место, пласман на општинско  
Марија Јелача  82 3. место, пласман на општинско  
Ана Марија Милаћевић  83 3. место, пласман на општинско  
Ања Катић  23

Песничка сусретања деце Вождовца

школско такмичење

1. место  
Вања Арсић  73 Међународни светосавски конкурс Друштва "Свети Сава", Београд 3. награда  
Софија Бабић  22 Општинско такмичење "Сребрна сирена", Шумице 1. место и пласман на град  
Леа Либер  31 2. место  
Игор Главшић  41 2. место  
Никола Вујанић  42 1. место и пласман на град  
Александра Радовановић  43 2. место  
Андреј Богуновиић  65 2. место  
Ђурђина Алимпић  81 1. место и пласман на град  
Биљана Ђокић  83 2. место  
Милица Здравковић  73 2. место  
Сара Милићев  72 2. место  
Софија Бабић  22

Општинско такмичење "Сребрна сирена", Шумице

 

група  певача

1. место и пласман на град  
Леа Либер  31  
Игор Главашић  41  
Јована Мирић  41  
Јелена Рајковић  41  
Никола Вујанић 42  
Лариса Ђурић  43  
Кристина Митровић  43  
Александра Радовановић  43  
Александра Марковић  43  
Наставница Снежана Стојановић Међународни 24. конкурс "Светосавље и наше доба", Нови Сад награда за наставника  
Лазар Томовић  32

Школско такмичење из математике

млађи разреди

1. место, 80 б., пласман на општ.  
Николина Јокић  33 2. место, 71 б., пласман на општ.  
Урош Николић  32 2. место, 70 б., пласман на општ.  
Михајло Софронић  32 2. место, 70 б., пласман на општ.  
Ана Илић  31 2. место, 70 б., пласман на општ.  
Ђурђе Цветић 33 3. место, 60 б., пласман на општ.  
Марко Максић 31 3. место, 55 б., пласман на општ.  
Милица Кајалић  34 3. место, 50 б., пласман на општ.  
Тијана Ћулафић  32 3. место, 50 б., пласман на општ.  
Вукашин Крнета  31 3. место, 50 б., пласман на општ.  
Јован Гладовић  31 3. место, 50 б., пласман на општ.  
Анђелија Вранеш 41 1. место, 90 бод. (пласман на општ.)  
Александра Радовановић  43 2. место, 80 бод. (пласман на општ.)  
Јовановић Немања  41 3. место, 70 бод. (пласман на општ.)  
Лариса Ђурић  43 60 бод. (пласман на општ.)  
Теодора Илић  42 60 бод. (пласман на општ.)  
Михаило Скадрић  42 58 бод. (пласман на општ.)  
Милош Павловић  43 52 бод. (пласман на општ.)  
Главашић Игор  41 50 бод. (пласман на општ.)  
Димитријевић Андрија  41

50 бод. (пласман на општ.)

 
Трифуновић Бјанка  42

50 бод. (пласман на општ.)

