Aктивности школе
  • Регистрација

Erazmus logo
Још један у низу догађаја ширења утисака о нашем међународном Еразмус+ пројекту одиграо се у просторијама основне школе „Карађорђе” (општина Вождовац). Желели смо да поделимо искуства и стечена знања са колегама са наше општине, са којима многи од нас већ сарађују.
У понедељак, 10.10.2022. петоро учесника пројекта (Бојана Томић, помоћник директора/педагог школе; Сузана Јанковић, проф. Разредне наставе; Мирослав Миленковић, проф. информатике; Лазар Ванић, школски психолог и координатор Маја Хаџић, проф. енглеског језика) представили су наш пројекат. Два учесника пројекта нису могла да присуствују - Славица Митровић, проф. технике и технологије и Драгиша Драшковић, директор школе.
Презентацији је присуствовало нешто преко 20 колега из 7 вождовачких основних школа.
Уводну реч је одржала координатор. Представила је учесницима Еразмус+ пројекте типа КА1, објаснила зашто је наша школа одабрала да учествује у таквој врсти пројекта, која је добит за школу, а која за саме учеснике, које су фазе једног таквог пројекта, као и садржај активности и обавезе учесника.
Мирослав Миленковић и Бојана Томић су представили искуства из Аустрије, а Сузана Јанковић и Лазар Ванић из Шпаније. Такође, Лазар Ванић је одржао кратку демонстрацију апликације Пликерс, која се код нас у школи користи.
Након тога, координатор је говорила о утисцима посете колега из Аустрије и одговарала на питања учесника. Присутни су били веома заинтересовани да сазнају више техничких података о КА1 пројектима (добијање броја за школу, пријава, конкурсни рок, формулари, налажење партнера, итд.).
На крају презентације, која је трајала од 13 до 15 часова, учесницима су подељене потврде о учешћу. Такође, присутнима су подељене брошуре из којих су могли више да сазнају о врстама пројеката из Еразмус+ опсега, а које смо добили од Темпус Фондације.
Након презентације, одржан је кратак разговор са директором ОШ „Карађорђе”, Обрадом Дракулићем, и помоћницом Оливером Кашанин. Наши домаћини су били веома задовољни одзивом и заинтересованошћу колега са наше општине, а наш тим такође.
Захваљујемо домаћинима на доброј сарадњи и надамо се будућим заједничким активностима.

maja 1 eraz 2

eraz 3

eraz 4 eraz 5 eraz 6

eraz 7 eraz 8

Маја Хаџић
Координатор

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)