Прославе
  • Регистрација

Темом овогодишњих 47.сусрета деце Европе обележен се јубилеј 160 година од рођења Николе Тесле, идеја је да се код најмлађих популарише дело чувеног научника и његов изузетан допринос који је дао свету науке.

Од 1-5. октобра 10 породица наших ученика је угостило 14 девојчица и 1 дечака плесне групе „ 101 СТАРС“ из Бјељине, БИХ.

 

 

 

Дружење је започето доласком гостију 1. октобра , а наставило се 2.октобра, карневалским дефилеом учесника од Трга републике до Калемегдана, посетом Зоо врта. Пријем у Палати „Србија“ је организован 3. октобра, а школски програм и „Сусретима пријатељства“ 4. Октобра.

 

Гостима је приређен обилазак Авале, посета авалског Торња, учешће у богатом музичком програму који су припремиле наставнице музичке културе , а у коме су у оквиру малог и великог хора, оркестра и као солисти -певачи и музичари учествовали ученици из Зуца и Белог Потока. Хип-хоп група „101 СТАРС“ се представила кроз акробатски, латино и хип-хоп наступ.

Овогодишња манифестација је завршена 5.октобра гала концертом у „Сава центру“ где су се деца из 19 земаља представила кроз богат сценски наступ.

Све планиране активности у организацији Дечјег културног центра због временских услова нису реализоване, што није спречило лепо дружење у подавалским домовима.

Током целе манифестације госте и домаћине у реализацији активности су пратили чланови школског тима за РЕ , као и представнице Ученичког парламента

За успешну реализацију РЕ у нашој школи захваљујемо се породицама које су угостиле децу из Бјељине као и наставницима и ученицима .

Невенка Јоксовић

Координатор РЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мисао дана

''Дeца расту у наручју родитeља, а родитeљ растe у загрљају дeтeта. Растe сe од љубави, нeпрeстано.''
(Бранкица Дамјановић)
15. мај, Мeђународни дан породицe