Насловна
  • Регистрација
images/stories/slideshow/1.jpg

Одлука о обустави поступка јавне набавке мале вредности

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - „Санацијa  дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - "Санацијa крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

Припремна настава за ученике 8. разреда у Пиносави реализоваће се по следећем распореду:

Захваљујући породици Станковић, Ксенија и моја маленкост биле смо у прилици да присуствујемо додели награда  на ''Данима ћирилице'' у Баваништу, манифестацији која има међународни карактер.

На републичком фестивалу ''Деца међу нарцисима'' у Чајетини ''пала'' су нова признања:
Ксенија Станковић 8-2 ДРУГА награда
Адријана Ламбић 6-3 ТРЕЋА награда


Свака част, девојке, поносим се вама!

Са  великим  задовољством  и  радошћу  делим  вест  да  смо  на  44. Савезној смотри ''Извор живе речи'' у Коларима и ове године остварили изузетне резултате:

XXV недеља здравља уста и зуба под слоганом „Осмехни се здраво“, завршена је у четвртак (21.маја 2015.г.) приредбом  и доделом награда у Општини Вождовац.

Са  поносом  и  радошћу  делимо  вест  да  је  Владимир  Остојић  8-2 наставио  сјајну  традицију  ученика наше  школе  освајањем ПРВОГ места  на  такмичењу  за  најуспешнији  писмени  задатак  ученика  Србије, у  категорији  7. и  8.  разред.

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  "ДРВОАРТ" школе.

Низ  успеха  и  признања  за  наше  писце  наставља  се  на  нашу  радост  и  задовољство.

15. маја у сали Центра за културу и спорт Шумице, одржан је квиз „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви“, на коме су ученици IV/2 разреда, уз помоћ и подршку учитељице Весне Величковић, освојили завидно 2. место на општинском такмичењу, као и 4.место.

На школском такмичењу су учествовали ученици V, VI, VII и VIII разреда.

Пласман на општину су остварили следећи ученици:

Поштовани ученици, родитељи и колеге, пријатељи школе,

Школска библиотека вас позива да се одазовете годишњој акцији прикупљања књига – можда поседујете књиге које су на вашим полицама вишак, а на нашим би надокнадиле мањак.

У  уторак, 12. маја у Старом двору - Скупштини  града, уприличена  је  свечана  додела  награда  Црвеног  крста  Београда на конкурсу ''Крв  живот  значи''

На литерарном конкурсу Владимир Остојић 8-2 освојио је ДРУГУ награду.

Ових  дана  смо  примили  радосне  вести  о  новим  признањима  за  наше  писце.

1) На фестивалу дечјег стваралаштва „Табла Фест 15“ у Нишу, међу радовима ученика из Србије, Македоније, Бих и Црне Горе, за своју песму Адријана Ламбић 6-3 освојила је ПОХВАЛУ.
Адријани честитке од срца, са жељом да настави да ниже стихове и признања!

2) На Републичком конкурсу Друштва за борбу против рака Србије, Анђела Јанићијевић 8-2 освојила је ДРУГУ награду.
Честитке од срца за  ново  Анђелино  признање.

На општинском ликовном конкурсу „ Здрави зуби, леп осмех“, наша другарица Ана Илић освојила је награду коју ће у присуству родитеља и учитељице добити 29. маја у Општини Вождовац.

Ани  честитамо и желимо joj joш много награда.

Учитељица II/1 Сузана Јанковић

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  Економско - трговинске школе из Сопота.

Павле Несторовић, ученик 21 много воли да пише песме. У томе је веома успешан о и освојио је много награда.

У недељу, 10.05.2015.г. његова песма „Лептир“ изашла је у дневним новинама  Вечерње новости.

Павлу честитамо и желимо још много успеха.

