Прославе
  • Регистрација

Ове године   тема Дана школе била је везана за хумор и смех.Том приликом припремљене су пригодне  песме  и композиције  које су испратиле приредбу.

На почетку приредбе наступио је Хор старијих ученика које је спремила наставница Миљана Драшковић и отпевали Химну школе и „Скоч  коло“ ( из Мокрањчеве руковети). Касније је наступио Хор млађих ученика , оркестар ученика 5/3 и  оркестар ученика млађег узраста које је припремила  наставница Драгана Поповић.Они су извели следеће тачке: „Палачинке за слона“Б.Мајданац ,бројалицу“Бим-бам“ које је извео мали хор; композицију „Кловн“ одсвирали су ученици 5/3, а оркестар млађих ученика извео је композицију „Мали Ју-ју“.

 

Наставница Музичке културе Драгана Поповић

АПРИЛ 2016.

Мисао дана


Моратe научити своју дeцу да јe зeмља под вашим стопалима пeпeо ваших дeдова. Да би ваша дeца поштовала зeмљу, морају знати да јe зeмља испуњeна душама прeдака, да јe зeмља са нама у сродству. Научитe вашу дeцу оно што смо ми научили нашу, да јe зeмља наша мајка. Шта год снађe њу снаћи ћe и синовe зeмљe. Ако човeк пљујe на тло пљујe на сeбe самога. Ми знамо: зeмља нe припада човeку. Човeк припада зeмљи. Ми то знамо. Свe јe повeзано као крв која ујeдињујe породицу. Свe ствари су повeзанe. Човeк нe тка ткиво живота, ми смо само јeдна нит у ткању. Шта год да чини ткању чини и сeби самом.
 (индијански поглавица Сијeтл )
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22. АПРИЛ