Пиносава - Историјат
  • Регистрација

Основна школа „Васа Чарапић“ у Београду оглашава јавни оглас за издавање простора:

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБУСТАВИ ПОСТУПКА

Темом овогодишњих 47.сусрета деце Европе обележен се јубилеј 160 година од рођења Николе Тесле, идеја је да се код најмлађих популарише дело чувеног научника и његов изузетан допринос који је дао свету науке.

Одлука о обустави поступка:

Традиција обележавања дечје недеље у свету и код нас је дуга деценијама.

У понедељак, 19. 10. 2015. године у одељењу III/1 одржан је јавни час.

Часу је присуствовало 16 родитеља, директорка, педагог и психолог школе. Ученици су у веселој и радној атмосфери показали ста су научили на предходним часовима народне традиције.

Тема овогодишњег 46. Сусрета деце Европе „Радост Европе“ „Игра’’преузета је из „Речника пријатељства“ Душка Радовића.

Од 1-6. октобра породице наших ученика су угостиле 14 девојчица плесне групе „Венера“ из Вуковара, Хравтска.

Стигла је нова, радосна вест, за понос:
на јубиларном 30.  конкурсу Књижевне манифестације „Дани дечје поезије и прозе“ у Драгинцу следећи ученици освојили су награде и признања:
Теодора Прица 6-2, ДРУГА НАГРАДА ЗА ПРИЧУ „Судбина једне луталице“.
Ања Александра Василијевић 6-2, ДРУГА НАГРАДА ЗА ПЕСМУ „Корен из непознате“.
Организациони одбор Књижевне манифестације „Дани дечје поезије и прозе“ похвалио је и следеће ученике: Ђорђа Живковића 6-2, Јану Кривошић /бивше/  8-2 и Тијану Антић 8-5.

'' УЗМИ ОСМЕХ И ДАРУЈ ГА ОНОМЕ КО ГА НИКАД НИЈЕ ИМАО.

УЗМИ ЗРАК СУНЦА И ПОШАЉИ ГА ТАМО ГДЕ ВЛАДА НОЋ.

ОТКРИЈ ИЗВОР И ОКУПАЈ ОНОГА КО ЖИВИ У БЛАТУ.

УЗМИ СУЗУ И ПОЛОЖИ ЈЕ НА ЛИЦЕ ОНОГА КО НИКАД НИЈЕ ПЛАКАО.

Неколико претходних дана ученици  II/1 бавили су се темом јесени.Они су разгледали и уочавали промене у природи, причали о њима, читали текстове и песме на тему јесени, писали саставе, цртали...

...

На једном далеком усамљеном острву усред океана живјели су лијепо и у слози Љубав, Богатство, Туга, Сујета и Знање. Живјели су мирно на том острву далеко од свих свјетских брига и догађања. Али након много вијекова примјетили су да њихово острво полако и све извјесније нестаје. Врло брзо схватили су да острво убрзано тоне. Узнемирени они спакују своје ствари и крену полако да напуштају своје чаробно острво које им је вијековима пружало срећу.
Једино Љубав, постојана по природи, одлучи да остане. Једино је она вјеровала и надала се да је све то привремено и да ће доћи бољи дани када ће све бити лијепо и весело као некада. Међутим временом и Љубав схвати да нема наде и да мора и она да напусти свој дом. Спакује лијепо оно мало ствари и пуно успомена са собом, али … сада више није било начина да оде са острва. Сви чамци, бродови и сплавови већ су отпловили а за прављење нових више није било времена. Љубав је почела да дозива у помоћ.

Некако у то вријеме, пут туда нанесе Богатство. Љубав се обрадује срећној случајности и замоли Богатаство да је прими на свој брод:
- Прими ме молим те, острво тоне, удавићу се – рече Љубав.
- Извини али мој ;амац је пун злата и драгог камења. Нема мјеста још и за тебе Љубави. Ако и ти будеш ушла, бојим се потонућемо – рече Богатство и оде.
Љубав је почела да хвата паника. Острво је више тонуло и воде је било све више. У паници, Љубав је и даље дозивала у помоћ. Онда је на свом сплаву наишла Туга. Љубав се обрадовала старом пријатељу:
- Туго, молим те спаси ме. Потонућу заједно са овим нашим острвцетом. Било би штета да свјет остане без љубави.
- Жао ми је Љубави – одговорила је туга – Толико сам тужна да не могу да те поведем са собом. Желим да будем сама. И остави љубав далеко иза себе.
На оствру Љубав већ поче хватати очај. Није видјела начин да се спасе из незгодне ситуације у којој се нашла и то зато што је вјеровала у боље сутра. Међутим, трачак наде, или је можда у питању вјера, још увијек су је нагонили да и даље дозива у помоћ. Њена дозивања привуку пажњу Сујете која је туда случајно пролазила.
- Поведи ме са собом. Ти си ми једина нада – замоли Љубав.
- Не долази у обзир! Види каква си прљава и мокра, хоћеш да ми поквасиш чамац . Сама си крива! Сад сноси посљедице. Лепо сам ти говорила да одеш док се још могло. – И још увријеђена оде и остави Љубав са њеном тужном судбином.
Изгубивши и посљедњу наду, Љубав се предала судбини. Сјела је на једини непотопљени камен што је остао од њиховог, некад великог и дивног острва и чекала да и он нестане испод воде и са собом однесе и њу. Утом, ниоткуда, појави се неки странац у чамцу. Странац приђе сасвим близу и пружи Руку љубави. Она уђе у чамац и он је превезе на сусједно острво. Ту је Љубав изашла из чамца, захвалила се и пошла даље. Тек пар метара даље схватила је да не зна ко ју је спасио. Окренула се и дотрчала натраг до обале, али чамац са странцем већ се изгубио на хоризонту. Тада је Љубав тек примијетила Знање како сједи на обали. Пришла је и упитала:
- Реци Знање, ко је странац који ме је спасао сигурне смрти?
Знање је погледа, насмијеши се па јој рече:
- Како, зар ти не знаш? То је било ВРИЈЕМЕ.
- Вријеме? – Упита збуњено Љубав.
- Да, ВРИЈЕМЕ – одговори Знање – Јер једино је ВРИЈЕМЕ способно да спозна колико је Љубав велика.

