1. Родитељи треба да провере телесну температуру деци, ученици не треба да долазе у школу уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције.
 1. Ученици треба  да одржавају физичку дистанцу између себе и са другим особама у школи од најмање 1.5 метара.
 1. У учионици треба да буде највише 15 ученика/ца са обезбеђеним 4м2 по детету и по једно дете у свакој клупи.
 1. Препорука је да ученици не мењају учионице односно да се настава за један разред одвија у истој учионици.
 1. Потпуно обуставити све активности код којих је могуће појачано стварање аеросола (певање, викање, спорт, навијање).
 1. У периоду непосредно пре и после наставе и између школских часова (мали и велики одмор) у школи и дворишту школе не стварати гужве.
 1. Препоручује се да ученици проводе велики одмор на отвореном (у школском дворишту).
 1. У школски тоалет улази онолико ученика колико кабина има, испред тоалета се чека у реду са поштовањем физичке дистанце од најмање једног метра.
 1. Ученици треба да носе маске при уласку у школу па све до доласка до своје клупе.
 1. Маска се обавезно користи и приликом одговарања и сваког разговора.
 1. Ученици обавезно користе маску и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.
 1. Препоручује се да ученици све време боравка у школи носе маску, али она се може одложити у периоду када ученик седи у својој клупи и слуша наставу.
 1. Препорука је да ученици редовно перу руке хигијенски исправном водом за пиће и сапуном у трајању од најмање 20 секунди или употребом дезинфекционог средства на бази 70% алкохола. Ученици перу руке при уласку у школу, пре јела, после одласка у тоалет, након обављања респираторне хигијене, после игре и мажења животиња.
 1. Исхрана ученика у школи подразумева да се оброци служе у трпезарији, ученици за столовима седе на удаљености од најмање једног а пожељно два метра. Пре јела ученици треба да оперу руке, уједно да не деле храну међусобно и прибор за исхрану.
 1. Уколико се симптоми појаве у школи, неопходно је да се ученик са симптомима болести одмах јави у COVID-19 амбуланту надлежног дома здравља. При свакој сумњи на постојање респираторне инфекције ученику одмах ставити маску и сместити га у празну учионицу/просторију одређену за изолацију и обавестити родитеље и надлежни институт/завод за јавно здравље.