Такмичења и промоције ученика
  • Регистрација

Одлука о обустави поступка јавне набавке мале вредности

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - „Санацијa  дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - "Санацијa крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

Припремна настава за ученике 8. разреда у Пиносави реализоваће се по следећем распореду:

Захваљујући породици Станковић, Ксенија и моја маленкост биле смо у прилици да присуствујемо додели награда  на ''Данима ћирилице'' у Баваништу, манифестацији која има међународни карактер.

На републичком фестивалу ''Деца међу нарцисима'' у Чајетини ''пала'' су нова признања:
Ксенија Станковић 8-2 ДРУГА награда
Адријана Ламбић 6-3 ТРЕЋА награда


Свака част, девојке, поносим се вама!

Са  великим  задовољством  и  радошћу  делим  вест  да  смо  на  44. Савезној смотри ''Извор живе речи'' у Коларима и ове године остварили изузетне резултате:

XXV недеља здравља уста и зуба под слоганом „Осмехни се здраво“, завршена је у четвртак (21.маја 2015.г.) приредбом  и доделом награда у Општини Вождовац.

Са  поносом  и  радошћу  делимо  вест  да  је  Владимир  Остојић  8-2 наставио  сјајну  традицију  ученика наше  школе  освајањем ПРВОГ места  на  такмичењу  за  најуспешнији  писмени  задатак  ученика  Србије, у  категорији  7. и  8.  разред.

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  "ДРВОАРТ" школе.

Низ  успеха  и  признања  за  наше  писце  наставља  се  на  нашу  радост  и  задовољство.

15. маја у сали Центра за културу и спорт Шумице, одржан је квиз „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви“, на коме су ученици IV/2 разреда, уз помоћ и подршку учитељице Весне Величковић, освојили завидно 2. место на општинском такмичењу, као и 4.место.

На школском такмичењу су учествовали ученици V, VI, VII и VIII разреда.

Пласман на општину су остварили следећи ученици:

Поштовани ученици, родитељи и колеге, пријатељи школе,

Школска библиотека вас позива да се одазовете годишњој акцији прикупљања књига – можда поседујете књиге које су на вашим полицама вишак, а на нашим би надокнадиле мањак.

У  уторак, 12. маја у Старом двору - Скупштини  града, уприличена  је  свечана  додела  награда  Црвеног  крста  Београда на конкурсу ''Крв  живот  значи''

На литерарном конкурсу Владимир Остојић 8-2 освојио је ДРУГУ награду.

Ових  дана  смо  примили  радосне  вести  о  новим  признањима  за  наше  писце.

1) На фестивалу дечјег стваралаштва „Табла Фест 15“ у Нишу, међу радовима ученика из Србије, Македоније, Бих и Црне Горе, за своју песму Адријана Ламбић 6-3 освојила је ПОХВАЛУ.
Адријани честитке од срца, са жељом да настави да ниже стихове и признања!

2) На Републичком конкурсу Друштва за борбу против рака Србије, Анђела Јанићијевић 8-2 освојила је ДРУГУ награду.
Честитке од срца за  ново  Анђелино  признање.

На општинском ликовном конкурсу „ Здрави зуби, леп осмех“, наша другарица Ана Илић освојила је награду коју ће у присуству родитеља и учитељице добити 29. маја у Општини Вождовац.

Ани  честитамо и желимо joj joш много награда.

Учитељица II/1 Сузана Јанковић

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  Економско - трговинске школе из Сопота.

Павле Несторовић, ученик 21 много воли да пише песме. У томе је веома успешан о и освојио је много награда.

У недељу, 10.05.2015.г. његова песма „Лептир“ изашла је у дневним новинама  Вечерње новости.

Павлу честитамо и желимо још много успеха.