 
Лука Вукадиновић  52

Школско такмичење из математике

старији разреди

1. место, 70 б., пласман на општ.  
Наталија Ивановић  55 1. место, 70 б., пласман на општ.  
Марта Ралевић  52 1. место, 70 б., пласман на општ.  
Мина Којић  55 2. место, 69 б., пласман на општ.  
Огњен Милаћевић  52 3. место, 60 б., пласман на општ.  
Лука Митић  61 1. место, 70 б., пласман на општ.  
Александра Савић  65 1. место, 70 б., пласман на општ.  
Немања Савић  65 1. место, 70 б., пласман на општ.  
Јован Голубовић  61 2. место, 68 б., пласман на општ.  
Јелена Ловрић  64 3. место, 65 б., пласман на општ.  
Јелисавета Комарица  72 1. место, 40 б., пласман на општ.  
Анђела Димитријевић  73 2. место, 27 б., пласман на општ.  
Вања Арсић  73 3. место, 20 б., пласман на општ.  
Стефан Главашић  71 3. место, 20 б., пласман на општ.  
Милица Кузмановић  71 3. место, 20 б., пласман на општ.  
Милан Мутавџић  73 3. место, 20 б., пласман на општ.  
Ана Марија Росић  73 3. место, 20 б., пласман на општ.  
Вања Стевановић  75 3. место, 20 б., пласман на општ.  
Анастасија Николић  85 1. место, 80 б., пласман на општ.  
Драго Миловановић  81 2. место, 60 б., пласман на општ.  
Марко Остојић  83 2. место, 60 б., пласман на општ.  
Милица Гроздановић  81 3. место, 44 б., пласман на општ.  
Алекса Маровић  81 3. место, 44 б., пласман на општ.  
Адријана Ламбић 73 24. међународни конкурс ЗЛАТНА КАЦИГА, Крушевац специјална награда  
Ања Александра Василијевић 62 специјална награда  
Милица Здравковић 73 15. међународни конкурс "Љубавна пјесма над пјесмама", Мркоњић Град 1. награда  
Адријана Ламбић 73 3. награда  
Ања Александра Василијевић 62 најоригиналнија љубавна песма  
Вања Арсић  73 најромантичнија љубавна песма  
Милица Миждало  62 најемотивнија љубавна песма  
Александар Михајловић  31 Градски ликовни конкурс "Мој пријатељ ватрогасац" похвала  
Михајло Гавриловић  31 похвала  
Вукашин Крнета  31 похвала  
Филип Филиповић  31 похвала  
Марјан Марсенић  31 похвала  
Марко Остојић  83

Резултати школског такмичења из француског језика

17.02.2016.

30 бодова, 1. место, пласман на опш.  
Алекса Маравић  81 29 бодова, 1. место, пласман на опш.  
Милица Гроздановић  81 26 бодова, 2. место, пласман на опш.  
Тијана Антић  85 25 бодова, 3. место, пласман на опш.  
Марија Јелача  82 25 бодова, 3. место, пласман на опш.  
Анастсија Николић  85 24  бода, пласман на опш.  
Ана Марија Милаћевић  83 23  бода, пласман на опш.  
Сара Јањић  83 22  бода, пласман на опш.  
Стефан Остојић  83 22  бода, пласман на опш.  
Марко Митковић  83 20  бодова, пласман на опш.  
Миљана Цветковић  81 20  бодова, пласман на опш.  
Милица Гроздановић  81 Општинско такмичење из француског језика 3. место и пласман на град  
Анастaсија Николић  85 Школско такмичење из енглеског језика 1. место  
Ана Марија Милаћевић  83 2. место  
Филип Мијаиловић  82 3. место  
Вања Арсић  73

Српски језик

Књижевна олимпијада

1. место, пласман на опш.  
Јелисавета Комарица 72 2. место, пласман на опш.  
Анђела Димитријевић  73 2. место, пласман на опш.  
Ана Ђенић  72 3. место, пласман на опш.  
Милица Здравковић  73 3. место, пласман на опш.  
Ђурђина Алимпић  81 2. место, пласман на опш.  
Биљана Петковић  84 2. место, пласман на опш.  
Каролина Ђурић  83 2. место, пласман на опш.  
Нина Гавриловић  84 2. место, пласман на опш.  
Марко Митковић  83 3. место, пласман на опш.  
Тијана Антић 85 2. место, директан пласман  
Анастсија Николић  85 2. место, директан пласман  
Сара Јањић  83 2. место, директан пласман  
Наталија Ивановић 55

