Млађи разреди
  • Регистрација

ИЋЕ И ПИЋЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ У 3/1

Угледни час из енглеског језика на тему Храна

Једна од активности којом се добра наставна пракса одржава и даље унапређује јесу и угледни часови. У четвртак, 30.05.2019. године, у одељењу 31 одржан је угледни час енглеског језика на тему Храна, који је извела проф. енглеског језика Маја Хаџић. 

Ученици су имали прилике да уз коришћење илустрација, ИКТ средстава и у тимском раду увежбавају вокабулар на тему хране, развијају вештине говора и слушања, као  и правилну употребу садашњег простог времена.

 

Након обнављања вокабулара на тему хране уз помоћ картица са сликама и провере правилног изговора, ученици Хелена Радојичић и Вукашин Словић прочитали су текст на енглеском језику док су ученици радили вежбу разумевања онога што су чули.

Након тога су се међусобно испитивали ко шта воли и не воли од поједине хране и пића, записивали податке у табелу, а онда их презентовали у облику реченица.

Паметна табла послужила је за активност Из које земље је ова храна­? Ученици су повезивали слике хране и заставе земаља из којих потичу, чиме су поновили називе држава из Лекције 2.

Да би се енглески језик повезао и са другим предметима који ученици уче, задатак Пирамида исхране задат је за домаћи рад, где су ученици дописивали називе намирница поред слика. Како би учење добило личну ноту, добили су и задатак да напишу намирнице које имају у фрижидеру код куће.

С обзиром да је ово трећа година учења енглеског језика али прва година писања и читања на енглеском, ученици су показали квалитетно знање, добар тимски рад и изузетну вољу и активност на часу.

Часу су присуствовали чланови Стручног већа страних језика, професор разредне наставе одељења 31, професор ТИТ, школски психолог и директор школе.

Тим за маркетинг школе и Маја Хаџић

Maja1  Maja2

Maja3  Maja4

Maja5

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)