Инфо
  • Регистрација

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА РОДИТЕЉА ЧИЈА ДЕЦА ДОЛАЗЕ У ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК ШКОЛЕ  ОД 11. 05. 2020.

  • Родитељ је у обавези да када доводи дете у објекат обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу, и пређе преко дезобаријере за обућу и да уз минимално задржавање размени информације са запосленим задуженим за прохват ученика.
  • Родитељ не треба да улази у школу, како при довођењу, тако и у прихвату деце на крају дана (дежурно лице у школи биће задужено за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по дете).
  • На улазу у објекат извршиће се бесконтактно мерење температуре и родитеља и деце.
  • Родитељи/дзз су у обавези да при при довођењу или одласку из установе држе међусобну удаљеност од 2м.
  • Родитељи могу доводити децу у целодневни боравак радним даном најраније у 7.30 часова, а по њих могу доћи најкасније у 16.30ч.
  • Прихват деце је могућ у оквиру наведеног термина, о чему родитељи треба да за сваки наредни дан унапред обавесте дежурног наставника на прихвату ученика. Изузетно уколико за то постоји могућност, деца могу бити прихваћена и пре 7.30, уз сагласност директора школе.
  • Сваког дана, пошто дођу по дете, родитељи треба да обавесте задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана. Према процени директора школе, а у односу на исказане потребе родитеља, уколико постоји процена да су поједини родитељи неоправдано пријавили своју децу за похађање целодневног боравка, директор школе може тражити од родитеља доказ о радном ангажовању родитеља (потврда од послодавца да су оба родитеља радно ангажована и да није могуће да им се организује рад од куће).
  • Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора.
  • Спровођење препорука за превенцију инфекције COVID – 19 изискује њихову доследну и одговорну примену како од стране запослених, тако и од стране родитеља и других законских заступника деце у циљу заштите здравља и безбедности деце и одраслих.
  • Родитељи треба да обезбеде детету  посебну флашицу са водом која ће бити само за његове потребе током боравка у школи.
  • Родитељи треба да обезбеде да дете доручкује пре поласка у школу, а да им припреме и спакују ужину и/ или суви оброк (у зависности од времена проведеног у школи),а у складу са потребама и навикама деце.

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)