Прославе
  • Регистрација

На Лазареву суботу 23.04.2016. год. свечано смо дочекали празник Врбица и Цвети. Све је почело у 14 часова освећењем врбице на темељима будућег храма на Авали.

Након молитвеног обреда који је савршио надлежни свештеник јереј Владимир Вићентијевић уследио је богат културно уметнички програм. Прво је наступило Културно Уметничко Друштво „ Дрен „ које је извело неколико народних кола. Затим смо имали прилику да чујемо и младог гуслара који је на традиционалан начин отпевао поучну песму из времена турског ропства. За крај програма на Авали уживали смо у дечијој позоришној представи.

 

Празновање се наставило у Белом Потоку у храму Свете Марије Магдалине. У присуству великог броја деце и родитеља у 17 часова кренула је Литија од храма до Чесме у Белом Потоку. Код чесме је обављен обред освећења врбиних гранчица. Након молитвеног чина и поделе гранчица врбе деца су на дар од оца Владе добили по књижицу „ Мало Јеванђеље „. Цео дан је протекао у атмосфери радосног дечијег празника како и доликује празнику Свечаног уласка Исуса Христа  у Јерусалим. Том приликом  је Христу у сусрет изашло мноштво деце и људи са гранчицама палми и цвећа, дочекујући га усклицима :“ Благословен Који долази у име Господње. Бог је Господ и јави се нама.“

Фотографије можете погледати у галерији.

Марко Поповић, вероучитељ

 

 

Мисао дана

Моја школа
Када дођe јeсeн и књигe сe купe,
Сва дeца сeдну у школскe клупe.
Нeко у прву, нeко у трeћу,
Свeјeдно јe, сви у исти разрeд крeћу.
Матeматика, српски и тако рeдом,
Дан за даном, понeдeљком, уторком, срeдом.
Свакога дана знања свe вишe,
Пуно сe пишe, помало бришe.
Пролазe дани уз учeњe,игру,
Само родитeљи то видe ко бригу.
Нашe другарство из школскe клупe,
Нe могу мамe и татe да купe.
Пуно другара и симпатија нeка,
Нeгдe у срцу свакога чeка...
(T. Oстојић)