Одржан семинар о НТЦ систему учења

Модеран свет  представља веома динамично место са пуно брзих промена. Како бисмо се адаптирали на прави начин потребно је и да усвајамо знања и вештине који ће нам помоћи  да успешно делујемо у новонасталим околностима. Континуирана едукација и целоживотно учење јесу механизми којима се стичу ова нова знања.

Да бисмо својим ученицима обезбедили најбољи приступ при подучавању  велики број чланова колектива ОШ “Васа Чарапић” је присуствовао семинару на тему примене НТЦ метода подучавања. С обзиром на велику заинтересованост, семинар је одржан у нашој школи.

Сам семинар је усмерен на развој креативног и функционалног мишљења код деце, које је веома значајно при обављању било којих практичних и стваралачких активности. Односно, циљ семинара је развијање компетенција наставника да развијају управо ове важне спосбности код ученика.

Током три дана семинара, колико је било потребно да би се савладале основе НТЦ система, сусрели смо се са едукаторима који су признати у националним, али и међународним оквирима.  

Први дан обуке имали смо задовољство да учествујемо у интерактивном предавању др Ранка Рајовића и да чујемо о физиологији учења и техникама учења које повољно делују на развој. На другом дану семинара смо имали прилике да слушамо Уроша Петровића, аутора више књига и едукативних игара за децу, и уживамо у увежбавању примене НТЦ метода на конкретним садржајима. Последњег дана смо се упознали са даљом применом НТЦ система у школском окружењу и у томе нас је водила Славица Бобић, наставница разредне наставе са искуством у коришћењу НТЦ система у својим одељењима.

Rajevic1     Petrovic3  Slavica4

Сва три дана семинара су прошла у веома доброј атмосфери, како због знања која смо стицали тако и због веома занимљивх активности кроз које смо унапређивали свој репертоар знања.

Радујемо се што ћемо даље унапређивати свој рад и тиме и резулате ученика, али и што својим ученицима дајемо пример којим показујемо да никада не би требало да престанемо да учимо.

Rajevic2  Petrovic4  Slavica6

  Тим за Маркетинг