Такмичења и промоције ученика
  • Регистрација

Ученички парламент је и ове године организовао „Дан замењених улога“ како би обележили 8. новембар - Дан просветних радника.

Одлука о додели уговора

Обавештење о испоруци електричне енергије

У оквиру манифестације ''Вељкови дани'', коју организује Градска библиотека ''Карло Бијелицки'' у Сомбору, већ 10 година расписује се конкурс за најуспелију причу за ученике основних и средњих школа ''Голубић''.

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

На основу Одлуке Директора Основнe школe„Васа Чарапић“ из Белог Потока, Београд, ул.Авалска бр.48 којом је покренут поступак јавне набавке мале вредности за набавку добара – електричне енергије

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБУСТАВИ ПОСТУПКА

Ученици 8-1 у оквиру предвиђених активности у пројекту“Изабери праву формулу“ на француском језику су направили презентацију „Imagine ton futur“( „Замисли своју будућност“). Сарадници из Швајцарске су презентацију оценили веома занимљивом . На фестивалу науке који је одржан 17.новембра у Дечијем културном центру награђени су аутори  презентације Ђурђина Алимпић, Јелена Митровић и Никола Лошић.

7. децембра 2015.год. у матичној школи у Белом Потоку одржано је школско такмичење рецитатора за млађе разреде, а дан касније и за ученике старијих разреда.

Дана 25. 11. 2015.године, у амфитеатру школе, одржано је школско такмичење „ Најраспеванија одељенска заједница“.

У ОШ „Васа Чарапић“ 15. октобра 2015 године,  са  ученицима осмог разреда,  одржана је радионица  ,,Моје будуће занимање и моја каријера``. На позив координатора пројекта Драгане Ранковић, ученици наше школе су се укључили у  међународни пројекат „Пронађи праву формулу“/ Finding the riht formula”.

На  предлог чланова Парламента  «Дан просветних радника» обележен  је 6. новембра „Даном замењених улога“.

Чланови УП су  утврдили правила понашања која су и наставници подржали. Наставници и ученици су заменили улоге, па су 8.новембра наставу у Пиносави, Зуцу и Белом Потоку  одржали ученици наше школе.

У четвртак, 25. децембра, ученици II/1 одржали су новогодишњу приредбу. Приредба је одржана у амфитеатру школе.

На републичком XXIII светосавском књижевном конкурсу Народне библиотеке ''Његош'' у Књажевцу, који је ове године, у част 150-годишњице рођења Бранислава Нушића, писан  на  тему „Кад помислим на смех“, и ове године смо се окитили наградама:


Марта Хинић 8-2   ДРУГА  награда

Дуња  Вићентијевић  6-3  ТРЕЋА  награда

У току су грађевински радови на изградњи фискултурне сали у издвојеном одељењу у Зуцу.

У оквиру предмета верска настава, а са благословом надлежног свештеника Владимира Вићентијевића планира се причешће ученика наше школе. Причешће ће се обавити у недељу 21.12.2014. год. на Детињце у храму Свете Марије Магдалине.

Јавно предузеће „Градско стамбено“ у октобру ове године расписало је дечији ликовни конкурс за ученике првог и другог разреда основних школа из Београда.

На школском такмичењу рецитатора, које је одржано 4.12.2014. године, учествовало је чак 59 рецитаора. Рецитатори су били подељени у две категорије, млађи и старији узраст.

 

На основу члана 55 став 1. тачка 2., члана 57. и члана 60. Закона о јавним набавкама (''Службени гласник РС'', број 124/12, у даљем тексту: Закон),ОСНОВНА  ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“

АВАЛСКА 48А, 11 223 БЕЛИ ПОТОК

Делатност: основно образовање

ПИБ:101746152, матични број: 07017260

објављује

ПОЗИВ

за подношење понуда

(јавна набавка број 02/14)

Као трећа радосну вест у низу, са изузетним поносом и узбуђеношћу, објављујемо да су на Тринаестом међународном фестивалу поезије за дјецу и младе "Тринаесто поглавље" у Источном Сарајеву, наше песникиње оствариле изузетан успех:
Адријана Ламбић 6-3 ПРВА награда
Ксенија Станковић 8-2
ТРЕЋА награда
Песникињама честитке од срца, са жељом да до краја године објавимо још оваквих дивних вести!

