Секције
  • Регистрација

У нашој школи постоји и шаховска секција. Млади шахисти су добили прилику да изучавају чари ове лепе и древне игре од 18. 11. 2008. године када је секција почела са радом. Секција се одржава четвртком шести час. Дружење, учење, надмудривање и лепота различитих шаховских комбинација зачињена занимљивостима и игром сјајан је рецепт за добар и квалитетан  развој  и успехе.

Ако се питате како најбоље да приступите детету ? Како му,  на за њега најбољи начин пренети знања? Како га научити да заволи учење? Шта му то понудити али тако да оно учење не схвати као оптерећење већ као задовољство?

Полазећи од личности детета, од онога шта дете чини дететом, сама по себи наметнула се - игра. Игра дете чини дететом, игра детету пружа огромно задовољство, у игри је дете срећно. Кроз игру дете најлакше и најрадије учи.

Са друге стране, размишљате и о томе како та игра треба да изгледа? Која је то игра која детету омогућава да развије многе своје потенцијале? Која то игра омогућава развој не само интелектуалних способности ученика већ и социјалних, мотивационих, емоционалних, логичких, али и креативних и уметничких.

Уз помоћ које игре се гради самопоуздање, инвентивност, стрпљивост, истрајност, концентрација...развија целокупна личност уопште.

Опет само по себи намеће се - шах.

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)