Aктивности школе
  • Регистрација

У петак, 4. новембра, одељења 6-3 и 6-4 са својим разреднама Снежаном Стојановић и Славицом Митровић, ишли су у Историјски музеј Србије, на изложбу ПУПИН – ОД ФИЗИЧКЕ КА ДУХОВНОЈ РЕАЛНОСТИ.

У обиласку од сат времена, уз стручног кустоса, ученици и наставнице уживали су у интерактивној изложби и оригиналној поставци којом је дочаран живот и дело великог научника и добротвора, новинара и професора универзитета - обишли смо поставку која представља најзначајнија научна достигнућа и патенте Михајла Пупина, која су променила цео свет. Имали смо прилику да видимо како ради Пупинов телефон, рендген, писаћа машина, као и многа документа која сведоче о раду великог научника.

Обишли смо и нову поставку - „Тесла и Пупин на истом путу”, где смо се боље упознали са заједничким радом два генија пореклом са ових простора. Вирнули смо и на изложбу о Светом Сави.

Посета музеју имала је за циљ упознавање ученика са животом и делом највећих и најзначајнијих личности српске науке и културе – Михајла Идворског Пупина, Николе Тесле и Светог Саве.

Препоручујемо обилазак овог музеја и изложби, за које треба више времена ( трају до краја новембра - о Светом Сави, и краја децембра - о Пупину).

одељењске старешине
Снежана Стојановић и Славица Митровић

Мисао дана

Песма за "баш ме брига"

Распуст је дошао, сви се веселе,
на спавање иду странице беле.
Заслужен одмор свакога чека,
игра и песма, и радост понека.
Школа ће бити, биће и књига,
ал’ сада се пева “баш ме брига”!
(Милош Стефановић)