Такмичења
  • Регистрација

На основу чл. 108. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Одлуке директора Основне школе „Васа Чарапић“ о покретању поступка јавне набавке мале вредности радова који се односи на „Санацију крова објекта школе у Белом Потоку“, I бр 1/2016 од 30.03.2016. по Позиву бр 1/2016, доносим

О Д Л У К У

о додели уговора

ДОДЕЉУЈЕ СЕ УГОВОР понуђачу „CUBING“ д.о.о. Београд, Ул. Милана Ракића бр 48, број понуде: 27/2016 од 06.04.2016.

На основу чл. 108. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Одлуке директора Основне школе „Васа Чарапић“ о покретању поступка јавне набавке мале вредности радова који се односи на „Санацију дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, I бр 2/2016 од 30.03.2016. по Позиву бр 2/2016, доносим
О Д Л У К У
о додели уговора


ДОДЕЉУЈЕ СЕ УГОВОР понуђачу „ASING“ д.о.о. Београд, Ул. Браће Барух бр 20, број понуде: 66/16 од 07.04.2016.

Представници OШ “Васа Чарапић“ Бели Поток су у оквиру пројекта „УНAПРEЂИВAЊE КВAЛИТEТA OБРAЗOВНOГ СИСТEМA РEПУБЛИКE СРБИJE КРOЗ УНAПРEЂИВAЊE EФEКТИВНOСТИ СИСТEМA СПOЉAШЊEГ ВРEДНOВAЊA РAДA ШКOЛA И РAЗВOJ ХOРИЗOНТAЛНOГ УЧEЊA ИЗМEЂУ ШКOЛA  (SHARE)“ присуствовали обуци: „Професионална сарадња и хоризонтално учењe".

Широм планете се обележава Светски дан шума, а тема ове године је: ,,Шуме и воде“, како би се истакла улога шума у очувању здраве и питке воде. Светски дан шума пригодно је обележен 21. 03. 2016. године и у нашиј школи  у организацији наше школе и ШУ ,, Авала“ .

У ОШ „Васа Чарапић“ Франкофонија је  и ове године обележена активностима које су трајале целог месеца марта. Хол школе су красили тематски панои које су ученици у групном раду  радили на часовима француског језика а у сврху примене наученог.

У недељу, 3. априла у ОШ ''Данило  Киш''  на  Вождовцу,  одржано  је  Градско  такмичење  из  Српског  језика  и  језичке  културе.

Као и обично, питања из граматике су била захтевнија, а систем бодовања много тежи... Но, ипак се имамо чиме похвалити и са овог Градског такмичења:

У  суботу, 2. априла  у  ОШ ''Јова  Јовановић  Змај'' на  Вождовцу  одржано  је  Градско  такмичење  у  познавању  књижевних  појмова - Књижевна  олимпијада.
Са  поносом  истичемо  успех  свих  наших ученица на Књижевној олимпијади:

О Б А В Е Ш Т Е  Њ Е

Упис  деце   у основну школу регулисан је одредбама Закона о основама система образовања и васпитања  /"Сл.гласникРС", бр. 55/2013/ и чл. 55. Закона о основном образовању и васпитању («Службени гласникРС» , бр.55/13)

Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање.Школа је обавезна да по службеној дужности покрене прекршајни поступак ако родитељ не доведе дете за упис у први разред или не приложи потврду да је дете уписано у неку другу школу.

1. Акција сређивања школског дворишта и организација спортског дана (пета тачка дневног реда)

Позивамо  заинтересоване родитеље  и  наставнике  да се  укључе  у акцију   пролећног   уређења  школског   дворишта. Акцију  организује  Тим за сарадњу са родитељима.

Конкурсну документацију - Санација ограде у Пиносави - можете преузети са Портала јавних набавки.

ОСНОВНА ШКОЛА ВАСА ЧАРАПИЋ Авалска бр 48 а Бели Поток Београд

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОСНОВНА ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“

11223 Бели Поток, Београд – Авалска бр 48 а

Tел: 011/3906-988, е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА

у поступку јавне набавке мале вредности – радова

САНАЦИЈА ДВОРИШНЕ ОГРАДЕ У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ У ПИНОСАВИ

Конкурсну документацију - Санација крова у Белом Потоку - мoжете преузети са Портала јавних набавки.

ОСНОВНА ШКОЛА
ВАСА ЧАРАПИЋ
Авалска бр 48 а
Бели Поток
Београд
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОСНОВНА ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“
11223 Бели Поток, Београд – Авалска бр 48 а
Tел: 011/3906-988, е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА
у поступку јавне набавке мале вредности – радова
САНАЦИЈА КРОВА ОБЈЕКТА ШКОЛЕ У БЕЛОМ ПОТОКУ

 

Ватрогасни савез „Вождовац“ је организовао општинско квиз такмичење ватрогасног подмлатка у ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ 27.04.2015.

Прво место и пласман на град су освојиле женска и мушка екипа јуниора .

У току је реализација пробног завршног испита за ученике 8. разреда.

2015-04-24

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада одржаној 22. фебруара 2015. у ОШ „Доситеј Обрадовић“ остварени су следећи резултати:

Анастасија Николић 7/5, 2. место

Тијана Антић 7/5, 2. место

Сара Јањић 7/3, 2. место

Ксенија Станковић 8/2, 1. место

Анђела Станимировић 8/1, 2. место

Аница Гиљен 8/2, 2. место

На градском ликовном конкурсу за најлепше осликано Васкршње јаје и цртеже,награде су освојили:
- Невена Поповић II/1
- Сташа Јанковић II/1
- Михајло Димитријевић II/1

Првонаграђена на београдском Фестивалу ''Мали победник'' Ксенија Станковић 8-2 нашла се међу награђенима и на међународном бањалучком фестивалу, који се одржао 17. априла.  Међу 66 финалиста, својим песмама Ксенија је освојила  ТРЕЋУ награду, на чему јој честитамо од срца.

