Библиотека
  • Регистрација

Обавештење о упису ученика у први разред школске 2017/18. године.

На основу  чл. 54. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим

 

Р Е Ш Е Њ Е

1. О именовању  Службеника за јавне набавке која ће спровести поступак јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000:

На основу  чл. 53. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015) доносим

 

О Д Л У К У

 

1. О покретању поступка јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000.

На основу  чл. 54. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим

 

Р Е Ш Е Њ Е

1. О именовању  Службеника за јавне набавке која ће спровести поступак јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000:

На основу  чл. 53. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС" број 124/2012, 14/2015, 68/2015) доносим

 

О Д Л У К У

 

1. О покретању поступка јавне набавке мале вредности радова, који се односи  на „Санацију крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000.

У току је поступак избора уџбеника за наредне три школске године, односно за школске 2016/2017,

2017/2018. и 2018/2019. годину, у основним школама Републике Србије.

НАСТАВНИЦИ

Имајући у виду да нови сазив Националног просветног савета још увек није донео нови Правилник о

Плану уџбеника, на основу којег би школе вршиле избор уџбеника који ће се почев од школске 2016/2017.

године користити у школама наредне три школске године, приликом овог избора школе ће се опредељивати

на основу постојећег Правилника о плану уџбеника („Службени гласник РС“ бр. 1/10, 4/13, 13/13 и 5/14).

Избор уџбеника који ће се користити од школске 2016/2017. до 2018/2019. године реализује се у складу са чланом 33. и 34. новог Закон о уџбеницима („Службени гласник РС“ број 68/15).

ШКОЛСКА УПРАВА БЕОГРАД ОДРЕЂУЈЕ СПИСАК ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ОДОБРЕНИХ ПРИМЕРАКА УЏБЕНИКА

У  недељу, 20. марта у ОШ ''Јанко Веселиновић''  одржано  је  Општинско  такмичење  у  познавању  појмова  из   области  граматике, правописа и језичке  културе.
Можемо  бити  поносни  на  наше  такмичаре - од  25  ученика, 13 је остварило  пласман  на  Градско  такмичење!

У суботу, 5. марта 2016. у ОШ ''Доситеј Обрадовић'' одржано је Општинско такмичење из познавања књижевних појмова Књижевна олимпијада, на ком се наша школа успешно представила: од 13 ученика - 9 је остварило пласман на Градско такмичење!

Драги франкофони, март је  месец француског језика. Позивамо вас да се прикључите   уређењу школе ,пријавите  екипу  за квиз,учествујте  на приредби , допишете омиљену реч на паноу....Уживајмо заједно у лепоти француског језика!

Невенка Јоксовић, професор француског језика

Ни хладноћа ни умор ни несносна киша, готово потоп, нису нас спречили да у петак, 27. марта, присуствујемо једној лепој додели награда у старинском амбијенту Библиотеке ''Свети Сава'' у Земуну, у једној ушушканој и топлој атмосфери заљубљеника у лепу писану реч.

Адријана Ламбић 6-3 освојила је ТРЕЋУ награду, а Ксенија Станковић 8-2 /оправдано одсутна/ ПОХВАЛУ на конкурсу за кратку причу.

Такмичење београдских основаца за титулу Малог победника у песништву и пласман на Међународни фестивал ''Дјечје царство'' у Бањалуци, окупило је много учесника са свих страна Београда у Културни центар у Раковици, где се фестивал одржава.

На сајту Народне библиотеке ''Стеван  Сремац'' у Нишу  објављени су резултати међународног  литерарног конкурса поводом Светског дана књиге за децу, на тему ''Кад бих била мала принцеза''.

