Aктивности школе
  • Регистрација

И ове школске године наш еТвининг пројекат успешно напредује.

„Језичка лабораторија” (Language Lab) је још један међународни пројекат који је започео почетком октобра 2017. године.

Оснивачи су Маја Хаџић, проф. енглеског језика, и Лаура Гуерсио, колегиница из Палерма (Италија). Од наставника из наше школе ту су још Славица Митровић, проф. технике и технологије, и Драгана Јовановић, проф. француског језика. Остале школе учеснице су из Холандије (Хаг), Турске (Гиресун), Грчке (Калонери), Француске (Плеу), још једна школа из Италије (Лорето) и Шпаније (Билбао).

Циљ пројекта је детаљније упознавање матерњег и страних језика које учесници пројекта уче у својим школама, тако да се добија мноштво разноврсног вишејезичног материјала. Ученици такође стичу знања о другим културама и системима образовања и јачају своје ИКТ компетенције (безбедност на интернету, разни видови представљања радова, комуникација на интернету).

Честитка школе из Грчке

Неки од задатака су: представљање школе, националног писма и дијалеката у земљи, представљање пословица и идиома, представљање лажних пријатеља у матерњем и страним језицима које ученици уче у школи, представљање позајмљеница из других језика у матерњем језику, креирање анкете о језицима и учествовање y анкетама других земаља, писање заједничке приче у наставцима, креирање материјала за учење страног језика на интернету, креирање мини речника на свим језицима пројекта, представљање пројеката у школи и евалуација коју врше сами учесници.

До сада су учествовали ученици 6/1, 8/1, 3/1 и специјално одељење, а у наредним задацима придружиће нам се и друга одељења.

Пројекат се наставља до краја школске 2017/18.

Новогодишње честитке наших ученика

 

 

 

 

 

Учесници „Језичке лабораторије на мапи”

 

„Језичком лабораторијом” наставља се трећа година успешне серије еТвининг пројеката у нашој школи, за које смо награђени како Националном ознаком квалитета, тако и Европским ознакама квалитета („АБЦ моје земље”,„ Дан европских језика 2016”, „Интерактивне школске новине”).

 

  

 

                                                                                                     

Маја Хаџић

проф. енглеског језика

26.12.2017.