Aктивности школе
  • Регистрација

Конкурсна документација услуге кетеринг

На основу Одлуке Директора Основне школе Васа Чарапић“ из Београда, ул.Авалска бр. 48 а, којом је покренут поступак јавне набавке мале вредности за набавку услуга достављања припремљених оброка /ручка и ужине/у школе (услуге кетеринга)

Обележавајући Дан просветних радника , 8. новембар, Ученички парламент ОШ“Васа Чарапић“ је организовао и ове године Дан Замњених улога.

На општинском ликовном конкурсу „Једно дрво – један живот“, Невена Поповић 3/1 освојила је награду.

И ове школске године, у сва три објекта, свечано је обележена Дечија недеља која је трајала од 5. 10. до 11. 10. 2015. године. Мото Дечије недеље био  је „Подршка породици, најбоља подршка“.

Дана 25. 11. 2014.године, у амфитеатру школе, одржано је школско такмичење „Најраспеванија одељенска заједница“.

На такмичењу је учествовало девет одељења трећег и четвртог разреда.

Част нам је објавити да је на савезном конкурсу ''Доста су свету једне Шумарице'' у Крагујевцу, на задату тему, Марта Хинић 8-2 освојила ДРУГУ награду, а литерарна секција школе је међу похваљеним школама.

У четвртак  20.11.2014. ученици 5. и 6. разреда посетили су Музеј Српске православне цркве, Саборну цркву и Конак кнегиње Љубице. У посети је учествовало 52. ученика у пратњи наставника веронауке и грађанског васпитања који су и организовали посету.

'' Шта је толеранција? То је последица човечанства. Сви смо ми створени од слабости и грешака и опростити један другоме глупост реципрочно – то је први закон природе. '' – Волтер.

 

Двадесетог октобра ове године навршава се сто педесет година од рођења једног од највећих српских комедиографа Бранислава Нушића. Будући да је у питању јубилеј, током целе јесени одржавају се разне манифестације њему у част.

Мисао дана

Песма за "баш ме брига"

Распуст је дошао, сви се веселе,
на спавање иду странице беле.
Заслужен одмор свакога чека,
игра и песма, и радост понека.
Школа ће бити, биће и књига,
ал’ сада се пева “баш ме брига”!
(Милош Стефановић)