Следеће песникиње наше  литерарне  секције подичиле су се признањима:
Ања Александра Василијевић 5-2 ПРВА награда
Ксенија Станковић 8-2
ДРУГА награда
Анђела Јанићијевић 8-2
ПОХВАЛА

Жири  Фeстивала дeчијe поeзијe ''Мали побeдник - Култарт'', на коме  се  такмиче песници београдских основних  школа,  објавио је списак финалиста. 
Борбу у финалу за пут у Бањалуку, од  песника  наше  секције водиће:
Огњен Цветојевић 6-3
Адријана Ламбић 6-3
Јана Кривошић 8-2
Ксенија Станковић 8-2

Честитке од  срца, са жељом да освоје симпатије жирија.

На јубиларном 10. поетском конкурсу ''Мика Антић'', републички ниво,

који организује Гимназија ''20. октобар'' из Бачке Паланке

Ксенија Станковић 8-2 освојила је 3. награду.

Пре неколико дана коначно дочекасмо један леп и сунчан мартовски дан. Одлучисмо да бисмо могли да га проведемо ван школе и за почетак избор је пао на Конак кнеза Милоша у Топчидеру.

У нашој школи је у току традиционално обележавање месеца француског језика. У холу школе и кабинету француског језика изложени су тематски панои ученика. Радови су пројекти, настали као продукт групног рада ученика од 5-8 разреда на теме обрађиване на часовима француског језика и представљају примену научене лексике и граматике .

На ликовни конкурс "Мали Пјер", пристигло је 143 рада из 12 школа.Наш ученик Матеја Ненадовић II4, на истом такмичењу освојио је прво место на Општини и тиме стекао услов за даљи пласман на град.

После презентације у амфитеатру, изашли смо и на терен. Више о овоме:

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада одржаној 22. фебруара 2015. у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ остварени су следећи резултати:

Прошлогодишња  победница  фестивала  ''Медијана'' у  Нишу

Јана Кривошић 8-2 и  ове  године  се  нашла  међу  одабраним  писцима.

За  свој  рад  ''Рађање  приче'' освојила  је ПОХВАЛУ.

У години јубилеја - 50 година од објављивања култне књиге за младе и младе духом, ''Плави чуперак'', инспирисан ликом и дeлом Микe Антића,  Дeчји културни цeнтар  у Бeограду  расписао јe наградни литeрарни  конкурс под насловом “Лeпо јe волeти !“

О наградама смо већ писали, а данас смо присуствовали свечаној додели.

Са  радошћу  и  поносом  објављујемо  да  је  на књижевном конкурсу за кратку причу Књижевног клуба ''Иво Андрић'' у Земуну

Адријана Ламбић 6-3 освојила  ТРЕЋУ награду.

Литерарна секција школе награђена је као најуспешнија, за велики број квалитетних прича.

Из  дана  у  дан  доказујемо  да нас љубав покреће и надахњује!

Инспирисан  ликом и дeлом Микe Антића  Дeчји културни цeнтар  Бeоград  јe расписао  наградни литeрарни  конкурс под насловом “Лeпо јe волeти!“

Тeма овог конкурса јe ЉУБАВ. Обухваћeнe  су свe дeчјe љубави: прeма породици, човeковој околини, љубимцима, играчкама и први нeмири искрeнe ђачкe љубави.

Негде нисмо стигли, негде нисмо могли да одемо по награде, али су дипломе нашле пут до својих власника

По традицији, писцима награде уручује директорка Ленита Вукојевић.

Све  честитке  награђеним  писцима  и  много  успеха  на  новим  конкурсима  и  фестивалима.

Кликом на линк можете прочитати РЕЗУЛТАТЕ КОНКУРСА за најлепшу дечју љубавну песму

ЉУБАВ (ни)ЈЕ САМО РЕЧ 2015. Културног  центра у Футогу.

https://www.facebook.com/kicmladost.futog/posts/827686467304051?pnref=story

Овогодишње активности слављења француског језика  започете су израдом  тематских паноа који красе зидове наше школе а завршна активност је програм који је реализован у петак 28. марта у амфитеатру школе.

