Млађи разреди
  • Регистрација

Млађи разреди

Одељење 3/1 Основне школе „Васа Чарапић“ из Белог Потока, од почетка месеца, заједно са својом учитељицом Сузаном Јанковић, користи сваку прилику да уреди учионицу и да амбијент јесење чаролије претвори у праву зимску бајку.

Упоредо са сређивањем учионице, деца су прикупљала информације о предстојећим празницима. Највише пажње посветили смо Божићу. Сазнања до којих су ученици дошли приказали смо на часу српског језика који смо посветили овом великом хришћанском празнику. Час је реализован 24.12.2019.год. Деца су била у народној ношњи како би у потпуности дочарали амбијен празника. На богатој трпези били су: погача, свећа,крст,босиљак,воће и све остало што се иначе налази на богатој трпези када је поменути празник у питању.

Главни глумци били су наши другари Милијана и Стефан који су нам на оригиналан начин дочарали обичаје везане за Божић. Они су нам прво дочарали Бадње вече. Унет је бадњак, а потом је уследило свечано послужење. Наш домаћин је нагласио да је то последњи дан поста.  

7

Након тога, на сцени им се придружио и Павле који је имао улогу положајника. Павле је изговорио здравицу и са домаћином наздравио у част овог великог празника. Након изговорене здравице, окреће се  огњишту  и једним делом бадњака џара ватру изговарајући одговарајући текст. Након тога, на сцени су им се придружила весела деца која су са нестрпљењем ломила чесницу тражећи новчић, а коју је наша вредна домаћица умесила рано ујутру. Након изломљене чеснице, наши глумци су међусобно, једни другима честитали празник,а потом смо сви пришли богато постављеној трпези и појели све оно што смо и донели.

4

Час је  био сјајан, а деца су на допадљив начин, уз одговарајући амбијент лако усвојила садржаје везане за Божић. Њихово задовољство и радост тешко се може и дочарати.

Овом приликом се захваљујемо родитељима који су нам и овај пут пружили сву потребну помоћ и који су још једном показали да радо учествују у нашим активностима.

                                    Учитељица 3/1 ОШ“Васа Чарапић''
                                      Сузана Јанковић

6

 

13.11.2019. у одељењу 3/1 одржан је јавни час о животу и делу Вука С. Караџића.

Час је реализован у нашој учионици уз присуство 12 родитеља, педагога Бојане Томић,  педагога Николине Ћулум Марковић и директора школе Драгише Драшковића.
Suza 4

Ученици су кроз рад у групи, кроз квиз питања, кратке приче и уз игру  показали шта све знају о животу и раду Вука Караџића.
Suza 10

                                                                                         Учитељица 3/1
                                                                                        Сузана Јанковић

Награђени ученици 3/1 у првом класификационом периоду

 

Име и презиме

 

Такмичење

Место и пласман

1.

Стефан Гавриловић

Крос-брзо трчање на 40 м

Прво место на школском  и пласман

на општинско такмичење.

2.

Стефан Гавриловић

Крос-брзо трчање на 40 м

Треће место на општинском и пласман на градско такмичење.

3.

Павле Вукмировић

Школско такмичење из математике

Прво место на школском и пласман на општинско такмичење.

4.

Стефан Гавриловић

Школско такмичење из математике

Друго место на школском и пласман на општинско такмичење.

5.

Павле Трбовић

Школско такмичење из математике

Треће место на школском и пласман на општинско такмичење.

6.

Михајло Вујић

Школско такмичење из математике

Треће место на школском и пласман на општинско такмичење.

7.

Михајло Лајтхајм

Школско такмичење из математике

Треће место на школском и пласман на општинско такмичење.

8.

Дуња Ракас

Школско такмичење из математике

Треће место на школском и пласман на општинско такмичење.

                                                                               Учитељица 3/1
                                                                               Сузана Јанковић

Како је јесен стигла у наше крајеве, тако је и учионица 3/1 добила јесење боје.                                                   
Одељење 3/1 води учитељица Сузана Јанковић.  Има 23 ђака, 7 девојчица  и 16 дечака. За њих се може рећи да су вредна и весела дружина која води рачуна о простору за учење.
71928735 450391848911512 5580127794223906816 n

Учионица је препуна дечијих радова на тему јесени. Посебну пажњу и труд деца и учитељица су посветили великом простору на зиду где су од разног материјала направљени делови јесењих предела попут поља кукуруза, шуме, јесењих плодова и слично.
jesne
Након украшавања и дочаравања лепоте и чари јесени одржали смо  нашу одељенску манифестацију коју смо назвали Зимницијада, а у чијој реализацији су учествовали и родитељи.
zimnicijada

На часовима литерарно-драмске секције, ученици 4/2 одељења су истраживали  средњовековну  Србију, проширујући  научено из Природе и друштва.  
20190301 122729

 Учили  су  о  најпознатијој  средњовековној  српској династији Немањићи, која је дала  11 владара и владала Србијом више од два века. Ученике је занимало  и оно што је мање познато, а то је средњовековна  одећа, храна, средњовековна музика, прве школе, оружје, витезови!!!

   20190301 131047
Ученици су вредно  излагали  своја истраживања, а онда нас  је један од часова, захваљујући  нашим гостима, одвео у средњи век.   Гости су  нам били витезови из Удружења „ Бели орлови“ из Београда.   Витез  са пуном опремом  на себи, тешком  око 40кг, са својим помоћником, ушао је у наш разред.  Ученици су питали све што их  је занимало  о витезовима, борби и оружју.  Разгледали су опрему: капу ( од алкица), шлем, оклопе, нараменице, мач, штит, лук, стреле, копље...
20190301 132711

   Научили су  да витезови помажу нејакима и да се међусобно поштују. Витезови су достојанствени, храбри и праведни.

 Овом приликом се захваљујем  породици  Симоновић, која је омогућила  да Србија и њени другари  уживају на овом часу, дружећи се са витезовима.

                   Одељењски старешина : Весна Величковић
20190301 132042

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

Књиге, браћо моја, књиге, а не звона и прапорце...
(Доситеј  Обрадовић)

 

 
 

 

 

 

 

 

ПРИЗНАЊА

 

 

beočug

etw school highlights

aces logo