Признања за нашу школу
  • Регистрација

Европска језичка ознака за међународни пројекат

       
  etw.jpg
    etw2.png
 

Поводом обележавања Дана европских језика, 26.9.2019. уприличена је свечаност у просторијама организације Темпус у Београду, којој су присуствовале Драгана Јовановић, проф. француског језика, и Маја Хаџић, проф. енглеског језика.

Добитник признања Европска језичка ознака (European Language Label) је Маја Хаџић, за међународни еТвининг пројекат под називом LANGUAGE LAB (Језичка лабораторија), а награду додељује канцеларија Темпус у име Европске комисије. У пројекту су учествовали ученици виших разреда, њих око 50, као и наставници Славица Митровић и Мирослав Миленковић.

Оснивачи пројекта су Маја Хаџић и Лаура Гуерсио, проф. енглеског језика из Италије, које су и раније сарађивале у еТвининг пројектима. У пројекту су истовремено учествовали наставници језика из других земаља Европе (Италија, Француска, Турска, Грчка, Холандија). Општи циљ пројекта је даље развијање међународне сарадње кроз активности планиране школским програмом. За ученике, главни циљеви су унапређење знања страних језика (енглеског и француског), унапређење дигиталне писмености и развијање критичког мишљења.

У разним форматима и помоћу разноврсних веб алата ученици су представљали себе и своју школу, национално писмо и језичку мапу своје земље, представили пословице, идиоме и лажне пријатеље у матерњем и страном језику, израђивали онлајн анкете о учењу језика, писали причу у наставцима, научили како се користи онлајн једнојезички речник, како се проверава спелинг и како се креира материјал за учење.  Сви њихови радови постављени су на платформи Твинспејс.

Сматрамо да је важно и то што управа школе подстиче и промовише међународну образовну сарадњу наше школе, која у континуитету траје од 2006. године.

Пројекат Језичка лабораторија је такође награђен Националном и Европском ознаком квалитета од стране Европске комисије, што је допринело томе да нашој школи буде додељена и Ознака квалитета рада школе у шк. 2018/19.

Више о овој награди можете прочитати на следећем линку: https://erasmusplus.rs/dodeljene-evropske-jezicke-oznake/?langkl=lat

maj Maja  Хаџић

dr  Драгана  Јовановић

ozn

ngr

                                                                                     аутор  прилога: Маја Хаџић


                                                   

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)