Почетак програма је најавила подела промотивних  заставица које су израдили ученици 5-2, а затим су нас у сам програм увеле и кроз њега водиле Милица Здравковић  5-3 и Катарина Дамњановић 5-2

Пролеће  под  Авалом  букти  од  лепих, бајковитих  речи:
последња  вест овог  петка  каже - на конкурсу ''У хајку на бајку'' поводом 2. априла, Светског дана дечје књиге, који је организовала Библиотека града Београда

/Дечје одељење „Чика Јова Змај“/
Дуња Вићентијевић 5-3 освојила је 1. награду;
Ива Калајџић 8-2 освојила је 3. награду

Пошто је ово један посебни петак, 28. март, да наставимо са радосним  вестима:
на Међународном фестивалу ''Дани Гордане Брајовић'' у Алексинцу, на којем буде и до 2000 радова из Србије и региона,

Јана Кривошић 7-2 освојила је 1. награду;

Дуња Вићентијевић 5-3 -  похвалу.

Петак, 28. март, био  је  дан препун лепих вести, ово  је  прва  у  низу:

На фестивалу београдских основних школа ''Мали  победник'', који је предтакмичење за Међународни фестивал ''Дечје царство'' у Бањалуци, имали смо четворо финалиста, о  чему  смо  већ  известили, који  су  прошли сјајно:

Неколико ученика   I/1  учествовало је на  фестивалу београдских основних школа „ Мали победник“ у Раковици.

Они су написали песме и били веома успешни. Чак три наша првака освојила су награду на поменутом фестивалу. То су: Анђела Јанићијевић, Михајло Димитријевић и Павле Несторовић.

 

Овогодишња сезона пројекта ACES је завршена.

Представници наше школе, Ана Марија Милаћевић ученица шестог разреда и Верица Михајловић наставница енглеског језика, присуствоваће свечаној Академији и представљаће нашу школу на сусрету у Сенецу (Словачка), где ће бити проглашени и најуспешнији пројекти ове сезоне.

Ове  године  Народна  библиотека  ''Његош''  из  Књажевца  није  организовала  традиционалну  доделу  награда  на  Светосавском  литерарном  конкурсу.  Средином  марта  на  школу  су  стигле  књиге, зборници, дипломе  и  похвалнице  за  ученике  који  су  учествовали  на  овогодишњем  конкурсу, који је био  у  знаку  обележавања  200-годишњице  од  рођења  Петра Петровића  Његоша.

На основу Одлуке Директора Основнe школe„Васа Чарапић“ из Белог Потока, Београд, ул.Авалска бр.48  којом је покренут поступак јавне набавке мале вредности за набавку добара – електричне енергије по основу члана 39. Закона о јавним набавкама, позивамо вас да благовремено поднесете  своје понуде.

Школско такмичење „Шта знаш о саобраћају“ је одржано у понедељак 24.03.2014. год.

На такмичење је изашло 11 ученика петог разреда и 23 ученика шестог и седмог разреда, углавном чланови саобраћајне секције коју воде Митровић Славица (Пиносава и Бели Поток) и Миленковић Мирослав (Зуце).

Ученици I/1 на часу српског језика  писали су прве саставе. Тема састава је била Авантура једне семенке.

Било је много лепих, правилно написаних радова, али смо ми заједно изабрали неколико најуспешнијих.

Међу  70  похваљених  ученика, који  су  позвани  на међународни

10. Дечији  васкршњи  сабор, нашле  су  се, захваљујући  својим  прозним  радовима  на  задату  тему  ''Огњиште  у  искри  сећања, и  две  наше  ученице:
Милица  Маринковић  8-1  и  Марија  Стринека 8-2

 

У  петак,  21. марта 2014. присуствовали  смо  другом  дану Медијана  фестивала, са  бројним  активностима. За  нас  је  најзначајнија  била  додела награда  у ГО Медијана - Јана Кривошић примила  је  диплому  и  књиге, као  и  новчану  награду  за  освојено 1. место.

