Такмичења
  • Регистрација

Ове школске године (од септембра 2015. до маја 2016.) ученици 7/1 одељења учествовали су у међународном еТвининг пројекту под називом АБЦ моје земље. Оснивачи пројекта су Маја Хаџић, наставница енглеског језика, и Силвиа Кривелари, наставница из Италије, а помоћ нам је пружала наставница техничког и информатичког образовања Славица Митровић. 

У суботу 07.05.2016. године ученици одељења 8/1 у пратњи наставница Невенке Јоксовић и Славице Митровић су били у студијској посети Новом Саду и Тителу. Ово је била завршна активност пројекта  „Милева Марић Ајнштајн – знаменита Српкиња“.

По други пут смо у оквиру предмета верска настава организовали и реализовали Васкршњу хуманитарну акцију за децу са Косова и Метохије. Акција је носила назив „ Дар од срца".

Дана 21.4.2016. у школи у Белом Потоку, одељења 1/2 и 1/4 са учитељицама, Весном Величковић и Љиљом Милошевић, организовали су тематски дан, на тему: „Пролеће“.

На Лазареву суботу 23.04.2016. год. свечано смо дочекали празник Врбица и Цвети. Све је почело у 14 часова освећењем врбице на темељима будућег храма на Авали.

20.04.2016.год. уочи Дана школе одржана је сада већ традиционална фудбалска утакмица између наставника и ученика осмог разреда.

21.04.2016. год. поводом Дана школе у оквиру секције и слободних активности из предмета верска настава реализована је посета манастиру Раковица и обилазак гроба Васе Чарапића.

Ове године   тема Дана школе била је везана за хумор и смех.Том приликом припремљене су пригодне  песме  и композиције  које су испратиле приредбу.

Градско  такмичење из соло-певања“Златна  сирена“ одржано је у Великој сали Дечјег културног центра у више наврата током марта и априла.Наши ученици су постигли солидне резултате у разним категоријама.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - „Санацијa  дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - "Санацијa крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

Припремна настава за ученике 8. разреда у Пиносави реализоваће се по следећем распореду:

Данас су ученици првог разреда наше школе подржали највећу Светску рекреативну манифестацију ДАН ИЗАЗОВА (CHALLENGE  DAY).

У петак 29.5.2015. године са почетком у 17 часова , у амфитеатру  ОШ“Васа Чарапић“ ће се реализовати овогодишња тема школског пројекта Авалијада - „Некад било сад се приповеда“. Овим пројектом желимо да од заборава отргнемо начин живота и рада подавалских породица. Осим живе речи о прошлим временима сведочиће и сами мештани-савременици тог доба као и њихови потомци, старе фотографије и предмети

Захваљујући породици Станковић, Ксенија и моја маленкост биле смо у прилици да присуствујемо додели награда  на ''Данима ћирилице'' у Баваништу, манифестацији која има међународни карактер.

На републичком фестивалу ''Деца међу нарцисима'' у Чајетини ''пала'' су нова признања:
Ксенија Станковић 8-2 ДРУГА награда
Адријана Ламбић 6-3 ТРЕЋА награда


Свака част, девојке, поносим се вама!

Са  великим  задовољством  и  радошћу  делим  вест  да  смо  на  44. Савезној смотри ''Извор живе речи'' у Коларима и ове године остварили изузетне резултате:

XXV недеља здравља уста и зуба под слоганом „Осмехни се здраво“, завршена је у четвртак (21.маја 2015.г.) приредбом  и доделом награда у Општини Вождовац.

Са  поносом  и  радошћу  делимо  вест  да  је  Владимир  Остојић  8-2 наставио  сјајну  традицију  ученика наше  школе  освајањем ПРВОГ места  на  такмичењу  за  најуспешнији  писмени  задатак  ученика  Србије, у  категорији  7. и  8.  разред.

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  "ДРВОАРТ" школе.

Ученици су са радошћу ишчекивали овај дан. Припреме су обавили на време тако да су њихови радови изложени у холу школе на шта смо јако поносни.

Низ  успеха  и  признања  за  наше  писце  наставља  се  на  нашу  радост  и  задовољство.

15. маја у сали Центра за културу и спорт Шумице, одржан је квиз „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви“, на коме су ученици IV/2 разреда, уз помоћ и подршку учитељице Весне Величковић, освојили завидно 2. место на општинском такмичењу, као и 4.место.

На школском такмичењу су учествовали ученици V, VI, VII и VIII разреда.

Пласман на општину су остварили следећи ученици:

Пролеће нам је измамило осмехе J

Шетње, настава у природи ученицима јако годи.

А наше пролећно дрво направљено је од салвета, хамера, разних боја.

На настави ликовне културе ученици израђују честитке за своје маме поводом 8. Марта.

Свако је својој мами поруком показао љубав.

У  уторак, 12. маја у Старом двору - Скупштини  града, уприличена  је  свечана  додела  награда  Црвеног  крста  Београда на конкурсу ''Крв  живот  значи''

На литерарном конкурсу Владимир Остојић 8-2 освојио је ДРУГУ награду.

Ових  дана  смо  примили  радосне  вести  о  новим  признањима  за  наше  писце.

1) На фестивалу дечјег стваралаштва „Табла Фест 15“ у Нишу, међу радовима ученика из Србије, Македоније, Бих и Црне Горе, за своју песму Адријана Ламбић 6-3 освојила је ПОХВАЛУ.
Адријани честитке од срца, са жељом да настави да ниже стихове и признања!

2) На Републичком конкурсу Друштва за борбу против рака Србије, Анђела Јанићијевић 8-2 освојила је ДРУГУ награду.
Честитке од срца за  ново  Анђелино  признање.

На општинском ликовном конкурсу „ Здрави зуби, леп осмех“, наша другарица Ана Илић освојила је награду коју ће у присуству родитеља и учитељице добити 29. маја у Општини Вождовац.

Ани  честитамо и желимо joj joш много награда.

Учитељица II/1 Сузана Јанковић

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  Економско - трговинске школе из Сопота.