Учитељица   21 Сузана Јанковић

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ ОШ „ ВАСА ЧАРАПИЋ“ , НА ИНИЦИЈАТИВУ НАШЕ УЧЕНИЦЕ АЊЕ АЛЕКСАНДРЕ ВАСИЛИЈЕВИЋ, ПОКРЕЋЕ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛЕ НИНЕ МАКСИЋ.

НОВАЦ МОЖЕТЕ ПРИКУПЉАТИ У ОКВИРУ ОДЕЉЕЊСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЛИ УБАЦИВАЊЕМ ПРИЛОГА У ХУМАНИТАРНУ КУТИЈУ КОЈА СЕ НАЛАЗИ У БИБЛИОТЕЦИ ШКОЛЕ.

Дана 29.04.2015. године, ученици наше школе заједно са вероучитељем Марком Поповићем и свештеником Владимиром Вићентијевићем, кренули су пут манастира Раковица.

Инспирација за овогодишњи Дан школе темељи се на жељи да се у различитим формама представи оно што се данас зна или претпоставља о чудесном, често суровом, али увек прелепом и мистериозном свету Старих Словена. Подстакнути темом  „ Наслеђе словенских праотаца“ многи ученици су уз помоћ својих наставника радо исказали различите тален

У холу школе су биле изложене ученичке маштовите рукотворине: цртежи и маске словенских богова, као и дрвене кутије које су илустроване у маниру задате теме.

Дана 10. маја 2015. одржано  је  у  Сремским  Карловцима  републичко  такмичење у  познавању  појмова  из  књижевности /теорије  књ.   Књижевна  олимпијада. Наша  Ксенија  Станковић 8-2 успешно  је  представљала  школу - са 17  освојених  поена (од 20), међу 249  осмака  из  целе  Србије, за  бод  јој  је  измакло  треће  место...

...

У  суботу, 9. маја 2015. године. одржани су 7. МАРКОВДАНСКИ СУСРЕТИ ДЕЦЕ И ПЕСНИКА у  Панонији, невероватној зеленој луци препуној цвркута, дечјег смеха, зеленила и позитивне атмосфере. Дружили смо се и играли са ПЕРОМ ЗУПЦЕМ, СЛОБОДАНОМ СТАНИШИЋЕМ, РОБЕРТОМ ТАКАРИЧЕМ, ТОДЕ НИКОЛЕТИЋЕМ, ТАТЈАНОМ ПУПОВАЦ, ГРУПОМ „АПСОЛУТНО РОМАНТИЧНО“, АРСОМ С МАРСА,  МАТЕЈОМ БОКАНОМ, АНАСТАСИЈОМ И АНЂЕЛОМ ВАСИЉЕВИЋ, И ПЕТКОМ ЗОРИЋЕМ.

Чланови драмске секције из Пиносаве учествовали су 23. априла на Петнаестом фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда – Меморијал „Драгослав Симић“, који је одржан у Центру за културу и образовање у Раковици.

Мајска песничка сусретања одржаће се у нашој школи 12. маја у 10 часова.

Водитељ свечаности је песник Недељко Терзић.

У  последњих  неколико  дана  добили  смо  обавештења  о  наградама за  чланове секције, као и саму   секцију,   на  престижним  манифестацијама и фестивалима:

Корелација ТИО – географија, ученици одељења 7/3, наставници Јовановић Владимир и Митровић Славица – ТИО и Копривица Василије – географија.

Пролeћe богато наградама сe наставља:

Димитријe Крстић 72 на литeрарном конкурсу ,,Дeца мeђу нарцисима'', освојио јe ТРЕЋУ награду.

У оквиру теме Пролеће, ученици и учитељице  у продуженом боравку су успешно спровели у стварност замишљене идеје.  На весео, шаренолик и кретиван начин су се потрудили  да дочарају мирисе, боје и расположење у пролеће. У раду су користили различите технике: колажирање, акварел, оригами, 3Д моделовање.

