Млађи разреди
  • Регистрација

„ Јесен је, јесен рана,

  од злата сва исткана...“

Стихови наведене песме били су тема радионице ученика 4/1 ОШ „ Васа Чарапић“ у Белом Потоку. Радионица је реализована у петак, 22. 10. 2020. и трајала је седам часова како би учествовали ученици обадве групе.
Основна школа „ Васа Чарапић “ налази се у подножју Авале, надомак Београда. Самим тим што се школа налази у природи, деца су имала могућност да уочавају промене  посматрајући природу која се, доласком јесени мења.
Прошле школске године реализовали смо, заједно са родитељима Зимницијаду и тада смо одлучили да ће та манифестација бити наша традиција и да ћемо је реализовати и ове школске године. Како је протекла наша Зимницијада имали сте прилике да видите и ви јер смо утиске и слике несебично поделили са вама. Због околности и здравствене сигурности сада нисмо били у могућности да се окупимо и уживамо у дружењу, али нас то није спречило да у оквиру одељења организујемо малу, јесењу радионицу. Иако нам је одељење подељено и нисмо могли да позовемо родитеље, озбиљно смо приступили раду и уживали у дану посвећеном јесени.
8

Ученици су почетком октобра добили истраживачке задатке. Радили су у групама и групни задаци су били различити. Вредно смо радили на уређивању учионице тако да је наш простор за учење постао права амбијентална учионица и био потпуно спреман за дан који је био предвиђен за радионицу.

Може се рећи да се по јутру дан познаје, а ми смо наше активности почели песмом. Слушали смо Јесењу песму, а затим смо од једне групе ученика слушали о бојама јесени: жутој, зеленој, браон, бакарној, златној, наранџастој, црвеној...Уз другу групу  опонашали смо  јесење звукове: фијукање, пљуштање, пуцкетање..., а највеће задовољство причињавало нам је уживање у мирисима и укусима јесењег воћа: јабука, крушака, дуња, грожђа... Решавали смо загонетке и питалице...

 Након наведених активности, са великим уживањем, од донетог материјала – кестења, лишћа, ораха, лешника, гранчица...правили смо јесење слике. Ученици су сами бирали шта ће правити и како ће њихова слика изгледати и пошто нису знали шта ће им бити задатак, морали су тада да се договоре ко ће шта и како ће да ради. Врло брзо су се договорили и морам да кажем да сам била веома поносна на начин на који су моји ученици приступили раду.

Први део одељења  почео је, а други део је наставио и завршио  рад на јесењим сликама.

Како је све изгледало и колико су деца уживала можете видети на приложеним фотографијама које и овога пута радо са вама делимо.

                        Учитељица 4/1

                         Сузана Јанковић

1 slajd

slajd 2

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)