 

Дана 15. марта 2014. године у Основној школи „Филип Филиповић“ одржано је Градско такмичење „Књижевна олипијада“. Наша школа је имала три представника – Ксенију Станковић 7/2, Милицу Маринковић 8/1 и Милицу Голубовић 8/4.

ЧАС  ПРОЈЕКАТСКЕ НАСТАВЕ -  ИСТРАЖИВАЊЕ КАРАКТЕРИСТИКА ФРАНЦУСКЕ

У амфитеатру школе   одржан је час пројекатске наставе-географије и француског језика. Час су припремили и реализовали  ученици 6-1 разреда  уз меноторство настваника географије Василија Копривице и наставнице француског језика Невенке Јоксовић.

Лeпих вeсти никад доста J

Списак финалиста Фeстивала дeчијe поeзијe "Мали побeдник" - побeдници обeзбeђују пласман на пeсничко надмeтањe у Бањалуку, врeди сe потрудити...

...

Имам част и задовољство да објавим како ћeмо трeћи пут у скоријe врeмe гостовати у Нишу, као првонаграђeни.

На Рeпубличком литeрарном конкурсу ПИНОКИЈЕВЕ АВАНТУРЕ У ПЕСМИ
Народнe библиотeкe ''Стeван Срeмац'' у Нишу, поводом 2. априла, Свeтског дана књигe за дeцу, у катeгорији  VII разрeд:

Сунчица Радосављeвић 7-2 освојила јe својим стиховима  1. награду

24. и 25. фебруара у Спортском центру "Шумице" одржано је опрштинско такмичење соло певача и малих вокалних састава "Сребрна сирена" на коме су учествовали и ученици наше школе и освојили следеће нагарде:

Ученица Ксенија Филипов 8-1 освојила је I место на Општинском такмичењу из биологије. Честитамо и желимо пуно успеха на наредним такмичењима.

Н.Д.

На  традиционалним  36. Лимским  вечерима  дечије  поезије  у  Прибоју  песнички  циклус  Ксеније  Марчетић 8-2  освојио  је  похвалу.
Овде  можете  прочитати  похваљене  песме.

У петак, 14. марта гостовали  смо  у  Нишу, у ОШ ''Бранко  Миљковић'', која  у  знак  сећања  на  великог  песника, чије  име  носи, организује  литерарни  песнички  конкурс  републичког  ранга.

СУМОРНИ ДАНИ

Има дана сатканих од бездана,

пуни су зиме, самоће и рана,

трагања и бесциљних лутања.

Без звезда су ноћи моје,

уместо свитаца, туге се роје.

Магловити, предуги, бесани, оловно сиви,

мутни дани.

Никог нема руку да пружи,

а плачни дан све дужи.

Чини се, нећеш моћи да издржиш,

на тихој ватри се пржиш...

У самоћи мислиш – свима је боље,

све те притиска, немаш воље,

ни снаге да се бориш за боље...

Где год кренеш, ћорсокак од пута,

грешиш и од старта корак ти лута.

Кад преостане само сламка за хватање,

пригрле те мисли тешке, најцрње,

имаш само своје руке да те утеше...

А ниједан проблем не могу да реше.

И још једно сутра, исто као јуче,

и дан сив, и тишине које муче...

Телефон ћути, нико не зове те..

Тешко је из сивила пробудити се

кад знаш да се побећи не може

из сопствене тесне коже...

 

Александра Будровац 81

 

 

ПАТЊА ЗА ТОБОМ

 

Опет ја хтела бих рећи

нешто што је тешко изрећи,

нешто што тешко у опис стаје,

оно што само душа даје,

једном само и никад више

ово биће за тебе дише,

ова душа за тобом пати

то тешко је глави да схвати.

То што мора јер нема куд

само је упорног срца труд,

и тела што уздише само за тобом,

љубав се мери само слободом.

 

Александра Будровац 81

 

СУСРЕТ

Једне се ноћи беше срела,

на једној зрачној стази

душа у небо што се пела

и анђео што на земљу силази.