Учитељица   21 Сузана Јанковић

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ ОШ „ ВАСА ЧАРАПИЋ“ , НА ИНИЦИЈАТИВУ НАШЕ УЧЕНИЦЕ АЊЕ АЛЕКСАНДРЕ ВАСИЛИЈЕВИЋ, ПОКРЕЋЕ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛЕ НИНЕ МАКСИЋ.

НОВАЦ МОЖЕТЕ ПРИКУПЉАТИ У ОКВИРУ ОДЕЉЕЊСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЛИ УБАЦИВАЊЕМ ПРИЛОГА У ХУМАНИТАРНУ КУТИЈУ КОЈА СЕ НАЛАЗИ У БИБЛИОТЕЦИ ШКОЛЕ.

Дана 29.04.2015. године, ученици наше школе заједно са вероучитељем Марком Поповићем и свештеником Владимиром Вићентијевићем, кренули су пут манастира Раковица.

Инспирација за овогодишњи Дан школе темељи се на жељи да се у различитим формама представи оно што се данас зна или претпоставља о чудесном, често суровом, али увек прелепом и мистериозном свету Старих Словена. Подстакнути темом  „ Наслеђе словенских праотаца“ многи ученици су уз помоћ својих наставника радо исказали различите тален

У холу школе су биле изложене ученичке маштовите рукотворине: цртежи и маске словенских богова, као и дрвене кутије које су илустроване у маниру задате теме.

Дана 10. маја 2015. одржано  је  у  Сремским  Карловцима  републичко  такмичење у  познавању  појмова  из  књижевности /теорије  књ.   Књижевна  олимпијада. Наша  Ксенија  Станковић 8-2 успешно  је  представљала  школу - са 17  освојених  поена (од 20), међу 249  осмака  из  целе  Србије, за  бод  јој  је  измакло  треће  место...

...

У  суботу, 9. маја 2015. године. одржани су 7. МАРКОВДАНСКИ СУСРЕТИ ДЕЦЕ И ПЕСНИКА у  Панонији, невероватној зеленој луци препуној цвркута, дечјег смеха, зеленила и позитивне атмосфере. Дружили смо се и играли са ПЕРОМ ЗУПЦЕМ, СЛОБОДАНОМ СТАНИШИЋЕМ, РОБЕРТОМ ТАКАРИЧЕМ, ТОДЕ НИКОЛЕТИЋЕМ, ТАТЈАНОМ ПУПОВАЦ, ГРУПОМ „АПСОЛУТНО РОМАНТИЧНО“, АРСОМ С МАРСА,  МАТЕЈОМ БОКАНОМ, АНАСТАСИЈОМ И АНЂЕЛОМ ВАСИЉЕВИЋ, И ПЕТКОМ ЗОРИЋЕМ.

Чланови драмске секције из Пиносаве учествовали су 23. априла на Петнаестом фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда – Меморијал „Драгослав Симић“, који је одржан у Центру за културу и образовање у Раковици.

Мајска песничка сусретања одржаће се у нашој школи 12. маја у 10 часова.

Водитељ свечаности је песник Недељко Терзић.

У  последњих  неколико  дана  добили  смо  обавештења  о  наградама за  чланове секције, као и саму   секцију,   на  престижним  манифестацијама и фестивалима:

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

Осeћам вeчeрас,док посматрам ластe
И пупољкe ранe,
Како срцe мојe полагано растe,
Ко видик у лeпe насмeјанe данe;

Како с младим биљeм постајe свe вeћe
И лако ко крило,
И како му цeло јeдно нeбо срeћe
И пакао бола нe би доста било;

Како чeзнe за свим што би живот мого
Лeпог да му дадe,
И да му ничeга нe би било много:
Тако су вeликe чeжњe му и надe.

Осeћам да досад свe јe било шала
Мога срца врeла,
Да још ником нисам своју љубав дала
Колику бих могла и колику хтeла;

Да у мeни цeла нeжна плима
Рeчи нeрeчeни;
Да бих срцe могла поклањати свима,
И да опeт много останe га мeни

Дeсанка Максимовић