Угледним часом и школском акцијом обележен Дан планете Земље

Дан планете Земље обележава се широм света, од 1970. године. Основни циљ је подизање свести код широке јавности о значају очувања животне средине.

Тим поводом, у нашој школи је 20.4.2022. одржан комбиновани угледни час из предмета географија и енглески језик (наставнице Данијела Кушљевић-Никитовић и Маја Хаџић) у одељењу 7/2. Ученици су били веома активни, показали разумевање значаја теме и завидно знање из оба предмета. Ученици су решавали асоцијацију, погледали видео запис, описивали фотографије, смишљали еколошке пароле и решавали квиз о очувању животне средине. Како би подржали смањење употребе штампаног материјала, остали задаци постављени су у гугл учионицу енглеског језика и могу се решавати на интернету. Часу су присуствовали педагог школе Николина Ћулум-Марковић, психолог школе Лазар Ванић и директор школе Драгиша Драшковић.
ч1ч2

ч3

 ч4ч5ч6ч7ч8ч9ч10ч11ч12    ч14

У четвртак, 21.4.2022, у склопу обележавања Дана планете Земље, неколико ученика 7/2 су са наставницом енглеског језика Мајом Хаџић и директором школе Драгишом Драшковићем посадили пет садница источне тује (Thuja orientalis). Саднице је наша школа добила од јавног предузећа „Србијашуме” за освојено прво место на јесењем такмичењу Шумарски вишебој.

с1 с2с3

У нашој школи, од еколошких активности у овој школској години, издвајамо прикупљање пластичних чепова, старих батерија, електронског и папирног отпада.

За све заинтересоване, у прилогу су:

еколошка укрштеница https://crosswordlabs.com/view/2022-04-17-236

еколошки квиз https://forms.gle/16qr7DVXWVHPEgh58

и видео https://youtu.be/KTwnUpKZ8ZE

Чувајмо животну средину!
Earth Day Every Day!

Аутори прилога:
М. Хаџић
Д.К. Никитовић