Анђео исприча причу сјајну

шта су небески врти,

а душа целе Земље тајну,

магију љубави и смрти.

И осмехну се анђео потом

на царство вечних зрака,

душа заплака за лепотом

пре светлости и мрака.

 

Александра Будровац 81

 

 

ТРАГ

 

Смејем се у себи и

као у шали, све је у реду,

ал, хаос у глави!

Ма, није то ништа, утеху тражим,

стварност размењујем надама лажним.

Биће ми боље, тешим се ја

кад јава тргне ме из жељеног сна.

И  угледах сивило, осетих страх,

остаје само лудила траг.

 

Александра Будровац 81

Ученица 51 Мина Вукмановић заузела је прво место на Општинском такмичењу из српског језика. Мина је освојила свих 20 поена. Честитамо и надамо се успеху на Градском такмичењу.

Ивана Трајковић

У суботу 08. марта 2014. год. вероучитељ Марко Поповић са 15 ученика наше школе присуствовао је Светој Литургији у храму Свете Марије Магдалине у Белом Потоку. Литургију је служио надлежни парохијски свештеник Владимир Вићентијевић.

У оквиру фебруарске теме Народна традиција малишани и учитељице у продуженом боравку били су вредни и креативни па су на шаренолик начин одговорили на дате теме.

 

У сусрет 8. марту, ученици I/2  разреда су уз помоћ учитељице, вредно припремали приредбу за своје маме. Осми март, можда један од најлепших празника посвећених свим женама света, ученици су желели да прославе заједно са својим мамама, на посебан начин, захваливши им се за све.

Ученици  IV/2  реализовали  су новогодишњу представу ,, Деда Мраз и Екољубци“. Представа је реализована 27.12.2013. године у учионици са почетком у 18:00 часова.

2014-03-07

У медијатеци школе је за ученике 4. разреда реализовано  предавање "Одговорно власништво и превенција уједа паса" у оквиру кампање "Најбољи пријатељ", а у организацији Секретаријата за комуналне и стамбене послове Града Београда.

 

Љубазношћу запослених у ,,Шумској кући - Авала" Србијашуме, добили смо на поклон мало кедар-дрво да расте заједно са генерацијом будућих ђака-првака наше школе.

 

Посебна нам  је радост да објавимо награде са фестивала на којима први пут учествујемо. 
Сивило дана разведрила је вест из Ниша:
На републичком литерарном конкурсу ''Бранково перо'', који организује ''ОШ ''Бранко Миљковић'', једина школа која носи име великог Песника, Тамара Ђорђевић 8-1 освојила је 1. награду за своју песму ''Певај, анђеле бели, певај'', у категорији од 5. до 8. разреда.

На   Првом  мeђународном конкурсу за дeцу пeсникe “Краљeвство Бијeлих Рада”  у  Бијeлом  Пољу  и  учeницe  старијих  разрeда  су  ималe  запажeнe  успeхe:

II награда: Алeксандра  Будровац  VIII1  пeсма “Три  лица  љубави”

III  награда: Ксeнија Марчeтић, VIII2   пeсма “Цртицe  о  животу”

У зборнику јe  објављeна  и пeсма “Не  ометај, растем”  Тамарe  Ђорђeвић  VIII1

У петак 28.02.2014. год. вероучитељ Марко Поповић водио је групу од 16 ученика у Народни музеј.  Том приликом посетили су изложбу Завети и поруке. Стефан Немања – девет векова поводом девет стотина година од рођења Стефана Немање, родоначелника лозе Немањића и утемељивача српске средњовековне државе.

школска 2012/2013.година

Дечија недеља

Са приказивањем резултата наших ваннаставних и наставних активности, започели смо у оквиру Дечије недеље која је трајала од 1. до 5. октобра 2012. године.