Српски језик

Граматика и језичка култура

3. место, пласман на општ.  
Дуња Илић  51 3. место, пласман на општ.  
Зоја Јовић  53 пласман на општ.  
Стеван Радисављевић 54 пласман на општ.  
Марта Ралевић  52 пласман на општ.  
Ленка Вучковић Јашин  61 3. место, директан пласман на општ.  
Дуња Крстић  63 директан пласман на општ  
Јелена Ловрић  64 директан пласман на општ  
Катарина Ковачевић  61 пласман на општ.  
Јана Васић  63 пласман на општ.  
Сара Родић  63 пласман на општ.  
Милица Јурукоски 61 пласман на општ.  
Теодора Прица  62 пласман на општ.  
Јелисавета Комарица 72 директан пласман на градско такмичење  
Анђела Димитријевић  73 пласман на општ.  
Вања Арсић  73 пласман на општ.  
Кристина Стефановић  74 пласман на општ.  
Ана Ђенић  72 пласман на општ.  
Адријана Ламбић  73 пласман на општ.  
Милица Гроздановић  81 2.место, директан пласман на градско  
Нина Гавриловић  84 2.место, директан пласман на општ.  
Тијана Антић  85 2. место, пласман на општ.  
Ана Марија Милаћевић  83 3. место, пласман на општ.  
Биљана Петковић  84 3. место, пласман на општ.  
Алекса Маравић  81 пласман на општ.  
Марко Остојић  83 пласман на општ.  
Огњен Милаћевић  52 Школско такмичење из историје 1. место, пласман на општинско  
Наталија Вујичић  54 2. место, пласман на општинско  
Јована Јанковић  54 3. место, пласман на општинско  
Јелена Ловрић  64 1. место, пласман на општинско  
Катарина Ковачевић  61 2. место, пласман на општинско  
Ђорђе Живковић  62 3. место, пласман на општинско  
Вељко Величковић  71 1. место, пласман на општинско  
Јован Пејчић  71 2. место, пласман на општинско  
Огњен Томовић  71 3. место, пласман на општинско  
Виолета Дамњановић  85 1. место, пласман на општинско  
Алекса Маравић 81 2. место, пласман на општинско  
Александар В. Антонијевић  85 3. место, пласман на општинско  
Бранислав Николић  24 Међународни литерарни конкурс у Источном Сарајеву похвала  
Катарина Ковачевић  61 8. међународни фестивал дечјег стваралаштва "Медијана", Ниш 1. награда  
Вања Арсић 73 похвала  
Милица Здравковић  73 похвала  
Ленка Вучковић Јашин  61 похвала  
Снежана Стојановић награда за ментора  
Маријан Марсенић  31 8. међународни фестивал дечјег стваралаштва "Медијана", Ниш похвала  
Ана Ђенић  72

Општинско такмичење Књижевна олимпијада

(српски језик)

1. место, пласман на град  
Биљана Петковић  84 1. место, пласман на град  
Јелисавета Комарица 72 2. место, пласман на град  
Вања Арсић 73 2. место, пласман на град  
Анђела Димитријевић  73 2. место, пласман на град  
Милица Здравковић  73 2. место, пласман на град  
Тијана Антић  85 2. место, пласман на град  
Сара Јањић  83 2. место, пласман на град  
Нина Гавриловић  84 3. место, пласман на град  
Марко Максић  31 Општинско такмичење из математике 2. место  
Катарина Ковачевић  61 Међународни литерарни конкурс "Лепо је волети", ДКЦ , Београд 1. место  
Ања Александра Василијевић  62 3. место  
Адријана Ламбић  73 3. место  
Ања Александра Василијевић  62 Републички литерарни конкурс "Бранково мперо", Ниш 1. награда  
Вања Арсић 73 2. награда  
Адријана Ламбић  73 3. награда  
Милица Марковић  65 "Мали Пјер", општинско такмичење 2. награда  
Стеван Радисављевић 54

Општинско такмичење

српски језик и језичка култура

3. место и пласман на град  
Марта Ралевић 52 3. место и пласман на град  
Сара Родић  63 2. место и пласман на град  
Катарина Ковачевић  61 2. место и пласман на град  
Ленка Вучковић  Јашин  61 3. место и пласман на град  
Јелена Ловрић  64 3. место и пласман на град  
Дуња Крстић  63 3. место и пласман на град  
Јелисавета Комарица  72 2. место и пласман на град  
Вања Арсић  73 3. место и пласман на град  
Тијана Антић  85 2. место и пласман на град  
Нина Гавриловић  84 2. место и пласман на град  
Ана Марија Милаћевић  83 3. место и пласман на град  
Милица Гроздановић  81 директан пласман на град  
Михајло Димитријевић  31 Градски литерарни конкурс "Мали победник" у Раковици финалиста/похвала и песма у зборнику  
Павле Несторовић  31 финалиста/похвала и песма у зборнику  
Адријана Ламбић  73

