Насловна
  • Регистрација
images/stories/slideshow/1.jpg

Дечија недеља  “Подељена срећа два пута је већа“

Манифестација Дечија недеља се одржава сваке године у месецу октобру са циљем скретања пажње јавности на децу и младе. Дечија недеља са слоганом “Подељена срећа два пута је већа“ ове године  обележена је од 5.  до 9. октобра на мало другачији начин и oва недеља се разликује од свих претходних дечијих недеља. Активностима присуствују сви ученици од првог до четвртог разреда, али подељени у  мање групе. Поштујемо физичку дистанцу и понашамо се у складу са упутствима о понашању током актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом COVID 19. Прваци су ове године остали ускраћени за предиван и свечан догађај поводом пријема првака у Дечији савез, али то није умањило елан, вољу и жељу њих самих, али и свих осталих да путем различитих креативних активности као и увек афирмишемо другарство, дечије стваралаштво, да укажемо на дечија права, али и обавезе, да испоштујемо индивидуалност сваког детета и право да изрази своје мишљење и да кроз игру и различите активности свих ученика од првог до четврог  разреда покажемо да је заиста подељена срећа два пута већа.

20201007 091611

 

Активности кроз које смо све ово реализовали су следеће:

ПОНЕДЕЉАК

Ликовне активности унутар група на тему “Подељена срећа два пута је већа“
Ученици су стварали своја мала уметничка дела, уживали у ликовним активностима, а посебно задовољство је била припрема радова за израду паноа и уређење хола школе. 
panoi 2

УТОРАК

Израда паноа
Ученици су у веселој и пријатној атмосфери, поштујући правила дистанце, учествовали у изради паноа, размењивали идеје и готовим паноима украсили хол наше школе.
panoi
panoi 3

СРЕДА

Цртање у школском дворишту
Након првог звона ученици од првог до четвртог разреда су почели да се смењују и до краја четвртог часа школско двориште су претворили у малу галерију уметничких радова. Слике су красиле школско двориште, а осмеси дечија лица.

crtačo 2

ЧЕТВРТАК

Поруке пријатељства
Писали смо поруке једни другима и показали да је право и искрено пријатељство нешто лепо у чему треба уживати и нешто што треба неговати, да је добро да крај себе имамо пријатеља и да му с времена на време треба рећи и показати колико нам значи.

ПЕТАК

,,Покажи шта знаш“, одељенска представљања
Последњи дан обележавања Дечије недеље био је обележен играњем, певањем, рецитовањем. Ученици су показали свој таленат кроз разне активности, добро се забавили, наградили једни друге аплаузом и сви су уживали у свом и у представљању својих другара.

                                                                           
Сања Рајковић
Руководилац Тима за сарадњу са родитељима

crtači 6

crtači 3

crtači 5

crtači

 

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)