Такмичења
  • Регистрација

На основу  чл. 54. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим

 

Р Е Ш Е Њ Е

1. О именовању  Службеника за јавне набавке која ће спровести поступак јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000:

На основу  чл. 53. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015) доносим

 

О Д Л У К У

 

1. О покретању поступка јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000.

На основу  чл. 54. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим

 

Р Е Ш Е Њ Е

1. О именовању  Службеника за јавне набавке која ће спровести поступак јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000:

На основу  чл. 53. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015) доносим

 

О Д Л У К У

 

1. О покретању поступка јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000.

У понедељак, 21.03.2016. године одржано је школско такмичење  „Шта знаш о саобраћају“.

Ученици петог разреда  (18 ученика) су се такмичили за пласман на општинско такмичење радећи тестове „Б“ категорије, а ученици шестог, седмог и осмог разреда (14 ученика) радећи тестове „Ц“  категорије.

У одељењу 8-1 одржан је час тимске наставе као наставак успешне сарадње и повезивања ТИО и француског језика . Час је реализован  као једна од активности у оквиру међународног пројекта  „Милева Марић Ајнштајн –знаменита српкиња“ у коме учествује група ученика овог одељења, израђујући све задатке на француском језику.

Поштовани родитељи, у току је друга година реализације пројекта АВАЛИЈАДА, тема овогодишњих активности је .-„Авалске рукотворине и умотворине“.

Дана 23.03.2016. год. у просторијама школе у Белом Потоку одржано је школско такмичење из верске наставе. Такмичење је организовано за ученике петог разреда, а учешће на такмичењу узели су ученици из сва три објекта Бели Поток, Пиносава, Зуце.

У току је поступак избора уџбеника за наредне три школске године, односно за школске 2016/2017,

2017/2018. и 2018/2019. годину, у основним школама Републике Србије.

НАСТАВНИЦИ

Имајући у виду да нови сазив Националног просветног савета још увек није донео нови Правилник о

Плану уџбеника, на основу којег би школе вршиле избор уџбеника који ће се почев од школске 2016/2017.

године користити у школама наредне три школске године, приликом овог избора школе ће се опредељивати

на основу постојећег Правилника о плану уџбеника („Службени гласник РС“ бр. 1/10, 4/13, 13/13 и 5/14).

Избор уџбеника који ће се користити од школске 2016/2017. до 2018/2019. године реализује се у складу са чланом 33. и 34. новог Закон о уџбеницима („Службени гласник РС“ број 68/15).

ШКОЛСКА УПРАВА БЕОГРАД ОДРЕЂУЈЕ СПИСАК ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ОДОБРЕНИХ ПРИМЕРАКА УЏБЕНИКА

У оквиру Еко секције , ученици  школе "Васа Чарапић " учествују у Еко квизу који организује "Градска чистоћа".

У  недељу, 20. марта у ОШ ''Јанко Веселиновић''  одржано  је  Општинско  такмичење  у  познавању  појмова  из   области  граматике, правописа и језичке  културе.
Можемо  бити  поносни  на  наше  такмичаре - од  25  ученика, 13 је остварило  пласман  на  Градско  такмичење!

У суботу, 5. марта 2016. у ОШ ''Доситеј Обрадовић'' одржано је Општинско такмичење из познавања књижевних појмова Књижевна олимпијада, на ком се наша школа успешно представила: од 13 ученика - 9 је остварило пласман на Градско такмичење!

Драги франкофони, март је  месец француског језика. Позивамо вас да се прикључите   уређењу школе ,пријавите  екипу  за квиз,учествујте  на приредби , допишете омиљену реч на паноу....Уживајмо заједно у лепоти француског језика!

Невенка Јоксовић, професор француског језика

Ни хладноћа ни умор ни несносна киша, готово потоп, нису нас спречили да у петак, 27. марта, присуствујемо једној лепој додели награда у старинском амбијенту Библиотеке ''Свети Сава'' у Земуну, у једној ушушканој и топлој атмосфери заљубљеника у лепу писану реч.