Са посебним задовољством и поносом објављујемо да је на Међународном конкурсу за најуспелију причу ГОЛУБИЋ у Сомбору  Катарина Ковачевић 5-1 освојила ПРВУ  награду за своју причу у категорији ученика од 5 до 8. разреда.

Имамо велику част и задовољство да објавимо да је стручни жири Удружења "Чувари дела Вука Караџића" из Чачка (Огранка Вукове задужбине) донео одлуку о најуспешнијим литерарним радовима пристиглим на републички конкурс "Млади чувари народне културе 2014":
Ксенија Станковић 8-2 ПРВА награда
Марија Маринковић 8-2 ПРВА награда
Честитке од срца, са жељом да се лепе речи и награде нижу на нашу ниску литерарних успеха!

Имамо велику част и задовољство да објавимо да је стручни жири Удружења "Чувари дела Вука Караџића" из Чачка (Огранка Вукове задужбине) донео одлуку о најуспешнијим литерарним радовима пристиглим на републички конкурс "Млади чувари народне културе 2014":
Ксенија Станковић 8-2 ПРВА награда
Марија Маринковић 8-2 ПРВА награда
Честитке од срца, са жељом да се лепе речи и награде нижу на нашу ниску литерарних успеха!

Захваљујући госпођи Тањи Хинић, Марта Хинић 8-2  је била у прилици да лично присуствује додели награда у Крагујевцу 28. новембра 2014. Уз новчану награду, Марта је добила диплому, као и наставница Снежана Стојановић.

Илић Андреја, ученик IV3, освојио је награду на ликовном конкурсу  "Календар – месеци у години“. Награђен је његов ликовни рад којим нам је представио месец март.

У недељу 15. децембра 2013. год. вероучитељ Марко Поповић са око 35 ученика наше школе присуствовао је Светој Литургији у храму Свете Марије Магдалине у Белом Потоку. Литургију је служио надлежни парохијски свештеник Владимир Вићентијевић.Повод је био божићни пост и у склопу тога исповест и причешће ученика.

Нова година је пред нама. Са нестрпљењем је сви очекујемо. Нарочито су нестрпљиви и весели ђаци прваци.

У среду, 25. 12. у 17 часова, у учионици  I/1 одржана је новогодишња приредба. Прваци су са својом учитељицом Сузаном спремили приредбу за родитеље.

 

Јавним часом који је одржан 24. децембра у Пиносави обележено је 120 година од рођења нашег познатог књижевника Милоша Црњанског. Мултимедијална секција је за ову прилику припремила видео презентацију о животу овог писца, који је према мишљењу многих угледних књижевних критичара био један од најзначајнијих писаца српске књижевности.

 

„Пријатељи деце Београда“ су расписали конкурс за још једну „Недовршену причу“. Ове године почетак приче је написао Недељко Терзић под називом „Сарин животни позив“. На школском такмичењу се нашло 27 радова ученика од 5. до 8. разреда, а на општинско такмичење могу бити упућена само три рада. Да би сви ученици имали исте шансе за победу, организован  је  јавни час, а  радови су потписивани шифром.

Као наставак сарадње три школе из Србије, Бугарске и Македоније у оквиру пројекта „Поделимо сличности, славимо различитости“ под покровитељством ацеса, мреже средњоевропских школа, 11 ученика и 3 наставника основне школе „Васа Чарапић“ учествовали су на скупу партнерских школа у Битоли, у Македонији од 29. новембра до 1. децембра.

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

Осeћам вeчeрас,док посматрам ластe
И пупољкe ранe,
Како срцe мојe полагано растe,
Ко видик у лeпe насмeјанe данe;

Како с младим биљeм постајe свe вeћe
И лако ко крило,
И како му цeло јeдно нeбо срeћe
И пакао бола нe би доста било;

Како чeзнe за свим што би живот мого
Лeпог да му дадe,
И да му ничeга нe би било много:
Тако су вeликe чeжњe му и надe.

Осeћам да досад свe јe било шала
Мога срца врeла,
Да још ником нисам своју љубав дала
Колику бих могла и колику хтeла;

Да у мeни цeла нeжна плима
Рeчи нeрeчeни;
Да бих срцe могла поклањати свима,
И да опeт много останe га мeни

Дeсанка Максимовић