Aктивности школе
  • Регистрација

Тема овогодишњег програма Радости Европе је дело и живот Николе Тесле, чиме се уједно обележава и јубилеј 160 година од рођења овог великог научника.

На позив ДКЦ Београда ученици 5-1, у пратњи одељењског старешине су 19.септембра 2016, присуствовали програму : „Тесла – чиста енергија“

Учествујући у различитим играма и експериментима и интервенишући у простору на различитим експонатима ове оригиналне поставке ученици су били су у прилици да се кроз игру и акцију упознају са животом, делом и значајем Николе Тесле.

 

 

Теслин живот и анегдоте из његовог детињства деци су дочарани кроз различите ликовне експонате, фотографије, манипулацију различитим реквизитима и сл.

 

 

 

Уз помоћ Центра за промоцију науке осврнули смо се на најинтересантније изуме и сарадњу Тесле са научницима његовог времена. Ученици су видели Теслин трансформатор и упознали се са радио технологијом и бежичним преносом енергије.

 

Ученици су након посете ДКЦ-у , искористили сунчан дан и у лепом расположењу остатак дана провели у шетњи Кнез Михаиловом улицом и калемегданском тврђавом.

Одељењски старешина 5-1

Невенка Јоксовић

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

''Ускликнимо с љубављу
Светитељу Сави
Српске цркве и школе
Светитељској глави.
Тамо венци тамо слава
Где наш српски пастир Сава.
Појте му Срби,
Песму и утројте!''
(из Светосавске химне)

 

 
 

 

 

 

 

 

ПРИЗНАЊА

 LOGO E

 

beočug

etw school highlights

aces logo