 

Текст је преузет са интернета.

У оквиру сарадње са предшколском установом „Чика Јова Змај“ – Вождовац ( објекти: Вивак, Васа Чарапић – Бели Поток, мале школе у Пиносав, Белом Потоку и Зуцу) у нашој школи је  реализован општи родитељски састанак за родитеље предшколаца  Белог Потока, Пиносаве и Зуца. Састанак је одржан у уторак  21.10.2014.год. у амфитеатру школе.

Патронажна служба Дома здравља Вождовац одржала је предавање за ученике од 1 - 4. разреда на тему "Здрава исхрана". Предавање је реализовано у сва три објекта школе.

На 39. Такмичењу младих орача Србије, одржаном 10. и 11. октобра у Бачком Грачацу, које традиционално организује Савез ученичких задруга Србије,  ове године учешће је узело 25 младих орача из десетак основних школа, међу којима је и наша. Представници наше школе били су ученици Токовић Филип VIII/3 и Михаиловић Стефан VII/4.

Детаљније о манифестацији можете прочитати на линку.

Јавним часом који је 21. октобра одржан у Пиносави, издвојеном објекту Основне школе „Васа Чарапић“ у Белом Потоку, обележено је 150 година од рођења Бранислава Нушића. О животу и раду овог нашег познатог и досад непревазиђеног комедиографа говорили су библиотекарка и наставници српског језика и историје.

''Знај да нигде ниси био -
ако не знаш за Драгинац''
/М. Одаловић/

11. септембра  организован је у драгиначкој школи сусрет представника града Лознице, покровитеља манифестације, са награђеним ученицима и песницима, одржана је књижевна трибина “Савремена књижевност за децу као подстицај за стваралачке активности ученика” /гост проф. др Зона Мркаљ са Филолошког факултета у Београду/, и уприличено проглашење победника, уз уручење награда  и  свечани  програм.

„ Михајло Пупин-вера која кроз љубав дела “

У понедељак 13.10.2014.год.  за време четвртог часа поводом 160 год. од рођења Михајла Пупина у амфитеатру школе одржан је час тимске наставе у корелацији предмета грађанско васпитање - верска настава на тему „ Михајло Пупин- вера која кроз љубав дела “.

Гости из Црне Горе су се захвалили на гостопримству и пажњи указаној током манифестације Радост Европе.

И ове школске године, у сва три објекта, свечано је обележена Дечија недеља која је трајала од 6. 10. до 10. 10. 2014. године. Мото Дечије недеље био  је „Свако дете срећног лица чува једна породица“.

У оквиру манифестације РЕ 2014. гости ученика наше школе од 1 - 6. октобра  били су чланови дечијег хора „Звјездице“ из Подгорице. Дружење  је започето доласком гостију, а наставило се на „Карневалу“, „Сусретима пријатељства“, журки у школи, пријему у Палати „Србија“, на „Ади Циганлији“,  гала концерту у „Сава центру“ и завршило се испраћајем гостију у школи.

С јесени кад киша крене да пада и сиви облаци се навуку, шаренило лишћа доноси ведрину, а мириси маме осмех на лице. Наше вредне руке  из боравка трудиле су се да дочарају лепоте јесени.

 

"Уколико нисте добра вила

и немате своја сопствена крила,

можете увек, по угледу на птицу

смислити своју летелицу!

Ана Росић ученица VIII разреда ОШ ,,Васа Чарапић'' из Белог Потока, која је члан кјокушинкај клуба ,,ЗЕН'' освојила је треће место у катама на међународном отвореном првенству Србије у кјокушин каратеу.

Да се најлакше учи уз практичан рад,  показали су ученици II/1 на часу Народне традиције.

Они  су прво  кроз разговор са учитељицом Сузаном научили како се прави хлеб, а онда су стечено знање применили у својој учионици.

''Рекло сунце сунцокрету,
пчела пчели, свитац свицу,
рекло мени, а ја свима:
видимо се у Драгинцу!''

/Мошо Одаловић/
Јубиларни, 10. пут гостоваћемо у Драгинцу, као награђена секција!
Са поносом објављујемо имена награђених и похваљених ученика на овогодишњем конкурсу ''Дани дечије поезије и прозе'':

У среду 01.10.2014. године у амфитеатру школе за време шестог часа одржан је час тимске наставе у корелацији предмета музичка култура- верска настава на тему  „ Сто година од смрти Стевана Стојановића Мокрањца “.

У понедељак 29.09.2014.год.  у амфитеатру школе одржан је час тимске наставе у корелацији предмета историја- верска настава на тему Хришћанска Црква у раном и средњем веку са посебним освртом на Хришћанску Цркву у Византији до Великог Раскола 1054. год. Часу су присуствовали ученици  6/1 и 8/2. Наставник историје Михајло Лукић и вероучитељ Марко Поповић путем power point презентације представили су ученицима историју Цркве у раном и средњем веку кроз следеће тезе:

ОШ "Васа Чарапић" упућује позив за достављање понуда.

Дана 25. октобра 2013. године, учитељица Сузана Јанковић одржала је јавни час. Тема је била јесен. Часу је присуствовало шест родитеља, директорка, чланови пп службе школе, као и неколико колегиница.

