Прославе
  • Регистрација

На Лазареву суботу 23.04.2016. год. свечано смо дочекали празник Врбица и Цвети. Све је почело у 14 часова освећењем врбице на темељима будућег храма на Авали.

Након молитвеног обреда који је савршио надлежни свештеник јереј Владимир Вићентијевић уследио је богат културно уметнички програм. Прво је наступило Културно Уметничко Друштво „ Дрен „ које је извело неколико народних кола. Затим смо имали прилику да чујемо и младог гуслара који је на традиционалан начин отпевао поучну песму из времена турског ропства. За крај програма на Авали уживали смо у дечијој позоришној представи.

 

Празновање се наставило у Белом Потоку у храму Свете Марије Магдалине. У присуству великог броја деце и родитеља у 17 часова кренула је Литија од храма до Чесме у Белом Потоку. Код чесме је обављен обред освећења врбиних гранчица. Након молитвеног чина и поделе гранчица врбе деца су на дар од оца Владе добили по књижицу „ Мало Јеванђеље „. Цео дан је протекао у атмосфери радосног дечијег празника како и доликује празнику Свечаног уласка Исуса Христа  у Јерусалим. Том приликом  је Христу у сусрет изашло мноштво деце и људи са гранчицама палми и цвећа, дочекујући га усклицима :“ Благословен Који долази у име Господње. Бог је Господ и јави се нама.“

Фотографије можете погледати у галерији.

Марко Поповић, вероучитељ

 

 

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)