Градски фестзивал

"Мали победник"

1. место и пласман на међународни фестивал "Дечије царство", Бањалука  
Ања Александра Василијевић  62 финалиста фестивала, похвала  
Вања Арсић  73 финалиста фестивала, похвала  
Ђорђе Живковић  62 финалиста фестивала, похвала  
Милица Миждало  62 финалиста фестивала, похвала  
Катарина Ковачевић  61 финалиста фестивала, похвала  
Милан Мутавџић  73 финалиста фестивала, похвала  
Ања Александра Василијевић  62 Републички литерарни конкурс Народне библиотеке "Стеван Сремац", Ниш 2. награда  
Дуња Вићентијевић  73 похвала  
Адријана Ламбић  73

Међународни фестивал "Дани Гордане Брајовић"

Алексинац

1. награда  
Милица Миждало  62 3. награда  
Ђорђе Живковић  62 похвала  
Катарина Ковачевић  61 похвала  
Михајло Димитријевић  31 похвала  
Милица Гроздановић  81

Градско такмичење

српски језик

2. место, пласман на Републичко такмичење  
Ленка Вучковић Јашин  61 2. место  
Катарина Ковачевић  61 3. место  
Нина Гавриловић  84 3. место  
Ивана Пејчић 53

"Шта знаш о саобраћају"

школско такмичење

1. место, пласман на општинско т.  
Јована Грбић  54 2. место, пласман на општинско т.  
Александар М. Радојичић  54 1. место, пласман на општинско т.  
Александар Д. Радојичић  54 2. место, пласман на општинско т.  
Андрија Стефановић 64 1. место, пласман на општинско т.  
Матија Гладовић  81 2. место, пласман на општинско т.  
Јана Васић 63 1. место, пласман на општинско т.  
Каролина Ђурић  83 2. место, пласман на општинско т.  
Вања Арсић  73

Градско такмичење

Књижевна олимпијада

/српски језик/

2. место, пласман на Реп.такм.  
Јелисавета Комарица  72 2. место, пласман на Реп.такм.  
Милица Здравковић  73 2. место  
Анђела Димитријевић  73 2. место  
Ана Ђенић  72 3. место  
Биљана Петковић  84 2. место, пласман на Реп.такм.  
Сара Јањић  83 2. место  
 Тијана Антић  85 2. место  
 Нина Гавриловић  84 3. место  
 Катарина Ковачевић  61  Међународни литер. конкурс "Брана Цветковић", ДКЦ, Београд  1. награда  
 Адријана Ламбић  73 2. награда  
 Група ученика  3-1 ( 15 ученика)  1. место на Општинском такмичењу "Мале драмске форме" у Шумицама
 
 1. место и пласман на град  
 Група ученика 2-2  (15 ученика)  1. место и пласман на град  
 Бранислав Николић  2-4  6. међународни литер.конкурс "Машта и снови"  Специјална награда за најљубавнију песму

 

 Вања Миленковић 2-4 "Кенгур без граница", Међународно такм. - математика 1. место на нивоу школе  
Бојана Бешић  2-4 Ликовни конкурс поводом дана школе 1. место  
Марко Максић  3-1 "Кенгур без граница", Међународно такм. - математика 2. место  
Ана Илић  3-1 3. место  
 Ања Александра Василијевић 6-2

 

3. међународни фестивал "Краљевство бијелих рада"
  

 похвала  
 Вања Арсић 7-3  објављен рад у Зборнику  
 Милица Здравковић 7-3  објављен рад у Зборнику  
 Адријана Ламбић 7-3  10. међународни фестивал "Дјечије царство" Бањалука  3. награда  
 Матеја Ненадовић  3-4

Школски литер. конкурс"Смеха, смеха деци"

"Дај ми осмех један круг"

(Дан школе)

 1. место  
Бранислав Николић 2-4 2. место  
Јелена Рајковић 4-1 2. место  
Нина Цветковић 4-1 3. место  
Јована Мирић 4-1 3. место  
Никола Јанковић 2-4 3. место  
Дуња Вићентијевић  7-3 1. место  
Тијана Антић  8-5 2. место  
Милица Миждало  6-2 2. место  
Катарина Ковачевић  6-1 3. место  
Адријана Ламбић 7-3 3. место  
Јелена Милошевић 6-5 3. место  
 Наталија Ивановић 5-5