 

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „ДРОГА ЈЕ НУЛА, ЖИВОТ ЈЕ ЈЕДАН“ ПРЕДСТАВНИЦИ МУП-а ОДРЖАЛИ СУ 31.10.2013. ГОДИНЕ ЗА УЧЕНИКЕ 6., 7. И 8. РАЗРЕДА. ПРЕДАВАЊЕ ЈЕ БИЛО РЕАЛИЗОВАНО  У МАТИЧНОМ ОБЈЕКТУ У БЕЛОМ ПОТОКУ, У АМФИТЕАТРУ ШКОЛЕ.

У понедељак 21.10.2013. год. након шестог часа, ученици 7/1,  7/2 и 6/5 са својим вероучитељима Поповић Марком и Љубичић Јеленом организованим превозом пошли су у обилазак Музеја СПЦ и Саборне Цркве у Београду.

У нашој школи већ традиционално, у складу са одредбом Закона о друштвеној бризи о деци и Уредбом  Владе Србије, од 7. до 13. октобра је обележена Дечија недеља под мотом

„ СЛУШАЈТЕ МАМА И ТАТА,

ЖЕЛИМ СЕСТРУ ИЛИ БРАТА “

И ове године Дечија недеља је имала за циљ да скрене пажњу јавности на децу и младе, њихове потребе, жеље, права, потребе, на једнаке шансе на развој и остваривање потенцијала.

У току ове недеље (од 14. до 18. октобра 2013.) у Основној школи “ Васа Чарапић“ одржана су предавања МУП-а о малолетничкој делинквенцији.

С обзиром на то да је малолетничка делинквенција присутна како у већим градовима, тако и у мањим срединама, указала се потреба да се о тим проблемима говори деци основношколског узраста.

 

Час слободних активности одељење 32 искористило је за спремање одељенске зимнице.

Школска 2014/15. година

  • Борис Вуковић (бивше 81) - Републички литерарни конкурс "Најлепша љубавна песма", библиотека "Јован Томић", Нова Варош - 1. награда
  • Ксенија Станковић  72 (за прошлу годину) - Републички литерарни конкурс "Најлепша љубавна песма", библиотека "Јован Томић", Нова Варош - 3. награда

--------------------------------------------------

  • Андријана Ламбић 53 - Међународни фестивал хумора за децу, Лазаревац - 2. награда
  • Дуња Вићентијетијевић 53 -  Међународни фестивал хумора за децу, Лазаревац  - 3. награда
  • литерарна секција - Међународни фестивал хумора за децу, Лазаревац  - награда за групне радове
  • Ксенија Станковић  72 - Међународни фестивал хумора за децу, Лазаревац - похвала за родољубиву песму

---------------------------------------------------

  • Јана Кривошић  72 - Фестивал лепе речи (ФЛЕРТ 2014), Тител, републички конкурс - финалиста фестивала
  • Димитрије Крстић 72 - Фестивал лепе речи (ФЛЕРТ 2014), Тител, републички конкурс - финалиста фестивала
  • Ксенија Станковић 72 - Фестивал лепе речи (ФЛЕРТ 2014), Тител, републички конкурс - финалиста фестивала

---------------------------------------------------

  • Борис Вуковић ( бивше 81) - 8. међународни књ. конкурс "Дани Душка Трифуновића", Пале, БИХ - 2. награда

---------------------------------------------------

  • Стефан Главашић  61 - Музичко такмичење Мокрањац - 1. награда
  • -II-                                - Пијанистичко такмичење у Смедереву - 2. награда
  • -II-                                - Међународно такмичење младих пијаниста у Новом Саду - 2. награда

--------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић 82 - Међународни IV духовни сабор поезије, Раковица - похвала, објављена песма у Зборнику

--------------------------------------------------

  • Јана Кривошић  82/72 - Фестивал лепе речи / ФЛЕРТ 2014./, Тител, међународни фестивал - похвала
  • Димитрије Крстић 82/72 - Фестивал лепе речи / ФЛЕРТ 2014./, Тител, међународни фестивал  - победник - проза
  • Ксенија Станковић 82/72 - Фестивал лепе речи / ФЛЕРТ 2014./, Тител, међународни фестивал  - победник - поезија

--------------------------------------------------

  • Бојана Марсенић 82 - Савезни конкурс "Дани дечије поезије и прозе", Драгинац - 3. награда
  • Ксенија Станковић 82 -                      -II-                                                     - похвала, поезија
  • Адријана Ламбић 63 -                         -II-                                                     - похвала, поезија
  • Димитрије Крстић 82 -                        -II-                                                    - похвала, проза
  • Анђела Јанићијевић 82 -                     -II-                                                     - похвала, проза
  • Јана Кривошић  82 -                           -II-                                                     - похвала, проза
  • Ксенија Филипов 82 ( бивше) -II-                                              - похвала, проза

---------------------------------------------------

  • Марта Хинић 82 - Републички конкурс "Доста су свету једне Шумарице", Крагујевац - 2. награда

---------------------------------------------------

  • Невена Поповић 21 - Награда на Градском ликовном конкурсу "Фасада зграде моје најлепше је боје", Градско стамбено Београд - награда за цртеж

---------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић  82 - Републички конкурс "Млади чувари народне културе" Рајкова задужбина Чачак - 1. награда
  • Марија Маринковић 82 - Републички конкурс "Млади чувари народне културе" Рајкова задужбина Чачак - 1. награда

---------------------------------------------------

  • Катарина Ковачевић 51 - Међународни конкурс за најуспелију причу Голубић, Сомбор - 1. награда

