Такмичења и промоције ученика
  • Регистрација

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ   ПОНУДА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ПО ПАРТИЈАМА

Претходна два викенда била су веома успешна за ученике наше школе који показују посебно интересовање за стицање широког знања из српског језика.

На основу чл. 108. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Одлуке директора Основне школе „Васа Чарапић“ о покретању поступка јавне набавке мале вредности радова који се односи на „Санацију крова објекта школе у Белом Потоку“, I бр 1/2016 од 30.03.2016. по Позиву бр 1/2016, доносим

О Д Л У К У

о додели уговора

ДОДЕЉУЈЕ СЕ УГОВОР понуђачу „CUBING“ д.о.о. Београд, Ул. Милана Ракића бр 48, број понуде: 27/2016 од 06.04.2016.

На основу чл. 108. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Одлуке директора Основне школе „Васа Чарапић“ о покретању поступка јавне набавке мале вредности радова који се односи на „Санацију дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, I бр 2/2016 од 30.03.2016. по Позиву бр 2/2016, доносим
О Д Л У К У
о додели уговора


ДОДЕЉУЈЕ СЕ УГОВОР понуђачу „ASING“ д.о.о. Београд, Ул. Браће Барух бр 20, број понуде: 66/16 од 07.04.2016.

Широм планете се обележава Светски дан шума, а тема ове године је: ,,Шуме и воде“, како би се истакла улога шума у очувању здраве и питке воде. Светски дан шума пригодно је обележен 21. 03. 2016. године и у нашиј школи  у организацији наше школе и ШУ ,, Авала“ .

У ОШ „Васа Чарапић“ Франкофонија је  и ове године обележена активностима које су трајале целог месеца марта. Хол школе су красили тематски панои које су ученици у групном раду  радили на часовима француског језика а у сврху примене наученог.

О Б А В Е Ш Т Е  Њ Е

Упис  деце   у основну школу регулисан је одредбама Закона о основама система образовања и васпитања  /"Сл.гласникРС", бр. 55/2013/ и чл. 55. Закона о основном образовању и васпитању («Службени гласникРС» , бр.55/13)

Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање.Школа је обавезна да по службеној дужности покрене прекршајни поступак ако родитељ не доведе дете за упис у први разред или не приложи потврду да је дете уписано у неку другу школу.

1. Акција сређивања школског дворишта и организација спортског дана (пета тачка дневног реда)

Позивамо  заинтересоване родитеље  и  наставнике  да се  укључе  у акцију   пролећног   уређења  школског   дворишта. Акцију  организује  Тим за сарадњу са родитељима.

Конкурсну документацију - Санација ограде у Пиносави - можете преузети са Портала јавних набавки.

ОСНОВНА ШКОЛА ВАСА ЧАРАПИЋ Авалска бр 48 а Бели Поток Београд

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОСНОВНА ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“

11223 Бели Поток, Београд – Авалска бр 48 а

Tел: 011/3906-988, е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА

у поступку јавне набавке мале вредности – радова

САНАЦИЈА ДВОРИШНЕ ОГРАДЕ У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ У ПИНОСАВИ

Конкурсну документацију - Санација крова у Белом Потоку - мoжете преузети са Портала јавних набавки.

ОСНОВНА ШКОЛА
ВАСА ЧАРАПИЋ
Авалска бр 48 а
Бели Поток
Београд
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОСНОВНА ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“
11223 Бели Поток, Београд – Авалска бр 48 а
Tел: 011/3906-988, е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА
у поступку јавне набавке мале вредности – радова
САНАЦИЈА КРОВА ОБЈЕКТА ШКОЛЕ У БЕЛОМ ПОТОКУ

 

Ватрогасни савез „Вождовац“ је организовао општинско квиз такмичење ватрогасног подмлатка у ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ 27.04.2015.

Прво место и пласман на град су освојиле женска и мушка екипа јуниора .

У току је реализација пробног завршног испита за ученике 8. разреда.

2015-04-24

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада одржаној 22. фебруара 2015. у ОШ „Доситеј Обрадовић“ остварени су следећи резултати:

Анастасија Николић 7/5, 2. место

Тијана Антић 7/5, 2. место

Сара Јањић 7/3, 2. место

Ксенија Станковић 8/2, 1. место

Анђела Станимировић 8/1, 2. место

Аница Гиљен 8/2, 2. место

На градском ликовном конкурсу за најлепше осликано Васкршње јаје и цртеже,награде су освојили:
- Невена Поповић II/1
- Сташа Јанковић II/1
- Михајло Димитријевић II/1

Првонаграђена на београдском Фестивалу ''Мали победник'' Ксенија Станковић 8-2 нашла се међу награђенима и на међународном бањалучком фестивалу, који се одржао 17. априла.  Међу 66 финалиста, својим песмама Ксенија је освојила  ТРЕЋУ награду, на чему јој честитамо од срца.

Можда би неки одустали у суботу ујутро и провели дан уз коментар како је време лоше и савршено за спавање – можда многи али не и ми... Нешто пре седам ујутро запутили смо се ка Авали која се није видела од кише и магле. По глави нам се мотало питање да ли ће деца доћи по оваквом времену, да ли ће се предомислити, а онда су из кола испред школе почели да излазе једно по једно са осмехом. То је могло значити само једно – не постоји лоше време кад имамо вољу и жељу да нешто урадимо!

