И ове године наши млади песници су имали прилику да своје стихове презентују жирију Пријатеља деце Вождовца у оквиру Мајских песничких сусретања. Ученици и гости песници сусрели су се у нашој школи 12. маја.

Жири у саставу Недељко Терзић и Огњен Караџић (песници) и Драгиша Јошић (библиотекар), пажљиво је одслушао све младе песнике и на крају је овако одлучио:

 

Млађи:

1. Бранислав Николић 24

2. Лазар Николић 44

2. Марија Ђурић 11

2. Павле Несторовић 31

3. Николина Јокић 33

3. Михајло Димитријевић 31

3. Невена Илић 45

Старији:

1. Адријана Ламбић 73

2. Катарина Ковачевић 61

2. Вања Арсић 73

3. Милица Миждало 62

3. Милица Здравковић 73

Песник Недељко Терзић је охрабрио своје младе колеге да и даље читају и стварају, знајући да о њиховом таленту брину, поред наставника, и Пријатељи деце Вождовца. Школској библиотеци песник је поклонио своје најновије четири књиге ("Весела олимпијада", "Халејев син", "Никос са Олимпа" и "Сечуански змај") и књигу "Мачак Фердо" словеначког аутора Милана Петека Левокова. Млади песник Огњен Караџић поклонио је библиотеци своје прве две збирке песама "Три језика старости" и "Прљаве људске шаке".

На даље такмичење одлазе Бранислав Николић 24 и Адријана Ламбић 7327. маја у 12ч,  у ОШ "Бора Станковић". Честитамо нашим песницима и желимо им успех у даљем такмичењу.

З.Ђ.