Такмичење у шумарском вишебоју се одржава сваке јесени и пролећа уназад десет година у сарадњи са Градском управом Секретаријата за привреду и основним школама града Београда. Наша школа учествује од самог почетка организовања шумарског вишебоја и то веома успешно. Јесењи шумарски вишебој је био организован 01.10.2019. године у подножју Авале код шумарског дома.
višeboj 1
Укупно је било пријављено 10 екипа из различитих школа са три општине - Вождовац, Раковица и Чукарица, што ово такмичење карактерише као општинско. Екипа сваке школе се састоји од четири ученика ( два дечака и две девојчице од 5. до 7. разреда). Свакој екипи се мери време док пролази станице од старта до циља. Дисциплине су следеће:

  1. Хајдучко прескакање трупчића различите висине
  2. Ручно круњење кукуруза
  3. Прелаз преко греде
  4. С пања на пањ
  5. Прелаз преко брега
  6. Карике на марике
  7. Закуцавање ексера чекићем у пањ
  8. Трка у џаковима.

Нашу школу су представљале две екипе, једна из Белог Потока и једна из издвојеног одељења у Пиносави. Прво место је освојила екипа из Белог Потока која је прешла цео полигон са свим препрекема за један минут и четрдесет секунди. Ученици ове екипе су – Урош Николић  7/2, Дарио Пругинић  7/3, Вера Вукмировић 6/2  и  Ања Катић  6/3.
pobednici

Деца су била мотивисана, спремна да победе и у томе су и успела.
Друго место је освојила наша екипа из Пиносаве коју су представљали ученици – Благоје Јелић 6/4,  Ива Лалић 6/4,  Лука Рајковић  7/4 и  Магдалена Рајчевић 7/4. Треће место је освојила екипа из ОШ ''Коста Абрашевић'' из Ресника. Ученици су уживали такмичећи се са другим екипама, све је добро осмишљено,такмичење у природи, дружење, добра атмосфера, још када освоје прво место и пехар - задовољсто је још веће и деци даје подстрек и мотивацију да сваке године дају свој максимум и да се традиција у освајању пехара не прекине, уз поседовање спортског духа што је најбитније. Увек ћемо се радо одазивати позиву за учешће на овом такмичењу.
sa Marijanom

                Професор физичког и здравственог образовања
                                 Маријана Брашњо