--------------------------------------------------

  • Адријана Ламбић  63 - 13. фестивал поезије за дјецу и младе /Међународни/, Источно Сарајево, БиХ - 1. награда
  • Ксенија Станковић 82 - 13. фестивал поезије за дјецу и младе /Међународни/, Источно Сарајево, БиХ - 3. награда

--------------------------------------------------

  • Марта Хинић  82 - XXIII светосавски /републички/ литерарни конкурс Народне библиотеке "Његош" у Књажевцу  -  2. награда
  • Дуња Вићентијевић  63 - XXIII светосавски /републички/ литерарни конкурс Народне библиотеке "Његош" у Књажевцу - 3. награда

________________________________

  • Јана Кривошић  82 - Међународни Светосавски конкурс Друштва "Свети Сава", Београд - 3. награда

________________________________

  • Ксенија Станковић 82 - Републички конкурс регионалног центра Чачак - 1.награда
  • Марија Маринковић 82 - Републички конкурс регионалног центра Чачак - похвала

--------------------------------------------------------

  • Тара Теодоровић 21 - Светосавски турнир у ватерполу у Београду - 1. место, златна медаља

--------------------------------------------------------

  • Ања Александра Василијевић 52 - Међународни конкурс Светосавље 2015., Друштво "Вилиндар", Ниш - 1. награда - поезија
  • Јана Кривошић 82 - Међународни конкурс Светосавље 2015., Друштво "Вилиндар", Ниш - 3. награда - проза
  • Сунчица Радосављевић 82 - Међународни конкурс Светосавље 2015., Друштво "Вилиндар", Ниш - 3.награда,проза
  • Адријана Ламбић 63 - Међународни конкурс Светосавље 2015., Друштво "Вилиндар", Ниш - похвала, проза
  • Владимир Остојић 82 - Међународни конкурс Светосавље 2015., Друштво "Вилиндар", Ниш - похвала, проза
  • Ксенија Станковић 82 - Међународни конкурс Светосавље 2015., Друштво "Вилиндар", Ниш - похвала, поезија

-----------------------------------------------------------

  • Адријана Ламбић 63  - Међународни 23. конкурс "Златна кацига", Крушевац - 1. награда
  • Димитрије Крстић 82 -   Међународни 23. конкурс "Златна кацига", Крушевац - 3. награда
  • Дуња Вићентијевић 63 - Међународни 23. конкурс "Златна кацига", Крушевац - специјална награда

------------------------------------------------------------

  • Димитрије Крстић  82 - Међународни конкурс "Сећање на љубав", Мркоњић Град, БИХ - првонаграђена љубавна песма
  • Анђела Јанићијевић  82 - Међународни конкурс "Сећање на љубав", Мркоњић Град, БИХ - другонаграђена љубавна песма
  • Ксенија Станковић  82 - Међународни конкурс "Сећање на љубав", Мркоњић Град, БИХ -  најоригиналнија љубавна песма
  • Адријана Ламбић  63 - Међународни конкурс "Сећање на љубав", Мркоњић Град, БИХ -  најискренија љубавна песма
  • Марија Маринковић 82- Међународни конкурс "Сећање на љубав", Мркоњић Град, БИХ - најлепша љубавна песма о нади

--------------------------------------------------------------

  • Јана Кривошић 82 -  "Лепо је волети", Међународнилитерарни конкурс, Дечји културни центар, Београд - 1. награда
  • одељење 65 - Зуце - "Лепо је волети", Међународнилитерарни конкурс, Дечји културни центар, Београд  - специјална награда

-----------------------------------------------------------------

  • Адријана Ламбић 63 - Републички конкурс за најуспешнију кратку причу, Књижевни клуб "Иво Андрић", Земун - 3. награда
  • Ксенија Станковић 82 - Републички конкурс за најуспешнију кратку причу, Књижевни клуб "Иво Андрић", Земун - похвала
  • литерарна секција - Републички конкурс за најуспешнију кратку причу, Књижевни клуб "Иво Андрић", Земун - најуспешнија школа ( највећи број успешних прича)

------------------------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић 82 - Републички поетски конкурс "Мика Антић", Гимназија "20. октобар", Бачка Паланка - 3. награда

----------------------------------------------------

  • Ања Александра Василијевић   52 - Међународни конкурс "Кад бих била мала принцеза", Народна библиотека "Стеван Сремац", Ниш - 1. награда
  • Ксенија Станковић 82 - Међународни конкурс "Кад бих била мала принцеза", Народна библиотека "Стеван Сремац", Ниш - 2. награда
  • Анђела Јанићијевић  82 - Међународни конкурс "Кад бих била мала принцеза", Народна библиотека "Стеван Сремац", Ниш - похвала

--------------------------------------------------------

  • Ђорђе Живковић 52 - еко квиз -  полуфинале на градском такмичењу
  • Јелисавета Комарица 62 - еко квиз -  полуфинале на градском такмичењу
  • Сара Јањић 73 - еко квиз - полуфинале на градском такмичењу
  • Анђела Станимировић  81 - еко квиз  - полуфинале на градском такмичењу

---------------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић  82 - Градски фестивал "Мали победник", Рак овица - 1. награда, пласман на међународни фестивал Бањалука
  • Јана Кривошић 82 - Градски фестивал "Мали победник", Раковица - финалиста фестивала
  • Адријана Ламбић  63 - Градски фестивал "Мали победник", Раковица - финалиста фестивала
  • Огњен Цветојевић 63 - Градски фестивал "Мали победник", Раковица - финалиста фестивала

---------------------------------------------------------

  • Катарина Ковачевић  51 - Међународни књижевни конкурс "Дани Гордане Брајовић", Алексинац - похвала

