Aктивности школе
  • Регистрација

logo

Петоро наших колега, учесника Еразмус+ пројекта „Повезани наставници – боље школе”, посетили су 28.9.2022. основну школу „Мирослав Антић” у Београду (општина Чукарица). Циљ гостовања био је преношење донетих знања са мобилности из Шпаније и Аустрије, тачније практична примена ИКТ у настави.

У школи нас је дочекала Гордана Милић, помоћник директора и проф. географије. Уводну реч је одржала Маја Хаџић, координатор пројекта. Представила је циљ и садржину усавршавања наставника наше школе у иностранству, организационе изазове и могућа практична решења, као и утиске о примању колега из иностранства на посматрање часова у нашој школи. Славица Митровић и Мирослав Миленковић пренели су своја искуства са мобилности у Аустрију, а Лазар Ванић и Сузана Јанковић говорили су о искуствима у Шпанији. Суштина посете била је показна вежба за употребу апликације Пликерс (Plickers), коју колегиница Сузана Јанковић успешно користи у настави. Колега Ванић је присутнима проследио детаљну презентацију за употребу апликације на мејл, тако да могу додатно да се упознају са начином рада у њој. Након презентације одржан је састанак чланова нашег и Еразмус тима школе „Мирослав Антић”, током ког су присутни разменили искуства.

Презентацији је присуствовало 14 колега школе домаћина. Посета је била веома пријатна и колегијална, што је додатно мотивисало чланове нашег тима да даље деле знања и искуства донета са усавршавања у иностранству.
МА1 МА2 МА3МА4 МА5

Аутор прилога

Маја Хаџић

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)