Библиотека
  • Регистрација

Овај празник у нашој школи обележен је доделом Титуле књигољубац, титуле коју је установила школска библиотека, а добијају је ученици који су прочитали највећи број књига од септембра до краја марта.

 

Приредбу је организовала библиотекарка, а учествовали су ученици пијанисти, браћа Игор и Стефан Главашић, док су програм водиле ученице Лариса Ђурић и Милица Здравковић. У реализацији програма учествовале су проф. музичке културе Миљана Драшковић и медијатекар Неда Димитријевић.

Сусрет је почео подсећањем на краља бајки, Х. К. Андерсена, и његове јунаке уз које одрастоше многе генерације. Гост-домаћин овогодишње приредбе била је песникиња Љиљана Нинковић Мргић која је говорила о значају књиге и читања, разгалила публику својим ведрим стиховима и доделила награде и похвале овогодишњим Књигољупцима. Ученици који су прочитали највише књига из школске библиотеке су: Анастасија Радојковић 44 и Кристина Новаковић 84 (Зуце), Николина Јокић 23 и Јована Маринковић 74 (Пиносава) и Тамара Борота 33 и Катарина Дамњановић 62 (Бели Поток).

Приређена је и изложба посвећена књижевним великанима и њиховим годишњицама – 100 година од рођења Бранка Ћопића и 80 година од рођења Данила Киша. Тим поводом су и Књигољупци награђени њиховим књигама: млађи узраст „Баштом сљезове боје“, а старији „Раним јадима“.

С публиком смо се растали уз поздрав наше библиотеке: КО ЈЕ САВИЈЕН НАД КЊИГОМ, ТАЈ УСПРАВНО ХОДА!

З. Ђ.

Остале фотографије можете видети у галерији.

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)