---------------------------------------------------------

  • Сташа Јанковић 21 - Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје" - награда за цртеж
  • Невена Поповић 21 - Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје" - награда за цртеж
  • Михајло Ђокић 22 - Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје" - награда за цртеж
  • Јована Миленковић 43 - Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје" - награда за цртеж
  • Магдалена Димитријевић 41 - Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје" - награда за осликано јаје
  • Милица Калајић  41 - Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје" - награда за осликано јаје
  • Михајло Димитријевић  21 - Општински ликовни конкурс "Најлепше осликано ускршње јаје" - награда за осликано јаје

---------------------------------------------------------

  • Михајло Димитријевић  21 - Међународни литерарн - и конкурс  "Краљевство белих рада" у Црној Гори - похвала и објављена песма у Зборнику

-----------------------------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић  82 - 9. међународни фестивал  "Дјечје царство", Баљалука  -  3. награда

-----------------------------------------------

  • Литерарна секција - Републички фестивал  "Машта и снови", Сремска Митровица  -  похвала

--------------------------------------------------------

  • Милица Миждало 52 - 7. међународни фестивал "Марковдански сусрети деце и песника", Панонија -  2. награда

--------------------------------------------------------

  • Павле Несторовић  21 - Републички литерарни конкурс "Дани Гордане Брајовић" у Алексинцу - похвала и песма ообјављена у Зборнику

----------------------------------------------------------------------

  • Маша Рудовић  41 - Општинско такмичење ватрогасаца у категорији јуниора -  ЖЕНСКА  ЕКИПА  - 3. место
  • Магдалена Димитријевић  41
  • Дуња  Илић 41

---------------------------------------------------------------------

  • Јанко Лисица  41 - Ликовни конкурс поводом Дана школе - похвала
  • Јована Поткоњак  41 - Ликовни конкурс поводом Дана школе - похвала

---------------------------------------------------------------------

  • Одељенска заједница  12 - Најлепши илустровани буквар - 1. место на општини

---------------------------------------------------------------------

  • Адријана Ламбић 63 - "ТАБЛА ФЕСТ 15", Ниш, међународни фестивал - похвала

---------------------------------------------------------------------

  • литерарна секција и ментор Снежана Стојановић - IX међународни књижевни конкурс "Шантићево перо", Београд - награда за песничку збирку "Ја сам алас што пеца звезде"

--------------------------------------------------------------------- -

  • Владимир Остојић 82 - "Крв живот значи", градски конкурс Црвеног крста - 2. награда

---------------------------------------------------------------------

  • Анђела Јанићијевић 82 -  Друштво Србије за борбу против рака , републички ниво - 2. награда

---------------------------------------------------------------------

  • Ана Илић 21 - Општински ликовни конкурс "Здрави зуби, леп осмех" - 1. награда и пласман на град

---------------------------------------------------------------------

  • Павле Несторовић 21 - Литерарни конкурс Вечерњих новости - награда и песма објављена у дневним новинама "Вечерње новости"

-------------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић 82 - Међународна смотра "Дани ћирилице", Баваниште - 3. награда

--------------------------------------------------------------------

  • Анђела Јанићијевић 82 - Републички конкурс "Вуково звоно", Гимназија, Лозница - 1. награда

-------------------------------------------------------

  • Катарина Ковачевић 51 - Савезна смотра "Извор живе речи", Колари - 1. награда
  • Милан Мутавџић  63 - Савезна смотра "Извор живе речи", Колари - 2. награда
  • Дуња Вићентијевић 63 - Савезна смотра "Извор живе речи", Колари - 3. награда
  • Адријана Ламбић 63 - Савезна смотра "Извор живе речи", Колари - похвала
  • Ксенија Станковић 82 - Савезна смотра "Извор живе речи", Колари - 1. награда, свеукупни победник смотре, похвала
  • Јана Кривошић  82 - Савезна смотра "Извор живе речи", Колари - 3. награда
  • школа - Савезна смотра "Извор живе речи", Колари - свеукупни победник смотре

---------------------------------------------------------------------

  • Владимир Остојић 82 - Смотра ћириличне писмености, Тител / републ. конкурс за најбољи писмени задатак/ - 1. награда

-------------------------------------------------------

  • ЕКИПА 42 - Општинско такмичење - квиз "Шта знаш о Црвеном крсту и давалаштву крви" - 2. место
  • Марија Радованов
  • Јован  Алавања
  • Ана Радовановић
  • Огњен Милаћевић

-------------------------------------------------------

  • Анђела Ђорђевић  42 - Општински ликовни конкурс "Здрави зуби, леп осмех" -  награда

-------------------------------------------------------

  • Александра Симић 42 - Ликовни конкурс поводом Дана школе  -  похвала
  • Анђела Спасић 42 - Ликовни конкурс поводом Дана школе  -  похвала
  • Филипос Критикос 31 - Ликовни конкурс поводом Дана школе - израда маски - похвала

---------------------------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић  82 - Републички фестивал "Деца међу нарцисима" - 2. награда
  • Адријана Ламбић  63 - Републички фестивал "Деца међу нарцисима" - 3. награда

--------------------------------------------------------------------

  • Милица Миждало  52 - Републички фестивал "У славу пролећа и љубави", Ниш - 2. награда
  • Ксенија Станковић 82 - Републички фестивал "У славу пролећа и љубави", Ниш - похвала
  • Димитрије Крстић 82 - Републички фестивал "У славу пролећа и љубави", Ниш - похвала
  • Јана Кривошић 82 -   Републички фестивал "У славу пролећа и љубави", Ниш - похвала

---------------------------------------------------------------------

  • Матеја Ненадовић 24 - Ликовни конкурс "Мали Пјер" карикатура - 2. место на Општинском такмичењу