Адријана Ламбић 6-3 освојила је ТРЕЋУ награду, а Ксенија Станковић 8-2 /оправдано одсутна/ ПОХВАЛУ на конкурсу за кратку причу.

Такмичење београдских основаца за титулу Малог победника у песништву и пласман на Међународни фестивал ''Дјечје царство'' у Бањалуци, окупило је много учесника са свих страна Београда у Културни центар у Раковици, где се фестивал одржава.

На сајту Народне библиотеке ''Стеван  Сремац'' у Нишу  објављени су резултати међународног  литерарног конкурса поводом Светског дана књиге за децу, на тему ''Кад бих била мала принцеза''.

Следеће песникиње наше  литерарне  секције подичиле су се признањима:
Ања Александра Василијевић 5-2 ПРВА награда
Ксенија Станковић 8-2
ДРУГА награда
Анђела Јанићијевић 8-2
ПОХВАЛА

Жири  Фeстивала дeчијe поeзијe ''Мали побeдник - Култарт'', на коме  се  такмиче песници београдских основних  школа,  објавио је списак финалиста. 
Борбу у финалу за пут у Бањалуку, од  песника  наше  секције водиће:
Огњен Цветојевић 6-3
Адријана Ламбић 6-3
Јана Кривошић 8-2
Ксенија Станковић 8-2

Честитке од  срца, са жељом да освоје симпатије жирија.

На јубиларном 10. поетском конкурсу ''Мика Антић'', републички ниво,

који организује Гимназија ''20. октобар'' из Бачке Паланке

Ксенија Станковић 8-2 освојила је 3. награду.

Пре неколико дана коначно дочекасмо један леп и сунчан мартовски дан. Одлучисмо да бисмо могли да га проведемо ван школе и за почетак избор је пао на Конак кнеза Милоша у Топчидеру.

У нашој школи је у току традиционално обележавање месеца француског језика. У холу школе и кабинету француског језика изложени су тематски панои ученика. Радови су пројекти, настали као продукт групног рада ученика од 5-8 разреда на теме обрађиване на часовима француског језика и представљају примену научене лексике и граматике .

На ликовни конкурс "Мали Пјер", пристигло је 143 рада из 12 школа.Наш ученик Матеја Ненадовић II4, на истом такмичењу освојио је прво место на Општини и тиме стекао услов за даљи пласман на град.

После презентације у амфитеатру, изашли смо и на терен. Више о овоме:

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада одржаној 22. фебруара 2015. у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ остварени су следећи резултати:

Прошлогодишња  победница  фестивала  ''Медијана'' у  Нишу

Јана Кривошић 8-2 и  ове  године  се  нашла  међу  одабраним  писцима.

За  свој  рад  ''Рађање  приче'' освојила  је ПОХВАЛУ.

У години јубилеја - 50 година од објављивања култне књиге за младе и младе духом, ''Плави чуперак'', инспирисан ликом и дeлом Микe Антића,  Дeчји културни цeнтар  у Бeограду  расписао јe наградни литeрарни  конкурс под насловом “Лeпо јe волeти !“

О наградама смо већ писали, а данас смо присуствовали свечаној додели.

Са  радошћу  и  поносом  објављујемо  да  је  на књижевном конкурсу за кратку причу Књижевног клуба ''Иво Андрић'' у Земуну

Адријана Ламбић 6-3 освојила  ТРЕЋУ награду.

Литерарна секција школе награђена је као најуспешнија, за велики број квалитетних прича.

Из  дана  у  дан  доказујемо  да нас љубав покреће и надахњује!

Инспирисан  ликом и дeлом Микe Антића  Дeчји културни цeнтар  Бeоград  јe расписао  наградни литeрарни  конкурс под насловом “Лeпо јe волeти!“

Тeма овог конкурса јe ЉУБАВ. Обухваћeнe  су свe дeчјe љубави: прeма породици, човeковој околини, љубимцима, играчкама и први нeмири искрeнe ђачкe љубави.