На конкурсу поводом XXIV недеље здравља уста и зуба под називом „Здрав осмех – леп осмех“, деца су доставила ликовне и литерарне радове. Због ванредне ситуације приредба је отказана, па су награде ученицима уручене у школи.

Награђени ученици су: Тијана Ћулафић  1-2, Лазар Рајковић  3-4, Николина Антић 2-5, Илија Марковић 4-4, Наталија Ивановић 3-4, Милица Марковић  4-4.

И још мало радовања, нова обавештења о наградама:
На првом литерарном конкурсу Фестивала „Пролећне риме, ноте и слике“ са темом „У славу пролећа, другарства и љубави, природе и цвећа“ у Нишу остварили смо следеће успехе:
1. награда – Александра Будровац VIII1 
ПОХВАЛЕ
Тамара Ђорђевић VIII1 
Борис Вуковић VIII1 
Ксенија Марчетић VIII2

И  у  овим  тешким  тренуцима  стижу  вести  за  радовање -
резултати VIII републичког књижевног конкурса ''Шантићево перо 2014'':
Адријана Ламбић, 5/3 ДРУГА награда - поезија
Милан Ђуровић, 8/2 ДРУГА награда - проза
Ксенија Станковић, 7/2  - Најбоља прозна збирка ''Приче са бакиног јастука''

У данима без сунца и осмеха, нека радосне вести обасјају дан:
На литерарном конкурсу ''Мој завичај'' који је расписао часопис за децу ”Светосавско звонце” у сарадњи са Међународним фондом јединства православних народа из Москве (Одељење за Србију), Ива Калајџић 8-2 освојила је ТРЕЋУ награду

Настављамо успешан поход на награде: 
На међународној манифестацији ''Дани ћирилице'' у Баваништу освојили смо ДВЕ награде:
Марта Хинић 7-2 -  ДРУГА награда
Ксенија Филипов 8-2 - ТРЕЋА награда

На 6. конкурсу Друштва “Источник” из Књажевца /родољубиве и духовне теме/ учествовали смо први пут, а остварили сјајне резултате:
1. награда - Ксенија Станковић 7-2
2. награда - Тамара Ђорђевић 8-1
3. награда - Милан Ђуровић 8-2
И моја маленкост - награда наставнику који пошаље најбољу колекцију ученичких радова 
Додела награда - 8. маја у Књажевцу.

На традиционалном Фестивалу ''Дани Гордане Брајовић'' ове године имали смо победничку причу у категорији од 5. до 8. разреда - Јана Кривошић 7-2 ''Најљубавнија прича, а ни речи о љубави'', и похвалу у истој категорији – Дуња Вићентијевић 5-3 ''Фејсбук бајка''.

 

Најдивнија вест у  овој  школској  години: 
на Републичком такмичењу из познавања књижевних термина,  писаца и дела, одржаном 10.05.2014. у Сремским Карловцима, оствaрили смо један од највећих успеха школе до сада - Ксенија Станковић 7-2 освојила је ДРУГО место / 19 поена од 20/

''Па шта иако волиш различитe тоновe,
ниси због тога гласнији!
Ма, баш због тe музикe што носиш у сeби,
можда си вeћини јаснији.
А ти си свој а другачији...''


На Светски дан џеза, 30. априла,  и ми смо прославили Дан школе, са темом МУЗИКА.

Маша Рудовић 31 освојила је 1. место на Републичком такмичењу у шаху и 2. место на Републичком такмичењу у решавању шаховских проблема. Од срца јој честитамо на постигнутим успесима.

