Овај празник у нашој школи обележен је доделом Титуле књигољубац, титуле коју је установила школска библиотека, а добијају је ученици који су прочитали највећи број књига од септембра до краја марта.

 

Приредбу је организовала библиотекарка, а учествовали су ученици пијанисти, браћа Игор и Стефан Главашић, док су програм водиле ученице Лариса Ђурић и Милица Здравковић. У реализацији програма учествовале су проф. музичке културе Миљана Драшковић и медијатекар Неда Димитријевић.

Сусрет је почео подсећањем на краља бајки, Х. К. Андерсена, и његове јунаке уз које одрастоше многе генерације. Гост-домаћин овогодишње приредбе била је песникиња Љиљана Нинковић Мргић која је говорила о значају књиге и читања, разгалила публику својим ведрим стиховима и доделила награде и похвале овогодишњим Књигољупцима. Ученици који су прочитали највише књига из школске библиотеке су: Анастасија Радојковић 44 и Кристина Новаковић 84 (Зуце), Николина Јокић 23 и Јована Маринковић 74 (Пиносава) и Тамара Борота 33 и Катарина Дамњановић 62 (Бели Поток).

Приређена је и изложба посвећена књижевним великанима и њиховим годишњицама – 100 година од рођења Бранка Ћопића и 80 година од рођења Данила Киша. Тим поводом су и Књигољупци награђени њиховим књигама: млађи узраст „Баштом сљезове боје“, а старији „Раним јадима“.

С публиком смо се растали уз поздрав наше библиотеке: КО ЈЕ САВИЈЕН НАД КЊИГОМ, ТАЈ УСПРАВНО ХОДА!

З. Ђ.

Остале фотографије можете видети у галерији.