ЗАПИСНИК СА ТРЕЋЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА РОДИТЕЉА

- Седница је заказана за петак 1. 3. 2019. год. са почетком у 18h. Седница је завршена у 21:40.
- Седници присуствује 28 чланова од укупно 40 чланова.
- Седници присуствују представници Ученичког парламента (Јелена Рајковић 7/1 и Кристина Митровић 7/3), директор, секретар, помоћник директора.
- Дневни ред:

1. Упознавање Савета родитеља са Анексом Годишњег плана рада школе за 2018/2019. годину;

2. Разматрање Пословника о раду Савета родитеља - нацрт Пословника налази се на сајту http://www.os-vasacarapic.com;

3. Упознавање са Извештајем директора о раду школе у првом полугодишту 2018/2019. године;

4. Извештај о успеху и владању ученика на крају првог полугодишта 2018/2019. године;

5. Упознавање Савета родитеља са списком уџбеника и приручника који ће се користити у школској 2019/2020. години;

6. Разно.

***

- Чланови Савета родитеља упознати су са садржајем записника са претходне седнице.Чланови нису усвојили записник са примедбом да председник и заменик председника нису добили списак чланова Савета родитеља са имејл адресом и телефоном за контакт, што је одлука донета на претходној седници.

1. Помоћник директора упознаје чланове СР са Анексом Годишњег плана рада школе за школску 2018/2019. годину.
- Директор школе упознаје чланове СР са материјално-техничким условима рада школе у издвојеном одељењу Зуце. Адаптацијом постојећег простора добијене су још две учионице и створени су услови за извођење наставе од I-VIII разреда у једној смени.
- Донета је: Одлука
- Чланови СР Анексом Годишњег плана рада школе за школску 2018/2019. годину и сагласни су са унетим изменама (28 гласова "за").
- Члан СР Горан Јанковић предлаже да се изабере представник родитеља који ће присуствовати седницама НВ и преносити предлоге, питања и ставове СР.
- Донета је:Одлука
-Да се предложе три члана представника родитеља и то: Горан Гајић, Дејан Ољача и Милан Вукашиновић, а изебе један који ће присуствовати седницама НВ. Изабран је Горан Гајић (са 16 гласова "за")

2. На сајту школе постављен је нацрт Пословника о раду СР доступан свим члановима.
- Чланови СР   имејлом доставили секретару школе предлоге који се односе на регулисање рада на седницама СР.
- Чланови СР сагласни су са одредбама Правилника којима се регулише рад на седницама.
- Краћа дискусија вођена је у вези члана 47. а која се односи на предлог да се свака седница СР јавно снима аудио записом.

- Директору школе упућен је приговор за неовлашћено снимање седнице СР од 13.9.2018. год. Приговор је поднело укупно 14 чланова СР и захтевало од директора школе да обезбеди поштовање закона и пре почетка сваке седнице затражи одобрење од свих присутних чланова СР да се сеница снима аудио записом.
- Чланом 49. предложено је да се Записник са сенице СР објави на огласној табли школе и интерет страници најкасније три радна дана по одржаној седници СР.

-Донета је:Одлука
- Чланови СР упознати су са одредбама Правилника о раду СР. Гласало је 26 чланова "за" и 2 члана "уздржано".

3. Директор школе подноси Извештај о раду школе за прво полугодиште школске 2018/2019.године у облику РРТ презентације.
- Након краће дискусије донет је: Закључак
- Да су чланови СР упознати са Извештајем директора о раду школе за прво полугодиште школске 2018/2019. године без примедби .Гласало је 27 чланова СР "за".
- Донета је:Одлука
- Да се за чланове Стручног актива за развојно планирање изаберу Драгица Вуковић и Драгана Маринковић. Гласало је 27 чланова СР "за".

4. Помоћник директора подноси Извештај о успеху и владању ученика на крају првог полугодишта 2018/2019. године у облику РРТ презентације.
- Након краће дискусије, донет је:Закључак
- Да су чланови СР упосзнати са извештајем о успеху и владању ученика на крају првог полугодишта школске 2018/2019. године. Без примедби гласало је 27 чланова СР "за".

- У члану 12 Пословника, члан СР Ружица Дамјановић предлаже,да се због ограниченог времена трајање седнице Извештаји о успеху и владању ученика по класификационим периодима достављају сваком члану СР у писаној форми.

5. Чланови СР размотрили су понуду за набавку уџбеника  за школску 2019/2020. год. у претплати. Донета је одлука да се изабере предузеће ,,WAL TALIJA DOO“ из Београда за набавку уџбеника у претплати на шест месечних рата ( март-август). Гласало је 27 чланова СР ,,за“.
**Чланови СР упознати су са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја да се уџбенички комплети – издавачи мењају само за други и шести разред, јер се мења програм од наредне школске године.

6. Под тачком разно чланови СР размотрили су понуде за фотографисање ученика и изабрали најповољнију понуду фотографске радње ,,ФОТО АВАЛА МД“. Гласало је 27 чланова СР ,,за“.

- Члан СР Мирјана Адуловић предлаже да се питање решавања фискултурне сале у Белом Потоку подигне на виши ниво, као и да се укључе медији.
- Члан СР Драгана Маринковић предлаже да се изаберу чланови – представници родитеља за школске тимове. Директор школе обавештава СР о плану надокнаде часова због продуженог зимског распуста.

**СР подноси иницијативу да се изврши анкета ученика и родитеља осмог разреда у вези прославе мале матуре, односно да се донесе одлука да ли ће се мала матура прославити у просторијама школе или ван школе у институцијама културе.

                                                               Записник водила Александра Димитријевић