Биологија

-Школско такмичење-

1. место  
Александар М. Радојичић 5-4 1. место  
 Стеван Радисављевић  5-4 1. место  
 Огњен Милаћевић  5-2  1. место  
Марта Ралевић 5-2 1. место  
 Дуња Илић 5-1  2. место  
 Лазар Рајковић 5-5 2. место  
 Зоја Јовић 5-3  2. место  
 Дуња Антонијевић  5-5 3. место  
 Јована Грбић 5-4  3. место  
Данило Лутовац 5-2 3. место  
Татјана Маринковић 5-5 3. место  
Вељко Милић 5-1 3. место  
Матеја Радојичић 5-4 3. место  
Ивана Пејчић 5-3 3. место  
Ивана Павловић 5-2 3. место  
Маша Рудовић  5-2 3. место  
Ленка Вучковић-Јашин  6-1 1. место  
Јелена Ловрић  6-4 2. место  
Алексаеј Урошевић  6-2 2. место  
Лука Марјан 6-2 2. место  
Александра Савић  6-5 2. место  
Катарина Вучић  6-1 2. место  
Никола Мијаиловић  6-1 2. место  
Милица Станојевић 6-5 2. место  
Давид Радојичић  6-4 2. место  
Михајло Стошић 6-4 3. место  
Сара Родић  6-3 3. место  
Дуња Крстић 6-3 3. место  
Александар Николић 6-1 3. место  
 Катарина Милетић 6-3 3. место  
Немања Савић 6-5 3. место  
Андреја Илић  6-4 3. место  
 Јелисавета Комарица 7-2 1. место  
Вања Арсић  7-3 1. место  
Стефан Главашић 7-1 1. место  
Теодора Цветић  7-3 1. место  
Вања Стевановић 7-5 2. место  
Јован Пејчић  7-1 2. место  
Анђела Димитријевић  7-3 2. место  
Милица Илић 7-3 2. место  
Јована Станимировић 7-3 3. место  
Милун Милетић 7-5 3. место  
Вук Шаре  7-3 3. место  
 Адријана Ламбић 7-3 3. место  
Дуња Вићентијевић 7-3 3. место  
Нина Гавриловић 8-4 1. место  
Биљана Петковић  8-4 1. место  
Каролина Ђурић  8-3 1. место  
Сара Јањић  8-3 1. место  
Михајло Милићев  8-1 2. место  
Филип Јевтић  8-4 2. место  
Марко Остојић  8-3 2. место  
Стефан Остојић  8-3 2. место  
Ана Марија Милаћевић  8-3 2. место  
Мина Јаковљевић  8-4 2. место  
Марко Митковић  8-3 2. место  
Анастасија Николић 8-5 2. место  
Алекса Маравић  8-1 2. место  
 Тијана Антић  8-5  2. место  
Ђурђина Алимпић  8-1 2. место  
Никола Балчаковић 8-1 3. место  
Алекса Видић 8-1 3. место  
Стефан Вуксић  8-3 3. место  
  Наталија Ивановић 5-5

 Биологија

- Општинско такмичење-

пласман на градско  
Александар М. Радојичић 5-4 пласман на градско  
 Стеван Радисављевић  5-4 пласман на градско  
 Огњен Милаћевић  5-2 пласман на градско  
Марта Ралевић 5-2 пласман на градско  
Ленка Вучковић-Јашин  6-1 пласман на градско  
Јелена Ловрић  6-4 пласман на градско  
Алексаеј Урошевић  6-2 пласман на градско  
Лука Марјан 6-2 пласман на градско  
Александра Савић  6-5 пласман на градско  
 Јелисавета Комарица 7-2 пласман на градско  
Вања Арсић  7-3 пласман на градско  
Стефан Главашић 7-1 пласман на градско  
Теодора Цветић  7-3 пласман на градско  
Вања Стевановић 7-5 пласман на градско  
Нина Гавриловић 8-4 пласман на градско  
Биљана Петковић  8-4 пласман на градско  
Каролина Ђурић  8-3 пласман на градско  
Сара Јањић  8-3 пласман на градско  
Михајло Милићев  8-1 пласман на градско  
 Александар М. Радојичић 5-4

