Aктивности школе
  • Регистрација

Наши гости долазе из Основне школе „Васа Чарапић“ у Белом Потоку – вероучитељ Марко Поповић, Бојана Филиповић из одељења 8/2 и Милица Здравковић из одељења 8/3.

Чућете како је дошло до покретања широке и велике акције прикупљања средстава за завршетак градње цркве-брвнаре посвећене св. Деспоту Стефану Лазаревићу на Авали, колико деце се акцији одазвало, како су реаговали наставници и родитељи, шта је све урађено, и то не само у оквиру редовних недељних продајних изложби у овој школи. Најављујемо и добротворни фудбалски школски турнир 03. Маја на Авали, а чућемо и како је у оквиру ПС удружења „Свети Срб и ја“ на Врбицу ове године основана и нова фудбалска секција у Јајинцима на теренима „Напретка“, као својеврсна подршка акције помоћи завршетка градње храма св. Деспота Стефана. Бојана и Милица, наше младе гошће, са великим уверењем истичу да „молитва штити“ и закључују да је „Црква уточиште“.

Преузето са са сајта радија „ Слово Љубве „

Комплетну емисију можете послушати на ниже наведеној адреси

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=13417

Мисао дана


Моратe научити своју дeцу да јe зeмља под вашим стопалима пeпeо ваших дeдова. Да би ваша дeца поштовала зeмљу, морају знати да јe зeмља испуњeна душама прeдака, да јe зeмља са нама у сродству. Научитe вашу дeцу оно што смо ми научили нашу, да јe зeмља наша мајка. Шта год снађe њу снаћи ћe и синовe зeмљe. Ако човeк пљујe на тло пљујe на сeбe самога. Ми знамо: зeмља нe припада човeку. Човeк припада зeмљи. Ми то знамо. Свe јe повeзано као крв која ујeдињујe породицу. Свe ствари су повeзанe. Човeк нe тка ткиво живота, ми смо само јeдна нит у ткању. Шта год да чини ткању чини и сeби самом.
 (индијански поглавица Сијeтл )
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22. АПРИЛ