---------------------------------------------------------------------

  • Ксенија Станковић 82 - Општинско такмичење "Мали матурант - велики поета", СЦ "Шумице" - 1. награда

--------------------------------------------------------------------

  • Вања Арсић 63 -  Републички конкурс Друштва "Источник", Књажевац - 1. награда
  • Ксенија Станковић 82 - Републички конкурс Друштва "Источник", Књажевац - 1. награда
  • Ања Александра Василијевић 52 - Републички конкурс Друштва "Источник", Књажевац - 2. награда
  • Јана Кривошић 82 - Републички конкурс Друштва "Источник", Књажевац - 2. награда
  • Адриана Ламбић 63 - Републички конкурс Друштва "Источник", Књажевац - 3. награда
  • Јована Пејић 82 - Републички конкурс Друштва "Источник", Књажевац - 3. награда
  • Снежана Стојановић - Републички конкурс Друштва "Источник", Књажевац - награда ментору за колекцију радова

----------------------------------------------------------------------

  • Ивана Петровић 14 - Ликовни конкурс "Моја омиљена игра" - 3. место
  • Никола Петровић 14 - Ликовни конкурс "Моја омиљена игра" - 3. место

----------------------------------------------------------------------

  • Маша Савић 14 - Ликовни конкурс "Витезово пролеће" - награда
  • Марко Николић 14 - Ликовни конкурс "Витезово пролеће" - награда
  • Бранислав Николић 14 - Ликовни конкурс "Витезово пролеће" - награда
  • Никола Јанковић 14 - Ликовни конкурс "Витезово пролеће" - награда
  • Лана Грбић 14 - Ликовни конкурс "Витезово пролеће" - награда

---------------------------------------------------------------------

  • Одељенска заједница 15 - "Велика Витезова награда"
  • Елена Богуновић 15 - "Велика Витезова награда"

---------------------------------------------------------------------

  • Одељенска заједница 31 - Најраспеванија одељенска заједница - 1. место на школском такмичењу
  • Одељенска заједница 31 - Најраспеванија одељенска заједница - 2. место на Општинском такмичењу

-------------------------------------------------------

  • Мина Стевановић  35 - Kjokošinkai karate , "Мамба куп",  - 1. место, златна медаља - кате
  • Мина Стевановић  35 - Kjokošinkai karate, "12. куп Доменика",  Самобор - златна медаља и пехар - кате
  • Мина Стевановић  35 - Kjokošinkai karate, "12. куп Доменика", Самобор - златна медаља и пехар -  борбе кумите

-------------------------------------------------------

  • Маријана Ивановић 35 - "Велика Витезова награда"

-------------------------------------------------------

  • Наталија Ивановић 44 - "Велика Витезова награда"

---------------------------------------------------------------------

  • Ивана Павловић  41 - Општински ликовни конкурс - награда
  • Дуња Илић 41 - Општински ликовни конкурс - награда

----------------------------------------------------------------------

  • Ања Александра Василијевић 52 - Књ.  републички конкурс "Мајка" - Књ. клуб "Богољуб" и Друштво српско - руског пријатељства "Православље" Јасика - 3. награда

----------------------------------------------------------------------

  • Лазар Томовић  22 - Трофеј Партиѕана у џудоу - 1. место

----------------------------------------------------------------------

  • Лазар Томовић  22 - Градско такмичење у џудоу - 3. место

-----------------------------------------------------------

  • Михајло Софронић  22 - Међународно такмичење у Kjokošinkai каратеу - 1. место

-----------------------------------------------------------

  • Мина Јаковљевић 74 - "Лепотан Лазар" општински конкурс за завршетак започете приче - награда објављен завршетак приче у Збирци прича
  • Филип Јевтић 74 - "Лепотан Лазар" општински конкурс за завршетак започете приче - награда објављен завршетак приче у Збирци прича

-----------------------------------------------------------

  • Дијана Миленковић 83 - 15. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијал “Драгослав Симић” – 3. место као драмска група
  • Марија Јанковић 83 - 15. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијал “Драгослав Симић” – 3. место као драмска група
  • Никола Башић 83 - 15. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијал “Драгослав Симић” – 3. место као драмска група
  • Владимир Цветић 64 -  15. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијал “Драгослав Симић” – 3. место као драмска група
  • Вељко Рајковић 64 -  15. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијал “Драгослав Симић” – 3. место као драмска група
  • Михаило Јовичић  54 - 15. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијал “Драгослав Симић” – 3. место као драмска група

 

  • Никола Башић 83 - 15. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Београда, Меморијал “Драгослав Симић” –  награда за мушку улогу

-----------------------------------------------------------------------

  • Стефан Главашић  61 - Музичка школа "Мокрањац", Београд - 2. место (клавир)
  • Стефан Главашић  61 - Републичко такмичење Музичких и балетских школа Србије - 2. место (клавир)
  • Стефан Главашић  61 - Међународно такмичење из солфеђа (Удружење музичких и балетских педагога Србије) - похвала (клавир)
  • Стефан Главашић  61 - Међународно пијанистичко такмичење - клавир (Удружење љубитеља уметничког стваралаштва) - 3. место

------------------------------------------------------------

  • Мина Вукмановић  61 - "Деца композитори", републички ниво - 3. место

-----------------------------------------------------------------------

  • Анђела Јанићијевић 82 - Општинско такмичење ватрогасаца - женска екипа - 1. место
  • Аница Гиљен 82
  • Јелена Филиповић 82
  • Димитрије Крстић 82 -  Општинско такмичење ватрогасаца - мушка екипа - 1. место
  • Велимир Михаиловић 83
  • Стефан Миленковић 83
  • Маша Радовић 41 - Општинско такмичење ватрогасаца - женска екипа ватрогасног подмлатка  - 3. место
  • Магдалена Димитријевић 41
  • Дуња Илић 41
  • Давид Јовановић 42 - Општинско такмичење ватрогасаца - мушка екипа ватрогасног подмлатка  - 4. место
  • Данило Лутовац 42
  • Лазар Тимотић 42

