19.март 2020.

ДА И У НОВИМ УСЛОВИМА БУДЕМО КУЛТУРНО АКТИВНИ

Поштовани ученици и родитељи,

у овим измењеним условима и библиотека ће променити облик свог деловања и комуникације са својим корисницима. Као и свака, и наша  школска библиотека се примарно бави активностима из света културе и уметности, па ће вас, за почетак, информисати којим културним садржајима можете испунити време између наставе и израде домаћих задатака.

Позориште лутака ПИНОКИО (https://www.pinokio.rs/) потрудило се да током ванредног стања организује пренос представа у свом редовном термину - суботом у 12 часова. Представе ће се преносити уживо преко Јутјуба, Фејсбука и Инстаграма. Тако ће најмлађи гледаоци моћи да виде представе "Три прасета", "Пепељуга", "Лепотица и звер"...

Народно позориште (https://www.narodnopozoriste.rs/ ) сваке вечери у 21 час, од 18. марта, на свом сајту емитује драме, опере и балете.

Позориште Атеље 212 ( https://atelje212.rs/) ће сваког уторка, четвртка и суботе на свом званичном Фејсбук каналу емитовати представе у терминима од 20 часова. Репертоар ће бити објављиван сваке недеље путем друштвених мрежа.

Остала позоришта су позвана да се придруже овој акцији, а онда ћемо сазнати и њихове термине.

Како су многе представе реализоване као драмски текстови писани за сцену или адаптирани текстови других књижевних форми - библиотекарка их топло препоручује док не направи избор литературе.

КО ЈЕ САВИЈЕН НАД КЊИГОМ - ТАЈ УСПРАВНО ХОДА.

                                                                              Библиотекарка

                                                                            Зорица Ђелић