Колектив школе

ОСМИ РАЗРЕД

  1. Читанка, Бајић – Мркаљ, ЗУНС
  2. Српски језик, граматика, Логос
  3. Радна свеска за српски језик, Логос
  4. Математика, Клет, Икодиновић-Димитријевић
  5. Збирка задатака, Клет
  6. Историја, Фреска, Љушић, Димић
  7. Географија, Клет,Ковачевић-Влајев
  8. Радна свеска за географију, Клет
  9. Биологија, Зунс, Кризмановић
  10. Радна свеска за биологију
  11. Физика са збирком задатака, Логос, Поповић, Богдановић
  12. Хемија, уџбеник, Логос, Анђелковић, Недељковић
  13. Збирка задатака за хемију, Логос
  14. ТИО, Едука, Голубовић
  15. Kомплет за ТО
  16. Уџбеник за енглески језик - ENJOYING ENGLISH 8 , ЗУНС
  17. Радна свеска за енглески језик - ENJOYING ENGLISH 8, ЗУНС
  18. Музичка култура, Соња Маринковић
  19. Ликовна култура, ЗУНС, Коста Богдановић , Бошковић
  20. Француски језик , Oh la la! 3, уџбеник, Дата статус
  21. Француски језик , Oh la la! 3, радна свеска, Дата статус
  22. Лектира, Школска књига

СЕДМИ РАЗРЕД

  1. Читанка, ЗУНС, Андрић
  2. Граматика српског језика, Логос
  3. Радна свеска , Логос
  4. Математика, уџбеник, Клет, Икодиновић-Димитријевић
  5. Збирка задатака за математику, Круг
  6. Историја, уџбеник, БИГЗ, Дујковић
  7. Географија, уџбеник, Клет, Ковачевић-Влајев
  8. Радна свеска за географију, Клет
  9. Билогија, уџбеник, ЗУНС, Кризмановић
  10. Радна свеска за билогију, ЗУНС
  11. Физика, уџбеник, БИГЗ, Стевановић, Крнета
  12. Збирка задатака за физику, Круг
  13. Хемија, уџбеник, ЛОГОС, Д.Анђелковић
  14. Збирка задатака за хемију, Логос
  15. Енглески језик - уџбеник, ENJOYING ENGLISH 7 ,ЗУНС
  16. Енглески језик – радна свеска, ENJOYING ENGLISH 7 ,ЗУНС
  17. Француски језик, Клет, Et toi уџбеник за трећу годину учења
  18. Француски језик, Клет, Et toi радна свеска за трећу годину учења
  19. ТИО, уџбеник, ЕДУКА, Голубовић
  20. Комплет за техничко образовање
  21. Ликовна култура, уџбеник, ЗУНС, Богдановић, Бошковић
  22. Музичка култура, уџбеник, ЗУНС, Маринковић, Лонцовић
  23. Лектира

ШЕСТИ  РАЗРЕД

  1. Читанка, ЗУНС, Андрић
  2. Граматика, Логос
  3. Радна свеска, Логос
  4. Математика 1, 2, Креативни центар
  5. Математика, збирка задатака, Креативни центар
  6. Математика, збирка, Школска књига
  7. Историја,уџбеник, Фреска , Стефановић
  8. Географија, уџбеник, Клет, Ковачевић, Влајев
  9. Радна свеска за географију, Клет
  10. Биологија, уџбеник, БИГЗ, Наталија Букуров
  11. Радна свеска за биологију, БИГЗ
  12. Физика, ЗУНС, Капор, Шетрајчић
  13. Збирка задатака за физику, Круг
  14. ТИО , едука, Лапчевић
  15. Комплет за техничко
  16. Ликовна култура, ЗУНС, К.Богдановић
  17. Музичка култура, ЗУНС, др Г. Стојановић
  18. Француски језик, уџбеник за другу годину учења, Et toi?, Клет
  19. Француски језик, Клет, Et toi?, радна свеска за другу годину учења
  20. Енглески језик, Enjoing English 6 – уџбеник за шесту годину учења, ЗУНС, Ненезић, Пендлбери, Добријевић
  21. Енглески језик, Enjoing English 6 – радна свеска за шесту годину учења, ЗУНС, Ненезић, Пендлбери, Добријевић
  22. Лектира

