ШКОЛА НАГРАЂЕНА ОЗНАКОМ КВАЛИТЕТА

Признање квалитета школе у међународној образовној заједници

„Васа Чарапић” је и ове године добитник признања еТвининг ознака квалитета за школу. Претходну ознаку добила је у школској 2018/19. години.

ET1             ET2

еТвининг је највећа мрежа школа и предшколских установа у Србији. То је платформа коју користе едукатори широм Европе да комуницирају, сарађују, развијају пројекте. На платформи је пријављено преко 790.000 наставника и преко 200.000 школа. Наша школа од отварања платформе за Србију 2015. године активно учествује и добија националне и европске ознаке квалитета за међународне пројекте. Више о еТвининг платформи можете сазнати на датом линку.

Ознака квалитета показује да је еТвининг школа предводник у својој земљи у области дигиталне праксе, безбедности на интернету, да има иновативан и креативан приступ педагогији, да подстиче континуирани професионални развој запослених и да подстиче сарадничко учење код запослених и ученика.

ET3

Ову школску годину смо започели обуком наставника и стручних сарадника за коришћење платформе, у септембру 2019. у кабинету информатике у Белом Потоку. Сада нас има тринаесторо.

Ове године наши ученици и наставници учествују у неколико међународних еТвининг пројеката из разних предмета: Настава енглеског језика као страног у основној школи, Обележавање Дана европских језика, Културно-историјско наслеђе мог града, Мали пројекти на енглеском језику, Пројекатска настава са изврнутом учионицом.

Маја Хаџић

наст. енглеског језика