 

 

ЗАВРШНИ  ИСПИТ

-ЗАВРШНИ ИСПИТ ПОЛАЖУ СВИ УЧЕНИЦИ

-ЗАВРШНИ ИСПИТ се полаже у основној школи у којој је ученик завршио осми разред -

ИЗ ДВА ПРЕДМЕТА:

СРПСКИ ЈЕЗИК И МАТЕМАТИКА

-ЗАВРШНИ ИСПИТ СЕ ПОЛАЖЕ У ДВА ДАНА

  • први дан – српски језик и
  • други дан – математика, ЈУН 2012. године

 

  • ЗАВРШНИ ИСПИТ ТРАЈЕ  120  МИНУТА ПО ПРЕДМЕТУ
  • ЗАВРШНИ ИСПИТ СЕ ПОЛАЖЕ У ЈЕДНОЈ ПРОСТОРИЈИ
  • ДЕЖУРНИ НАСТАВНИЦИ СЕ УПУЋУЈУ ИЗ СРЕДЊИХ ШКОЛА
  • ЗАВРШНИ ТЕСТОВИ ЋЕ САДРЖАТИ

- 25%  ПОЗНАТИХ ЗАДАТАКА ИЗ ЗБИРКЕ,

-25%  ДЕЛИМИЧНО ПОЗНАТИХ И

-50%  НЕПОЗНАТИХ ЗАДАТАКА

 

ПРИЈЕМНИ  ИСПИТ

Ученици који су се определили за упис у уметничке (балетске, музичке...) школе, Филолошку и Математичку гимназију, гимназију за спортисте и школе за таленте полажу ПРИЈЕМНИ ИСПИТ у одговарајућој средњој школи.

Завршни испит ученици полажу без обзира на резултате пријемног испита!

Пријемни испит се полаже пре термина завршног испита.

 

Вредновање општег успеха:

Општи успех остварен на крају VI, VII и VIII

разреда сабере се, заокружи на две децимале,

а затим помножи са бројем четири.

ПРИМЕР:

ред.бр.

разред

успех

1.

VI

4.01

2.

VII

4.83

3.

VIII

4.98

УКУПНО

13.28

Укупан збир (13,28) помножити са 4 и добићете 53,12 бода

13.28 x 4 = 53.12

На основу општег успеха ученик може да оствари највише 60 бодова.

 

ОСТВАРЕНИ БРОЈ БОДОВА ЗА УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ

НА ЗАВРШНОМ ИСПИТУ МОЖЕ ДА СЕ ОСВОЈИ МАКСИМАЛНО  40  БОДОВА,  20  БОДОВА ПО ПРЕДМЕТУ.

пример:

Бодови на успех од VI-VIII

разреда

Завршни испит из

СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Завршни испит

из

МАТЕМАТИКЕ

УКУПНО

БОДОВА

53,12

16

13

82,12

 

Утицај броја бодова са такмичења

Посебан број бодова се добија ако је ученик  учествовао на такмичењима у осмом разреду и на тим такмичењима освојио једно од прва три места

/у бодовању се не рачунају такмичења која су на школском и општинском нивоу/

пример бодовања:

ниво такмичења

1.место

2.место

3.место

Међународно такмичење

20 бодова

18 бодова

14 бодова

Републичко такмичење

8 бодова

6 бодова

4 бода

 

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА

1. Батерија тестова општих и посебних способности, тест

личности и тест професионалног опредељења – психолог

2. Саветодавни рад са родитељима и предлог за средње школе

– психолог и педагог

3. Часови одељењског старешине са избором тема занимања –

одељењске старешине

4. Израда паноа са информацијама о средњим школама –

Ученички парламент и презентације на „Видео Васи“ ( школском телевизору)

5. Презентација средњих школа – педагог и средње школе

 

За упис ученика у средњу школу треба купити КОНКУРС у ком су дата сва  упутства и збирке задатака.

КАЛЕНДАР УПИСА 2012. године, конкурс и збирке задатака из српског језика и математике

објављују се почетком 2012. године

____________________________________________________________________

 

 

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)