--------------------------------------------------------------------------------

  • Ана Александра Василијевић  52 - НАЈ ГЕСТ - на предлог Ученичког парламента - иницијатор за акцију прикупљања средстава за болесну девојчицу

----------------------------------------------------------------

  • Вања Арсић 63 - Међународни конкурс "Матерња мелодија и образовање", Нови Сад - специјална награда
  • - 2. награда
  • - 3. награда
  • Ксенија Станковић 82 - Међународни конкурс "Матерња мелодија и образовање", Нови Сад - 1. награда
  • - 2. награда
  • Владимир Остојић 82 - Међународни конкурс "Матерња мелодија и образовање", Нови Сад - специјална награда
  • - 3. награда
  • Јана Кривошић 82 - Међународни конкурс "Матерња мелодија и образовање", Нови Сад - специјална награда
  • Ана Александра Василијевић  52 - Међународни конкурс "Матерња мелодија и образовање", Нови Сад - 3. награда
  • Адријана Ламбић 63 - Међународни конкурс "Матерња мелодија и образовање", Нови Сад - похвала

-----------------------------------------------------------------

  • Одељенска заједница 13 - Општуинско такмичење "Најлепши мали илустровани буквар", Београд - похвала за веома успешно учешће

-----------------------------------------------------------------

  • Јована Грбић  43 - Витезово пролеће - награда

-----------------------------------------------------------------

„ Радост Европе“ је највећа и најстарија међународна манифестација дечјег стваралаштва установаљена је давне 1969. Године поводом Светског дана детета. Почетком октобра у Београд стижу деца из многих земаља Европе - играју, певају, глуме, а пре свега се друже и добро забављају. Оснивач и покровитељ манифестације је Градска управа Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд.

  • То је кад неко нешто свира.   Наташа  1-1
  • Кад неки бенд свира.               Марко 1-1
  • Кад неко свира инструмент.   Матеја  1-1
  • Rock & roll је група.                   Нела 1-1
  • Rock & roll је бенд.                    Александар 1-1
  • Кад с неким певаш и играш.   Кристина  1-1
  • Rock & roll је музика.                Марија 1-1
  • Rock & roll је кад свираш неки концерт.      Лазар 1-1
  • Rock & roll је песма.                  Марјан 1-1
  • Rock & roll је инструмент.    Тара 1-1
  • Rock & roll је музика која се слуша.  Сара 1-1
  • Rock & roll је кад неко свира електричну гитару.  Милица 1-1
  • Rock & roll је кад неко свира електрични клавир.            Анђела 1-1
  • Rock & roll је кад свираш електричну гитару и друге електричне инструменте.       Михајло  1-1
  • То је кад јако свирају музику.                        Тијана 1-2
  • Rock & roll је кад свираш гитару.      Марко 1-2
  • Јака музика.       Његош 1-2
  • Кад се јако музика свира.        Дарко 1-2
  • Кад се чује гласна музика и кад има пуно публике.                     Вања 1-2
  • Кад се гласно чује музика.                              Милена 1-2
  • То је кад свираш и певаш.      Јелена 1-2
  • Гласна музика.                          Михајло  1-2
  • Rock & roll је нешто када има пуно свирача и пуно публике.    Лазар 1-2