ПЕТИ РАЗРЕД

  1. Читанка, др Љиљана Бајић, ЗУНС
  2. Граматика, Логос
  3. Радна свеска за српски језик, Логос
  4. Математика 1, 2, Креативни центар
  5. Математика , збирка задатака, Клет
  6. Историја, Фреска, Данијела Стефановић
  7. Географија, Клет, В. Ковачевић
  8. Биологија, БИГЗ, В. Сутчински
  9. Билогија, радна свеска, БИГЗ
  10. ТИО, ЕДУКА, Лапчевић
  11. Комплет за техничко
  12. Ликовна култура, ЗУНС, Коста Богдановић
  13. Музичка култура, Нек звучи звонко, ЕДУКА, М. Смрекар
  14. Енглески језик, Enjoing English 5 – уџбеник за пету годину учења, ЗУНС, Ненезић, Пендлбери
  15. Енглески језик, Enjoing English 5 – радна свеска за пету годину учења, ЗУНС, Ненезић, Пендлбери
  16. Француски језик, уџбеник за прву годину учења, Et toi?, Клет
  17. Француски језик, Клет, Et toi?, радна свеска за прву годину учења
  18. Лектира

 

ЧЕТВРТИ  РАЗРЕД

  1. Читанка, Н. Тодоров, М. Плавшић, Едука
  2. Поуке о језику, Б. Првуловић и М. Цветковић, Едука
  3. Радна свеска за српски језик, Едука, Н. Тодоров, С. Заруоски и С. Кеча
  4. Контролни задаци за српски језик, Едука
  5. Пчелица
  6. Математика 4, уџбеник, С. Зарупски, Едука
  7. Математика, 4а, радна свеска, Едука
  8. Математика, 4б, радна свеска, Едука
  9. Контролни задаци за математику, Едука
  10. Пчелица
  11. ПРИРОДА И ДРУШТВО 4а-уџбеник са радним листовима, Едука
  12. ПРИРОДА И ДРУШТВО  4б-уџбеник са радним листовима, Едука
  13. Контролни задаци-природа и друштво, Едука
  14. МУЗИЧКА КУЛТУРА  СА CD-уџбеник, Едука
  15. Енглески језик, Briliant 2, English book
  16. Енглески језик, Briliant 2,радна свеска, CD, English book
  17. Лектира

ТРЕЋИ РАЗРЕД

  1. Читанка, река речи + CD, Клет
  2. Граматика, О језику, Клет
  3. Математика, радни уџбеник, Игра бројевима и облика 3, 1. део
  4. Математика, радни уџбеник, игра бројевима и облика 3, 2. део
  5. Природа и друштво3 ( 1. и 2. део), Клет
  6. Музичка култура, Чаробни свет музике, Клет
  7. Енглески језик,уџбеник, Briliant 1, The English Book
  8. Engleski jezik, радна свеска, Briliant 1, The English Book
  9. Лектира

ДРУГИ РАЗРЕД

  1. Читанка, Едука
  2. Математика 2а, Едука
  3. Свет око нас 2а
  4. Енглески језик, уџбеник, Playway to English 2, Klet
  5. Енглески језик, радна свеска, Playway to English 2, Klet
  6. Абецедар уџбеник за учење латинице
  7. Пчелица , Радна свеска за  српски језик и математику
  8. Лектира

ПРВИ РАЗРЕД

  1. Почетница, ЗУНС
  2. Читанка, Златна јабука, ЗУНС
  3. Математика 1а, Едука
  4. Свет око нас 1а, Едука
  5. Лектира

Једног лепог дана одлучиле смо да улепшамо школско двориште сађењем цвећа. Део који смо за то одредили, прво смо лепо изриљали. Тада смо наишли на стари корен који је био дубоко у земљи. Покушале смо саме да га извадимо, али нисмо успеле. Помогли су нам дечаци из 5-1 одељења. Након вађења корена старог дрвета, камењем смо окружили део у који смо засадили цвеће.

девојчице 4-2

 

 

 

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)