Инфо
  • Регистрација

МЕЂУНАРОДНИ  ПРОЈЕКАТ  СТРУЧНОГ  УСАВРШАВАЊА  НАСТАВНИКА   

                                                LOGO E    

Традиционално, наша школа учествује у разноврсним међународним пројектима. Ову школску годину почињемо пројектом „Повезани наставници – боље школе” (Connected Teachers – Better Schools) у сарадњи са основном школом НМС из Воргла у Аустрији и школом ИЕС Торе дел Реј из Пиласа у Шпанији. Реч је о КА1 пројекту мобилности за школе, који за циљ има стручно усавршавање наставног и ненаставног особља у другим државама. Пројекат траје 12 месеци тј. до августа 2021. године. Пројекте овог типа финансира Ерасмус+ Програм Европске Уније, а подржавају Фондација Темпус у Србији и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Циљеви нашег пројекта су унапређење стручних компетенција наставника у области примене НТЦ методе, унапређење дигиталних компетенција, унапређење знања енглеског језика, унапређење организационих вештина управе и размена примера добре праксе управљањем кадровима.

Током пројекта планиране су две мобилности – по један петодневни боравак у Пиласу и у Ворглу. У Шпанији ће нашу школу представљати Сузана Јанковић (проф. разредне наставе, педагошки саветник), Драгана Јовановић (проф. француског језика, награђивани учесник еТвининг пројеката)и директор школе Драгиша Драшковић, а у Аустрији Славица Митровић (проф. технике и технологије/информатике, педагошки саветник, награђивани учесник еТвининг пројеката), Мирослав Миленковић (проф. технике и технологије/информатике) и Бојана Томић (помоћник директора/педагог, педагошки саветник). Координатор пројекта је Маја Хаџић (проф. енглеског језика).

На самом почетку пројектних активности, 24. септембра 2020. , нашу школу је посетила комисија Фондације Темпус тј. тим за мониторинг. Циљ састанка био је праћење дотадашњих активности и саветодавни рад. Задовољство нам је да обавестимо да је комисија задовољна нашим радом и систематичним документовањем активности. У наредном периоду, следимо препоруке Фондације Темпус.

Све активности пројекта обајвљиваће се на платформи еТвининг, о чему ћемо редовно извештавати и на сајту и Фејсбук страници школе. За сада се активности спроводе виртуелно, јер виша сила тј. пандемија вируса корона, спречава планирану мобилност.

Координатор пројекта

Маја Хаџић

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

Осeћам вeчeрас,док посматрам ластe
И пупољкe ранe,
Како срцe мојe полагано растe,
Ко видик у лeпe насмeјанe данe;

Како с младим биљeм постајe свe вeћe
И лако ко крило,
И како му цeло јeдно нeбо срeћe
И пакао бола нe би доста било;

Како чeзнe за свим што би живот мого
Лeпог да му дадe,
И да му ничeга нe би било много:
Тако су вeликe чeжњe му и надe.

Осeћам да досад свe јe било шала
Мога срца врeла,
Да још ником нисам своју љубав дала
Колику бих могла и колику хтeла;

Да у мeни цeла нeжна плима
Рeчи нeрeчeни;
Да бих срцe могла поклањати свима,
И да опeт много останe га мeни

Дeсанка Максимовић