Aктивности школе
  • Регистрација

Сарадња са Центром за развој идеја и Младим истраживачима Србије

Иако су летњи дани углавном резервисани за одмор и скупљање енергије за нове радне победе, ми смо овог лета били вредни. Наиме, у сарадњи са организацијама Центар за развој идеја и Младим истраживачима Србије спроведен је пројекат под називом „Belgrade Highgarden”. 

leto31

 

Свакако, већ из самог назива исписаног на енглеском језику, који представља модерни лингва франка, види се да се ради о пројекту који је имао међународно присуство и дух. Тачније, волонтери поменутих организација, који су и били главни носиоци активности у пројекту,  дошли су нам из Шпаније, Француске, Турске, Италије. Наравно, незаобилазно је било и учешће и домаћих волонтера, како у извођењу самих активности тако и у организацији истих.

leto11

Идеја водиља пројекта „Belgrade Highgarden” је била да се двориште наше школе додатно улепша ради угоднијег боравка наше деце у њему, а засигурно је да ће и наши наставници и друго особље искористити прилику да предахну у неком кутку једног од најлепших школских дворишта на Вождовцу, а да не будемо скромни, вероватно и шире.

Тако, подавалски предео који заузима наше двориште, сада има клупе, спортске реквизите, као и табле са именом богатог биљног света који се налази око школе, који сијају новим сјајем. Све то захваљајући ентузијазму дивних младих људи. Хвала им на томе! Међутим, како рече неко, најлепше ствари се и не виде! Тако је и овај пут! Још више смо захвални нашим младим доброчинитељима на томе што су у нашу школу донели космополитски дух који нашу школу позиционира као једну модерну установу, са међународним везама, уз неизоставно очување идентитета који произилази из наших традиција.

leto21

Захвалност дугујемо и представницима Општине Вождовац, Канцеларија за младе Града Београда, као и представнику Кровне организације младих Србије који су пружили подршку пројекту.

До неких нових виђења и лепих дружења,

Лазар  Ванић

стручни сарадник, психолог
руководилац маркетинг тима школе

Мисао дана

„Из молитвeника свога покидала сам била свe листовe.
Потпуно бeз ближњих сам сe потуцала стазом лутања.
Тада, срeла сам тeбe, нeдораслог, нeжног јeдног
Дeчка, украс јeдан овe зeмљe и цeлога свeта…
Давно нeобрадована, обрадовала сам сe диодeми чистих твојих дeтињих очију
Мeсто ја тeбe, ти си мeнe за руку повeо,
Причао си да волиш Србију, Слободу и јeдног Принца.
И с тобом зајeдно сам волeла Србију, Слободу и јeдног Принца.”

(Исидора Сeкулић, ''Тихe строфe'', посвeћeнe најмлађeм погинулом војнику Цeрскe биткe – Станиславу Сондeрмајeру)