Инфо
  • Регистрација

МЕЂУНАРОДНИ  ПРОЈЕКАТ  СТРУЧНОГ  УСАВРШАВАЊА  НАСТАВНИКА   

                                                LOGO E    

Традиционално, наша школа учествује у разноврсним међународним пројектима. Ову школску годину почињемо пројектом „Повезани наставници – боље школе” (Connected Teachers – Better Schools) у сарадњи са основном школом НМС из Воргла у Аустрији и школом ИЕС Торе дел Реј из Пиласа у Шпанији. Реч је о КА1 пројекту мобилности за школе, који за циљ има стручно усавршавање наставног и ненаставног особља у другим државама. Пројекат траје 12 месеци тј. до августа 2021. године. Пројекте овог типа финансира Ерасмус+ Програм Европске Уније, а подржавају Фондација Темпус у Србији и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Циљеви нашег пројекта су унапређење стручних компетенција наставника у области примене НТЦ методе, унапређење дигиталних компетенција, унапређење знања енглеског језика, унапређење организационих вештина управе и размена примера добре праксе управљањем кадровима.

Током пројекта планиране су две мобилности – по један петодневни боравак у Пиласу и у Ворглу. У Шпанији ће нашу школу представљати Сузана Јанковић (проф. разредне наставе, педагошки саветник), Драгана Јовановић (проф. француског језика, награђивани учесник еТвининг пројеката)и директор школе Драгиша Драшковић, а у Аустрији Славица Митровић (проф. технике и технологије/информатике, педагошки саветник, награђивани учесник еТвининг пројеката), Мирослав Миленковић (проф. технике и технологије/информатике) и Бојана Томић (помоћник директора/педагог, педагошки саветник). Координатор пројекта је Маја Хаџић (проф. енглеског језика).

На самом почетку пројектних активности, 24. септембра 2020. , нашу школу је посетила комисија Фондације Темпус тј. тим за мониторинг. Циљ састанка био је праћење дотадашњих активности и саветодавни рад. Задовољство нам је да обавестимо да је комисија задовољна нашим радом и систематичним документовањем активности. У наредном периоду, следимо препоруке Фондације Темпус.

Све активности пројекта обајвљиваће се на платформи еТвининг, о чему ћемо редовно извештавати и на сајту и Фејсбук страници школе. За сада се активности спроводе виртуелно, јер виша сила тј. пандемија вируса корона, спречава планирану мобилност.

Координатор пројекта

Маја Хаџић

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)