Поред разноликих активности и израде домаћих задатака, продужени боравак пружа сваком детету могућност креативног изражавања.

Своје радове на тему Васкрса, најрадоснијег хришћанског празника,  изложили смо у холу школе.

6. 4. 2015. године у одељењу II/1 настава се одвијала другачије од уобичајеног.

Наиме, учитељица Сузана Јанковић је у свом одељењу реализовала тематску наставу. Тема дана је било пролеће. Ученици су кроз многобројне активности стицали и утврђивали већ стечена знања о пролећу.

На  Светски  дан  књиге  за  децу (2. април - рођендан бајкописца Андерсена) у Нишу, на Дечјем одељењу библиотеке ''Стеван Сремац'',  уприличена је свечана додела признања на песничком и ликовном конкурсу на задату тему ''Кад бих био мали принц''.

Ања Александра Василијевић 5-2,  првонаграђена у категорији 5. разреда,  представљала је нашу секцију и примила заслужене награде и честитке и за себе и за друге две принцезе из нашег литерарног краљевства - Ксенију Станковић /2. награда међу осмацима/ и Анђелу Јанићијевић / похвала међу осмацима/

У среду 01.04.2015. године у Крушевцу одржана је завршна манифестација ''Златне кациге'' за 2015. годину. На светски Дан шале Културни центар у Крушевцу организовао је свечану  доделу  награда - за младе у Културном центру, за старије у биоскопу града, уз свечани програм поводом 23. Међународног фестивала хумора и сатире ''ЗЛАТНА КАЦИГА'' на тему ПРОМЕНЕ /одрасли/ и ПОРОДИЦА /млади/.

Радови наших ученика и даље бивају примећени и похваљени: на XVIII Књижевном сусрету ''Гордана Брајовић'' у Алексинцу прича Катарине Ковачевић 5-1 освојила је ПОХВАЛУ.

Честитке Катарини од срца, добро је кад  младе снаге следе трагове успешних.

Овде  можете  прочитати  похваљену  причу

О Б А В Е Ш Т Е  Њ Е

Упис  деце   у основну школу регулисан је одредбама Закона о основама система образовања и васпитања  /"Сл.гласникРС", бр. 55/2013/.

Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање. Школа је обавезна да по службеној дужности покрене прекршајни поступак ако родитељ не доведе дете за упис у први разред или не приложи потврду да је дете уписано у неку другу школу.

У ПРВИ разред основне школе уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по а највише седам и по година.

У среду 30.4.2014. године са почетком у 16  часова на стадиону ФК Вождовац биће одиграна фудбалска утакмица под слоганом „ Навијај  за живот“ у којој ће снаге одмерити глумци филма „ Монтевидео, видимо се „ и музичке звезде „ Гранд“ продукције.

Сав приход од продатих улазница биће уплаћен за лечење четворогодишњег Уроша Карапанџића који болује од церебралне парализе.

 

Партнери „Стадион шопинг центра“ у овој акцији су „Гигатрон“ и Канцеларија за младе скупштине града Београда.

 

Симболична цена карте је 200,00 динара.

Прикључимо се овој хуманитарној акцији и помозимо малом Урошу на путу ка оздрављењу.

 

Помоћник директора

Невенка Јоксовић

У "Политици" 24. априла објављен је рад "Фејсбук бајка" који је написала наша ученица Дуња Вићентијевић 53. Реч је о првонаграђеном раду на конкурсу Дечје библиотеке града  Београда "Чика Јова Змај" поводом Светског дана књиге за децу, 2. априла.

 

На 8. међународном фестивалу ''Дечје  царство Микрофин'' у Бањалуци, Андреја Станимировић 8-2 остварио је, у конкуренцији преко 5000 радова и 70 финалиста, врло успешан резултат - својом песмом ''Кап мастила'' освојио је 2. награду и добио бројне поклоне, и као и сви финалисти, освојио кључ царства и титулу Кључар дечјег царства

Финални догађај ацесове мреже школа сваке године јесте ацес академија која је ове године одржана  од 1. до 4. априла у Сењецу, у Словачкој. Представници свих школа учесница пројекта су током четири дана активности имали прилику да поделе искуства и сазнања до којих су дошли током реализације  и да представе резултате партнерских  пројеката на тему: „Ја и други: Откривање различитости око мене и у мени“.

У Мионици и Бањи Врујци од 21. до 22. априла 2014. године одржана је јубиларна 10. Међународна смотра дечијег стваралаштва “Дечји васкршњи сабор“, са циљем да се  очува традиционална култура.

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

Осeћам вeчeрас,док посматрам ластe
И пупољкe ранe,
Како срцe мојe полагано растe,
Ко видик у лeпe насмeјанe данe;

Како с младим биљeм постајe свe вeћe
И лако ко крило,
И како му цeло јeдно нeбо срeћe
И пакао бола нe би доста било;

Како чeзнe за свим што би живот мого
Лeпог да му дадe,
И да му ничeга нe би било много:
Тако су вeликe чeжњe му и надe.

Осeћам да досад свe јe било шала
Мога срца врeла,
Да још ником нисам своју љубав дала
Колику бих могла и колику хтeла;

Да у мeни цeла нeжна плима
Рeчи нeрeчeни;
Да бих срцe могла поклањати свима,
И да опeт много останe га мeни

Дeсанка Максимовић