  • Незадовољство је када неко нечим није задовољан.         Петар
  • Моје незадовољсртво је што данас нисам имала своје незадовољство. Све што ми се десило је кул!!!
  • Незадовољство је кад добијеш лошу оцену.
  • Незадовољство је кад не урадим добро контролни.
  • Ја нисам задовољан кад ми мама не купи сладолед.
  • Незадовољство је кад ми родитељи не испуне оно што сам хтео, па сам онда незадовољан.
  • Незадовољан сам јер сам добио тројку, а и следеће недеље је контролни. И зато што се Уги љути током фудбала.                                     Новак
  • Незадовољство је кад не добијеш шта хоћеш.
  • Моје незадовољство је због учења.
  • Нисам задовољна кад ми нешто не прија.                                Николина
  • Незадовољство је кад нисмо задовољни.
  • Незадовољство је кад неко каже да ће доћи по куцу, а не дође.  Михајло
  • Незадовољство је осећање када те неко у кога имаш поверења изневери.
  • Незадовољство је по мени осећање у којем се не осећаш баш задовољно.
  • Незадовољство је осећање које се јавља када се деси нешто што ниси хтео.
  • Незадовољство је када смо незадовољни нечијим радом.              Ђорђе
  • Незадовољство је када нам се нешто не свиђа.
  • Незадовољство је када не урадим домаћи.
  • Незадовољство је када нешто добијеш, а то ти не ваља.  Татјана
  • Другарство је кад имаш другове и другарице и будеш им пријатељ.         Јован
  • Другарство је срећа.
  • Другарство је да се с неким дружиш и да се играш и нешто научиш и да будеш васпитан.             Мина
  • Другарство је када се са неким дружиш.   Марија
  • Другарство је за мене највеће благо.         Ана
  • Другарство је за мене бити добра према мени и бити друг.
  • Другарство је кад се неко дружи с неким.
  • Другар значи да волиш свог друга и да му помажеш и да се играш са њим.
  • Другарство је када другови помажу једно другом.
  • Другарство је кад се сви лепо друже и слажу, кад се не вређају и не туку.
  • За мене је другарство најлепша ствар на свету. Кад имаш друга или другарицу осећаш се лепо. И ја имам друга и другарицу.                Лука
  • Другарство је кад се дружиш.
  • Другарство је најлепше царство на свету.
  • За мене је другарство дружење са пријатељем.   Огњен
  • Другарство је кад је нешто лепо.
  • За мене је другарство бескрајно и лепо.
  • Другарство је за мене кад се неко лепо игра.
  • Другарство је кад имаш дрига. Другарство је кад у невољи помогнеш другу. Другарство је кад имаш с ким да се дружиш.                          Анастасија
  • Другарство је за мене највеће благо.
  • За мене је другарство дружење са другима.
  • Другарство је када је неко добар и помогне ти.
  • Другарство је кад се воле.                                Јована
  • Другарство је за мене право благо.
  • за мене је другарство злата вредно, да помогнеш другу и стекнеш пријатеље.  Огњен
  • Другарство ми значи много. Кад имаш пријатеља много је забавније: радите заједно домаћи, играте се, помажете једно другом. Ја волим да имам другаре јер су увек уз тебе. Важно је имати другаре.        Анђела
  • Другарство је подела лепих и ружних тренутака.                                Теодора
  • Другарство је кад неког волиш и поштујеш.                            Ивана
  • Другарство је је подела лепих и ружних тренутака, подршка кад је потребно и неко ко те неће одбацити.                        Магдалена
  • Другарство је  кад се сви слажу и кад нема свађе.
  • Другарство је друг који: помаже у невољи, не лаже, не краде, који се не свађа, не туче и који је увек на мојој страни.
  • Другарство је  када се неко воли, дели и поштује.                               Дуња
  • Другарство је слога.                             Вељко
  • Другарство је  дружење и причање са другарима.                              Милан
  • За мене је другарство све.                                                Михајло Ц.
  • Другарство је нешто најлепше на свету.                   Михајло Д.
  • Другарство је кад се помаже неком.           Урош
  • Другарство је за мене благо и срећа.
  • Другарство је највеће благо.                           Маша
  • Другарство је дружење, помагање и играње.                        Филип
  • Другарство је љубав, пажња и помагање.                                Анђела
  • Другарство је када се нико не туче.             Немања
  • За мене је другарство када се не свађамо, када се слажемо, када се не бијемо. Јанко
  • Другарство је помоћ, игра, да се не бијемо и не свађамо.                               Катарина
  • Другарство је љубав, дружење, помагање.             Андреа
  • Друг помаже другом да подигне столице.

 

 

  • Незадовољство је када неко нечим није задовољан.         Петар
  • Моје незадовољсртво је што данас нисам имала своје незадовољство. Све што ми се десило је кул!!!
  • Незадовољство је кад добијеш лошу оцену.
  • Незадовољство је кад не урадим добро контролни.
  • Ја нисам задовољан кад ми мама не купи сладолед.
  • Незадовољство је кад ми родитељи не испуне оно што сам хтео, па сам онда незадовољан.
  • Незадовољан сам јер сам добио тројку, а и следеће недеље је контролни. И зато што се Уги љути током фудбала.                                     Новак
  • Незадовољство је кад не добијеш шта хоћеш.
  • Моје незадовољство је због учења.
  • Нисам задовољна кад ми нешто не прија.                                Николина
  • Незадовољство је кад нисмо задовољни.
  • Незадовољство је кад неко каже да ће доћи по куцу, а не дође.  Михајло
  • Незадовољство је осећање када те неко у кога имаш поверења изневери.
  • Незадовољство је по мени осећање у којем се не осећаш баш задовољно.
  • Незадовољство је осећање које се јавља када се деси нешто што ниси хтео.
  • Незадовољство је када смо незадовољни нечијим радом.              Ђорђе
  • Незадовољство је када нам се нешто не свиђа.
  • Незадовољство је када не урадим домаћи.
  • Незадовољство је када нешто добијеш, а то ти не ваља.  Татјана

 

 

 

„Најуредније школско двориште“

Јавно комунално предузеће „ Градска чистоћа“, уз подршку Секретаријата за образовање Града Београда, организовало је у септембру месецу „Избор за најуредније школско двориште“. Право учешћа  имале су све основне школе са територије Београда.

Наша школа освојила је другу награду - кошаркашку таблу, канту за смеће и ваучер у износу од 3000,00 динара за куповину садница за озелењавање школског дворишта.

Претходних година смо такође учествовали на разним конкурсима и  2007. освојили прво место за најуређеније двориште у организацији  Општине Вождовац, као и другу  награду на конкурсу у организацији ЈКП „Зеленило Београда“.

За изглед дворишта заслужни су како ученици и наставници, тако и техничко особље наше школе.

Крајем прошле школске године, тачније поводом Дана школе чија је тема  била  екологија, еко секција школе је у сарадњи са Чуварима природе, обогатила и освежила школско двориште. Свака биљка је добила дрвену ознаку са латинским и српским  називом, а сви натписи заједно налазе се на дрвеној панел табли на улазу у школско двориште. Међу пописаним биљкама налазе се и неки ретки примерци, као што су Панчићева оморика, божиковина, гинко. Постављено је и неколико живописних кућица за птице.

На крају да нагласимо да је сав потребан материјал, као и стручну помоћ инжењера хортикултуре, обезбедило  Јавно предузеће „Србијашуме“. Овим путем им се поново захваљујемо на свој подршци и пруженој помоћи.

Н.Д.

Предавање уметника Бранка Радунковића

У четвртак 11.10.2012. год., у амфитеатру ОШ " Васа Чарапић " у Белом Потоку, одржана су два предавање на тему " Воља чини чуда". Предавач је био славонски уметник г-дин Бранко Радунковић.

Наставници разредне и предметне наставе наше школе су аутори и реализатори различитих семинара.

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)