Такмичења и промоције ученика
  • Регистрација

Игор Главашић (12 година) је ученик ОШ „Васа Чарапић“, одељење 6-1; а такође је и ученик МШ „Јосип Славенски“, први разред средње музичке школе (теоријски одсек) и шести разред основне музичке школе (клавирски одсек). 

Игор је до сада имао све петице и у основној и у музичкој школи.  Такође је у обе школе учествовао на великом броју такмичења.  Из овогодишњих такмичења требало би истаћи:

  1. Репубилчко такмичење из солфеђа и теоретских предмета је одржано 9. и 10. децембра 2017. године, у организацији УДРУЖЕЊА МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ПЕДАГОГА СРБИЈЕ. Ово такмичење је признато од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Игор Главашић је освојио прву награду са 98,66 поена од могућих 100 иако је био убељиво најмлађи такмичар у ИВа категорији; сви остали су били у просеку 3 године старији од њега.
  1. по реду Међународно текмичење Даворин Јенко је одржано 1.-5. Фебруара 2018. у Београду. Ово такмичење је подржано од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Било је 688 такмичара из 15 Европских земаља (између осталих из Словеније, Хрватске, Италије, Аустрије, Чешке, Француске, Мађарске).  Чланови жирија су били из Немачке, Италије, Русије, Хрватске, Македоније, Француске, Швајцарске, итд.  Игор Главашић је освојио прву награду и златну медаљу те је најбоље пласиран од свих шест учесника из музичке школе Јосип Славенски (која је иначе славно прошла са 5 првих награда и једном другом).  Свирао је Бахову Француску свиту бр.4 и Моцартову сонату за клавир у Б дуру, кв.333.

Поносни смо на Игора и  све његове успехе и желимо му пуно нових успеха , награда и концерата.

Одељењска заједница 6-1 и одељ.старешина Невенка Јоксовић

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)