 Биологија

- Градско такмичење-

2. место  
 Стеван Радисављевић  5-4 2. место  
  Наталија Ивановић 5-5 2. место  
Марта Ралевић 5-2 3. место  
Огњен Милаћевић  5-2 3. место  
Јелена Ловрић  6-4 2. место  
Ленка Вучковић-Јашин  6-1 2. место  
Алексаеј Урошевић  6-2 2. место  
Александра Савић  6-5 3. место  
 Јелисавета Комарица 7-2 1. место  
Стефан Главашић 7-1 2. место  
Вања Стевановић 7-5 3. место  
Теодора Цветић  7-3 3. место  
Каролина Ђурић  8-3 2. место  
Михајло Милићев  8-1 3. место  
Биљана Петковић  8-4 3. место  
 Михајло Димитријевић 3-1 Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје", Шумице 1. место  
Зоја Милићев  3-1 2. место  
Јелена Марковић  2-5 захвалница за осликано јаје  
Анђела Рајковић 4-5 захвалница за осликано јаје  
Никола Ранитовић  1-1 захвалница за цртеж  
Вања Ракас 3-2 захвалница за цртеж  
 Леа Либер 3/1

 ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МУЗИЧКЕ КУЛТУРЕ (СОЛО-ПЕВАЊЕ,ГРУПА ПЕВАЧА)

Сребрна сирена, соло-певање

 2. место  
Игор Главашић 4/1 2. место  
Никола Вујанић 4/2 1. место и пласман на град  
Александра Радовановић 4/3 2. место  
Андреј Богуновић 6/5 2. место  
Софија Бабић 2/2 1. место и пласман на град  
Софија Бабић 2/2

 ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МУЗИЧКЕ КУЛТУРЕ (СОЛО-ПЕВАЊЕ,ГРУПА ПЕВАЧА)

Сребрна сирена, група певача

   
1. место и пласман на град     
Леа Либер 3/1  
Игор Главашић 4/1  
Јелена Рајковић 4/1  
Јована Мирић 4/1  
Никола Вујанић 4/2  
Александра Радовановић 4/3  
 Александра Марковић 4/3  
 Лариса Ђурић 4/3  
 Кристина Митровић 4/3  
 Софија Бабић 2/2

 ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ „ДЕМУС“(СОЛО-ПЕВАЊЕ,ГРУПА ПЕВАЧА,ОРКЕСТАР)

Демус,соло-певање

 1. место  
Софија Бабић 2/2 2. место  
Софија Бабић 2/2

 ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ „ДЕМУС“(СОЛО-ПЕВАЊЕ,ГРУПА ПЕВАЧА,ОРКЕСТАР)

ДЕМУС,ГРУПА ПЕВАЧА

1. место  
Леа Либер 3/1  
Игор Главашић 4/1  
Јелена Рајковић 4/1  
Јована Мирић 4/1  
Никола Вујанић 4/2  
Александра Радовановић 4/3  
Александра Марковић 4/3  
Лариса Ђурић 4/3  

Кристина Митровић 4/3

 
Тамара Борота 4/3

 ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ „ДЕМУС“(СОЛО-ПЕВАЊЕ,ГРУПА ПЕВАЧА,ОРКЕСТАР)

ДЕМУС,ОРКЕСТАР

 
1. место и пласман на републичко   
Јелена Рајковић 4/1  
Данило Пашић  4/3  
Лариса Ђурић 4/3  
 Александра Радовановић 4/3  
Тамара Борота 4/3  

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

ОРКЕСТАРА У ЛАЗАРЕВЦУ

29.05.2016.

1. место

95 поена

 
Леа Либер 3/1  
Игор Главашић 4/1  
Јелена Рајковић 4/1  
Вања Софронић 4/3  
Данило Пашић  4/3  
Александра Радовановић 4/3