Можда би неки одустали у суботу ујутро и провели дан уз коментар како је време лоше и савршено за спавање – можда многи али не и ми... Нешто пре седам ујутро запутили смо се ка Авали која се није видела од кише и магле. По глави нам се мотало питање да ли ће деца доћи по оваквом времену, да ли ће се предомислити, а онда су из кола испред школе почели да излазе једно по једно са осмехом. То је могло значити само једно – не постоји лоше време кад имамо вољу и жељу да нешто урадимо!

Поред разноликих активности и израде домаћих задатака, продужени боравак пружа сваком детету могућност креативног изражавања.

Своје радове на тему Васкрса, најрадоснијег хришћанског празника,  изложили смо у холу школе.

6. 4. 2015. године у одељењу II/1 настава се одвијала другачије од уобичајеног.

Наиме, учитељица Сузана Јанковић је у свом одељењу реализовала тематску наставу. Тема дана је било пролеће. Ученици су кроз многобројне активности стицали и утврђивали већ стечена знања о пролећу.

На  Светски  дан  књиге  за  децу (2. април - рођендан бајкописца Андерсена) у Нишу, на Дечјем одељењу библиотеке ''Стеван Сремац'',  уприличена је свечана додела признања на песничком и ликовном конкурсу на задату тему ''Кад бих био мали принц''.

Ања Александра Василијевић 5-2,  првонаграђена у категорији 5. разреда,  представљала је нашу секцију и примила заслужене награде и честитке и за себе и за друге две принцезе из нашег литерарног краљевства - Ксенију Станковић /2. награда међу осмацима/ и Анђелу Јанићијевић / похвала међу осмацима/

У среду 01.04.2015. године у Крушевцу одржана је завршна манифестација ''Златне кациге'' за 2015. годину. На светски Дан шале Културни центар у Крушевцу организовао је свечану  доделу  награда - за младе у Културном центру, за старије у биоскопу града, уз свечани програм поводом 23. Међународног фестивала хумора и сатире ''ЗЛАТНА КАЦИГА'' на тему ПРОМЕНЕ /одрасли/ и ПОРОДИЦА /млади/.

Радови наших ученика и даље бивају примећени и похваљени: на XVIII Књижевном сусрету ''Гордана Брајовић'' у Алексинцу прича Катарине Ковачевић 5-1 освојила је ПОХВАЛУ.

Честитке Катарини од срца, добро је кад  младе снаге следе трагове успешних.

Овде  можете  прочитати  похваљену  причу

О Б А В Е Ш Т Е  Њ Е

Упис  деце   у основну школу регулисан је одредбама Закона о основама система образовања и васпитања  /"Сл.гласникРС", бр. 55/2013/.

Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање. Школа је обавезна да по службеној дужности покрене прекршајни поступак ако родитељ не доведе дете за упис у први разред или не приложи потврду да је дете уписано у неку другу школу.

У ПРВИ разред основне школе уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по а највише седам и по година.

У среду 30.4.2014. године са почетком у 16  часова на стадиону ФК Вождовац биће одиграна фудбалска утакмица под слоганом „ Навијај  за живот“ у којој ће снаге одмерити глумци филма „ Монтевидео, видимо се „ и музичке звезде „ Гранд“ продукције.

Сав приход од продатих улазница биће уплаћен за лечење четворогодишњег Уроша Карапанџића који болује од церебралне парализе.

 

Партнери „Стадион шопинг центра“ у овој акцији су „Гигатрон“ и Канцеларија за младе скупштине града Београда.

 

Симболична цена карте је 200,00 динара.

Прикључимо се овој хуманитарној акцији и помозимо малом Урошу на путу ка оздрављењу.

 

Помоћник директора

Невенка Јоксовић

У "Политици" 24. априла објављен је рад "Фејсбук бајка" који је написала наша ученица Дуња Вићентијевић 53. Реч је о првонаграђеном раду на конкурсу Дечје библиотеке града  Београда "Чика Јова Змај" поводом Светског дана књиге за децу, 2. априла.

 

На 8. међународном фестивалу ''Дечје  царство Микрофин'' у Бањалуци, Андреја Станимировић 8-2 остварио је, у конкуренцији преко 5000 радова и 70 финалиста, врло успешан резултат - својом песмом ''Кап мастила'' освојио је 2. награду и добио бројне поклоне, и као и сви финалисти, освојио кључ царства и титулу Кључар дечјег царства

Финални догађај ацесове мреже школа сваке године јесте ацес академија која је ове године одржана  од 1. до 4. априла у Сењецу, у Словачкој. Представници свих школа учесница пројекта су током четири дана активности имали прилику да поделе искуства и сазнања до којих су дошли током реализације  и да представе резултате партнерских  пројеката на тему: „Ја и други: Откривање различитости око мене и у мени“.

У Мионици и Бањи Врујци од 21. до 22. априла 2014. године одржана је јубиларна 10. Међународна смотра дечијег стваралаштва “Дечји васкршњи сабор“, са циљем да се  очува традиционална култура.