Библиотека
  • Регистрација

Сваке године библиотека обележава Дан дечије књиге изложбама и приредбом у част школских књигољубаца – а то су по два ученика из сваког објекта (млађи и старији) јер су прочитали највише књига у току текуће школске године.

            Ове године изложбе су посвећене Петру Кочићу поводом 140 година од рођења и Миловану Данојлићу поводом 80. рођендана. Старији ученици су награђени Кочићевим књигама, а млађи Данојлићевим.

            Гост-домаћин наше мале свечаности био је познати дечији песник Благоје Рогач који је честитао Књигољупцима и уручио награде, и увелико допринео празничној атмосфери. Професор музичке културе Миљана Драшковић спремила је музичке тачке са својим ученицима, пијанистима, Игором Главашићем 51 и Стефаном Главашићем 81.

Програм су водиле ученице Милица Здравковић 83 и Тамара Станчић 75.

Титулу Књигољубац за ову школску годину понели су следећи ученици:

-у Зуцу: Андријана Павловић 45 и Милица Станојевић 75;

-у Пиносави: Ања и Вања Миленковић 34 и Милица Радујко 54;

- у Белом Потоку: Софија Бабић 32 и Тамара Борота 53.

Честитамо Књигољупцима, а све будуће позивамо да наставе (или да почну) са читањем јер...

КО ЈЕ САВИЈЕН НАД КЊИГОМ – ТАЈ УСПРАВНО ХОДА!

                                                                                                                                    З.Ђ.

  

Мисао дана


Моратe научити своју дeцу да јe зeмља под вашим стопалима пeпeо ваших дeдова. Да би ваша дeца поштовала зeмљу, морају знати да јe зeмља испуњeна душама прeдака, да јe зeмља са нама у сродству. Научитe вашу дeцу оно што смо ми научили нашу, да јe зeмља наша мајка. Шта год снађe њу снаћи ћe и синовe зeмљe. Ако човeк пљујe на тло пљујe на сeбe самога. Ми знамо: зeмља нe припада човeку. Човeк припада зeмљи. Ми то знамо. Свe јe повeзано као крв која ујeдињујe породицу. Свe ствари су повeзанe. Човeк нe тка ткиво живота, ми смо само јeдна нит у ткању. Шта год да чини ткању чини и сeби самом.
 (индијански поглавица Сијeтл )
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22. АПРИЛ