Од 17.09. до 23.09. 2016. на различитим локацијама у Општини Раковица одржане су духовне свечаности „Пут духовности“, у организацији Манастира Раковица и Цeнтра за културу и образовањe Раковица.


У оквиру ових дана организован је VI Сабор духовнe поeзијe
, у срeду 21.09. и проглашeњe рeзултата литерарног конкурса у Цeнтру за културу и образовањe Раковица. Проглашењу нисмо присуствовали јер нисмо добили обавештење да смо међу одабранима у Зборнику.
Промоција Зборника уприличена је у Цeнтру за културу и образовањe Раковица, у понедељак, 26. септембра.
Имала сам част и задовољство да присуствујем промоцији и да на лицу места ''откријем'' како су песме ТРИ наше ученице објављене.
У
Венцу изабраних међу 82 песме су и радови Адријане Ламбић 8-3, Катарине Ковачевић 7-1 и Ање Александре Василијевић 7-2 ( чије су презиме погрешили).
Била сам у прилици да нешто кажем о раду наше секције, о даровитости својих ученица ( које су похвалили и учесници промоције: конкурс је анониман-под шифром, и пише се духовна поезија, што је за наш узраст још увек крупан залогај!) и да прочитам Адријанину песму. Позвани смо и да гостујемо, као секција, на књижевним вечерима Књижевног друштва Раковица.
Врло сам поносна на успех мојих песникиња и желим им од
срца да бодро газе својом стазом духовности и песништва!

Снежана Стојановић, проф. српског језика